-
NE YAPMALIYIM
Arkadaşlar yeni açılan ve daha hiçbir materyali olmayan bir anaokulunda göreve başladım.Öğrenci sayım çok az olmasına rağmen hem zihinsel,hem konuşma,hem de sara hastalığı olan 2007 doğumlu bir öğrencim var.Ramdan gelen bir raporu olmadığı halde sınıfa almam doğrumu?Üstelik öğrenci sinir nöbetleri geçirdiğinde diğerlerine vurarak ittirerek tabi sert bir şekilde tepkiler veriyor.Müdürüm deneme süreci belki kayıt yaptırmam diyor ama içim hiç rahat değil.Öğrenciyi kazanalım diyorum ama yönetmeliğe göre ve diğer çocukları düşünerek hareket etmek istiyorum Bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum.Çok zorlanıyorum.
-
arkadaşım onu öncelikle ram a gönderip rapor alman gerekiyor ondan sonra kaynaştırma öğrencisi olarak haftada iki veya üç gün sana gönderirler böylece onada bi faydanız dokunur ama mutlaka rehabilitasyon merkezinde uzman yardımı alması şart
-
-
okul öncesi yönetmeliği 10. madde tam olarak açıklıyor.birden çok yetersizliği olmamak şartıyla kayıt yapılabiliyor anasınıflarına.Zaten birden çok engeli olan çocuklara mutlaka birebir eğitim gerekiyor.Rehabilitasyon merkezleri daha uygun gibi görünüyor.
-
HOCAM ÇOK SAĞOLUN VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.ŞİMDİ İÇİM DAHA DA RAHAT
-
Öğretmenim; çocuğu kazanmak için gösterdiğiniz çabadan dolayı sizi kutluyorum.:) Arkadaşların RAM düşüncesine katılıyorum. Tanı konduktan sonra etkinlik planlarınızı bu çocuğunuza göre yapmanız gerekecek.
Yönetmeliğimiz çok şükür esneklik getirdi:
''
Devam-Devamsızlık
Madde 14- Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.''
Çocuğun birkaç saat okulda kalması uygun. Ama tam eğitim süresince kalması sakıncalar doğuruyor. Çünkü bu çocuklar normal öğrencilere göre daha fazla ilgi ihtiyacı duyduklarından zamanınızın büyük bir çoğunluğunu onlara ayırmanız gerekiyor. Diğer çocukların da ilgi ihtiyacı kaçınılmaz. Bir süre sonra onlar da ilgi çekmek için farkı alternatif yollar denemeye başlıyorlar. Sınıfı çok iyi yöneterek bu duruma fırsat vermemek için ''farklılıklara saygı'' konusuna mutlaka değinmeniz gerekiyor.
Bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkten eski planlarım size ışık tutabilir.
https://www.onceokuloncesi.com/emel-...0-a-21237.html
-
EMEL HOCAM PLANLARINIZ İÇİN VE VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM.MESAJINIZI YENİ OKUDUM VE BU ÖĞRENCİMİ BU HAFTA 9-11 ARASI EĞİTİM SÜRECİNE DAHİL ETTİM.VE YOĞUN OLARAK ENERJİMİ ONA HARCADIĞIMI HAFTA BİTTİĞİNDE ANLADIM.ÇOK BİTKİN DÜŞTÜM GELECEK HAFTA DA BU ŞEKİLDE SÜRECE DEVAM ETMEK İSTİYORUM.AMA 2007 DOĞUMLU OLMASI BENİ HALA DÜŞÜNDÜRÜYOR,İLKOKULDA KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ İLE İLGİLİ BİLGİLERİNİZİ DE PAYLAŞIR MISINIZ ÖĞRETMENİM
-
Sevgili öğretmenim, bazı illerimizde bu tür çocuklar için özel alt sınıfların yer aldığı okullar ve rehabilitasyon merkezleri bulunmakta. Sizin yaşadığınız ilde böyle bir kurumun olup olmadığını iliniz MEM inden öğrenebilir, gerekirse çocuğun bu kurumlardan birine devamını sağlayabilirsiniz. Sonuçta bir uzman eğitiminden geçmesi onun gelişimi için çok daha verimli olacaktır.
-
öğretmenim kesinlikle ram raporu almanız gerektiği huşunda sizi uyarabilirim aksi taktirde sadece sizin için değil okul müdürünüz içinde büyük bir sıkıntı oluşabilir ayrıca öğrenciyi kazanma konusundaki çabanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum her ne olursa olsun çocuklarımız bizlerin velinimetleridir raporunuzu aldıktan sonra günlük planınızdaki uyarlama bölümünü öğrencinizin durumuna göre oluşturabilirsiniz.:)