AÖF öğrencileri uzaklığı hissetmeyecek

Toplantıda, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yeni açılan uzaktan eğitim programlarında kullanılacak 94 kitabın hazırlama süreci hakkında bilgi verildi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından Uzaktan Eğitim Sistemi içinde yer alan lisans ve önlisans programları ders kitaplarının hazırlanmasına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 12 Haziran Cumartesi günü Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirilen toplantıya, projede yer alan koordinatörler, yazarlar ve tasarımcılar katıldı. Toplantıda, katılımcılara Uzaktan Eğitim Tasarım Birimi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Levend Kılıç ve Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Müjgan Bozkaya tarafından “Ders Kitabı Hazırlama Süreci” hakkında bilgi verildi.

Prof. Dr. Levend Kılıç ders kitabı oluştururken en önemli konulardan birinin ünitelerin amaçlarının düzenlenmesi olduğunu belirtti. Amaçların başarılı şekilde düzenlenmemesi durumunda ünitelerin yapılanmasının zorlaştığını ifade eden Kılıç, ders kitaplarında kullanılacak şekillerin telif hakları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı kapsamında proje hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Kılıç, projede bazı bölümlerde eğitim görecek öğrencilerin yaz döneminde laboratuar çalışmaları için örgün eğitim almaları gibi farklı uygulamaların yer aldığını kaydetti.

Katılımcılara ders kitaplarının hazırlanma süreci hakkında ayrıntılı bilgi veren Doç. Dr. Müjgan Bozkaya ise proje kapsamında 5 lisans 12 önlisans olmak üzere 21 farklı program için 94 tane ders kitabının hazırlanacağını ifade etti. Bozkaya, bu kitaplarda, geleneksel kitaplardan farklı olarak uzaktan öğrenenler için uzaklık hissini ortadan kaldırmayı amaçladıkları söyledi. Doç. Dr. Bozkaya, oluşturulacak kitapların farklı uygulamalarla okuyucuya sunularak öğrenmede başarılı olunmasını sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.


Sevil Köse (Haber Merkezi)
Kaynak:e-gazete.anadolu.edu.tr



Kitaplarda zaten düzenlenmeye gidildi,yeni ders kitabı mı?
5 lisans programı diyor.kesin oolp de vardır..