NESNELERE UZANIYOR VE YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • Boynunuza eşarp veya kravat takın. Bebeğin üstüne eğiliniz ki yüzünüzü görebilsin ve eşarba dokunabilsin. Eşarbı görmesi ve ona doğru uzanması için sallayın. Eğer onu yakalar veya dokunura, memnuniyetinizi göstermek için çocuğa gülümseyin. Başlangıçta eşarbı bebeğin ellerine yakıştırın ki onun yakalamak için çok fazla uzanmasına gerek kalmasın.



  • Bebeğin beşiğinin üstüne bir çıta monte edin. Bunun üzerine görüntüsü ve dokusu birbirinden çok farklı iki adet nesneyi sıkıca bağlayın. Arada sırada nesnelerin yerlerini değiştirin veya yeni nesneler koyun. Bunların hepsinin bebeğin ulaşacağı uzaklıkta olmasına dikkat edin. (Bu nesnelerin yerlerinden çıkmayacağından ve bebeğin ağzına girmeyeceğinden veya bebeğin vücudunun iplere dolanmayacağından emin olun.)



  • Bebek sandalyesinde otururken onun 5 – 10 cm önünde heyecan verici, ses çıkaran bir nesneyi tutun. Bebeğin uzanmasını cesaretlendirmek için onu sallayın. Önceleri çocuğun uzanması yakalamak için yeterli olmasa bile eğer nesneye doğru uzanırsa ona nesneyi verin.



  • Boynunuz parlak renkli, uzun bir kolye lakin. Bebeğin görüp uzanabilmesi için ona doğru eğilin.



  • Ev işinizi yaparken üzerinde ki asılı nesneleri görebilmesi için bebeği evde yapılmış veya satın aldığınız oyuncakların üzerine asıldığı ayaklı askının altına yatırın. Bu nesnelere uzanıp uzanamayacağını görmek için arada sırada nesneleri sallayın veya dokunun.