Ödev Kontrol Tablosu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Ödev Kontrol Tablosu

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Ödev Kontrol Tablosu





    Degerli dostlarim, bazi veliler okul oncesi egitimde cocuklara verilen ev odevlerini abartili ve gereksiz gorur. Ben odev konusuna uc acidan yaklasiyorum. Birincisi ve en onemlisi cocukta sorumluluk duygusunu gelistirdigini ve bunun bir sonucu olarakta cocukta kendine guven duygusunu arttigini dusunuyorum. Ikincisi, ozelliklede 6 yas grubu icin ilkogretimdeki tempoya hazirlik olacagini dusunuyorum. Ucuncu ve son olarakta, velilerin cocuklarin egitimi ile ne kadar ilgili olup olmadiklarini, okula odevini yapmadan sucluluk duygusu ile gelen cocuklarin uzgun yuzlerinden okuyabiliyorum. Simdi sizinle bu konu ile ilgili bir animi paylasmak istiyorum.

    Bir ogretmen arkadasimla birlikte ogrencilerimize ev ziyaretlerinde bulunuyorduk. Sira hemen hemen verilen odevlerin hic birini yapmayan bir ogrencimizin evine gelmisti. Eve girip ogrencimizin annesi ile bir muddet sohbet ettik. Anne egitime onem veren, o kurstan bu kursa, o toplantidan bu toplantiya kosusturup kendi gelisimi icin cabalayan yogun bir bayandi. Birazdan acacagimiz odev konusundada mutlaka soyleyecek onemli sozleri olmaliydi. Arkadaslimla birlikte ogrencimizin sinif icersinde cok basarili ve uyumlu oldugunu, ama verilen odevleri yapmadigini, bu durumdan kendisinin de rahatsiz oldugunu ve arkadaslari arasinda kendini kotu hissettigini soyledik. Anne biraz mahcup bir gulumseme ile “Evet odevlerini goruyorum ama biraz abartmiyor musunuz… Bu cocuklar daha 6 yasinda.” dedi. Acikcasi ben biraz sasirdim, cunku aklimda iki ihtimal vardi. Ya ogrencim odevlerinden annesine bahsetmiyordu, ya da anne yogun olusundan dolayi ogrencim ile ilgilenemiyordu. Ama annenin verilen odevlerin hepsinden haberi vardi. Bunun uzerine anneye odevlerin iceriginden cok, cocukta sorumluluk alma davranisini oturtmak istedigimizi ve bu davranisin ancak bu yaslarda yerlestigini anlatmaya calistim. Bu konuda bize yardimci olmadigi taktirde ilerde cocugu ve egitimi ile ilgili daha onemli sorunlar yasayabileceginden bahsettim ama annemiz pek ikna olmamis gibiydi. Bu seferde calismalarindan ve yogunlugundan bahsetti. O an bana ziyaretimde eslik eden ogretmen arkadasim anneye donerek soyle soyledi “Siz diksiyon kursuna yada diger toplantilara seneye de gitseniz bir sey kaybetmezsiniz, ama oglunuz bir daha 6 yasinda olmayacak” dedi. Bu cumler benim anlatmak istedigin herseyi ozetliordu.

    Cok uzattim sanirim Sinfimda cocuklari odev yapimina tesfik ettirmek icin bir tablo hazirlamistim. Cocuklarin numara ve sekillerine gore her birine bir pencere hazirladim. Cocuklar kendileri kesip pencerelerini boyadilar ve evimizin uzerine yapistirdik. Cocuklar odevlerini getirdiginde pencerelerine renkli kalemlerle yildiz, kalp ciziyor, bazende stickerlar yapistiriyordum. Pencereleri ozellikle kapakli yapip, sinifta cocuklarin birbirleri ile degil kendileri ile rekabet etmelerini amacladim. Bu konuda da ozellikle cocuklarla birebir konusarak onlari manen desteklemeye ve kendi gayretlerinin olumlu sonuclarini onlara gostermeye calistim. Tablom uzun sure etkili ve faydali oldu. Ama malumunuz cocuklar cabuk sıkılabılıyorlar. Bu yuzden tablonun seklini ve garafiklarini donem donem degistirmekte fayda var.



    alıntı

  • #2
    demirci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2009
    Nereden
    Elazığ-artık Adıyaman
    Mesajlar
    1,951
    @demirci







    Görüşlerinize aynen katılıyorum,çocukta sorumluluk bilinci gelişiyor.

  • #3
    pınar yurdatapan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    İstanbul, Lüleburgaz
    Mesajlar
    614
    @pınar yurdatapan







    Katiliyorum burcu ogretmenim. Emeklerinize saglik, cok guzel olmus. Bana da bir ara puruzsuz, yanlissiz odevler geliyordu. En sonunda toplantida bir konusma yaptim; evet odevlerimiz onemli, aile katilimi acisindan, cocugun gelisimi acisindan. Ama odevleri mukemmel yapmanin bende hicbir degeri yok. Bu daha cok cocugunuzu geriletir. Hem not da vermiyoruz ya degil mi ama? Evet siz yol gostereceksiniz, sunu soyle yaparsak nasil olur diye fikir vereceksiniz ama odevi alip basli basina siz yapmayacaksiniz. Aksi takdirde o odevin o panoya asilmasinin hicbir degeri yok bende filan demistim. Resmen veliler yarismaya baslamisti bir ara
    Her İşte Bir Hayır Var; Biliyorum

  • #4
    leptap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Eylül.2009
    Mesajlar
    167
    @leptap







    bende ödevden yanayım. hem ilkokulda ne kadar çok ödevler veriliyor. sayfalar dolusu yazılar yazmaları gerekiyor, ezberlemeleri gerek bir sürü yazılar oluyor vb. biz bu çocukları okula hazırlıyorsak el kaslarınında gelişimi için ödev vermeliyiz ki ilerde zorlanmasın. ben hep ödev veriririm. hafta sonu ödevleri daha çok sayfalı hafta içi 2 sayfa. çocuklarım da velilerimde memnun en azından büyük çoğunluğu memnun. ben olsam o çocuğa ödev vermem. size ödev vermek bana kağıt israfı gibi geliyor derim.

  • #5
    le_yuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Ocak.2010
    Mesajlar
    85
    @le_yuf







    teşekkür ederim öğretmenim bu konuda size katılıyorum.

  • #6
    eralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Şubat.2010
    Mesajlar
    49
    @eralp







    bende bu düşüncelere katılıyorum.ödev verilmeli

  • #7
    selvinaz gülşah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Ocak.2011
    Mesajlar
    17
    @selvinaz gülşah







    ödev konusunda ben de size katılıyorum.çocuklarda sorumluluk duygusunu geliştiriyor ayrıca 1.sınıfa hazırlıyor aileye ve sınıf öğretmenine kolaylık sağlamış oluyor.ayrıca çocuklarda ödev verilmesinden çok hoşlanıyorlar.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ödev..
      Konu Sahibi aLyN. Forum DERSLER VE ÖDEVLER
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 28.Aralık.2011, 17:40
    2. ödev
      Konu Sahibi gözdegzd Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 13.Mart.2011, 21:04
    3. ödev yardım
      Konu Sahibi gözdegzd Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 12.Aralık.2010, 16:59
    4. acl ödev
      Konu Sahibi çoçuk gelişim Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Eylül.2010, 17:19
    5. acil ödev
      Konu Sahibi TÜLÜL Forum DERSLER VE ÖDEVLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Aralık.2009, 21:21

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş