Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara ĠliĢkin Yönetmelik 31/07/2009 tarihli ve 27305 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiĢtir. Bu çerçevede Bakanlığımız merkez teĢkilatı, taĢra teĢkilatı ve yurt dıĢı teĢkilatı ile her seviye ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını kapsayan çalıĢmalar; Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı bünyesindeki Mevzuat Üst ÇalıĢma Gurubunca, Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünün koordine desteği de alınarak tamamlanmıĢ ve yukarıda belirtilen teĢkilat birimleri ile okul ve kurumların kamu hizmet sunumuna iliĢkin “Hizmet Standartları” belirlenmiĢtir. Buna göre: 1. Yukarıda ifade edilen teĢkilatlara ait birimler ile bağlı okul ve kurumlarca, A, B, C dağıtım planı çerçevesinde e-ortamda gönderilen hizmet standartları tablosundan, kendi görev alanlarına ait olanlar belirlenerek, “Hizmetin Tamamlanma Süresi” dıĢındaki sütunlarda hiç değiĢiklik yapmadan, vatandaĢın görebileceği Ģekilde panolara asılacaktır.

2. Ġl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ile her seviye ve türdeki örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumları, kendi görev alanlarına giren hizmet tablolarının sadece “Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç)” sütununu, kendi personel ve diğer koĢullarına göre farklı olarak belirleyeceklerdir.

3. Tabloların oluĢturulmasında “Arial” yazı tipi ve en az 14 karakter boyutu kullanılacaktır.

4. Formlar A3 veya daha büyük kâğıt boyutunda oluĢturulacaktır.


5.1. A3 kâğıt boyutunun yatay olarak kullanılmasında, Ek-1’deki ölçüler dikkate alınarak;


- Tablo baĢlığı koyu 18,

- Sütun baĢlıkları koyu 14,

- “Sıra No” dikey veya yatay ortalı olarak, - “Hizmetin Adı” dikey/ortalı, yatayda sola yaslı olarak,

- “Ġstenen Belgeler” sola yaslı ve 1’den itibaren sıra numarası verilerek,

- Hizmet ile ilgili bir açıklama yazılacak ise “Ġstenen Belgeler”in altında bir satır aralığı bırakılarak paragraf girintisi olmadan,

-“Hizmetin Tamamlanma Süresi” dikey ve yatay ortalı, koyu olarak yazılacaktır. 5.2. Tablodan sonra bir satır aralığı bırakılarak aĢağıdaki ifade yazılacaktır:

“Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenmesi, eksiksiz belge ile başvuru yapılmasına rağmen hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması veya yukarıdaki tabloda bazı hizmetlerin bulunmadığının tespiti durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.”


5.3. Yukarıdaki ifadenin ardından bir satır aralığı bırakılarak sol tarafa “Ġlk Müracaat Yeri” aynı hizada sağ tarafa “Ġkinci Müracaat Yeri” altlarına da isim, unvan, adres, telefon, faks ve e-posta bilgileri Ek-4 örneğine uyularak yazılacaktır.


5.4. Ġlk ve ikinci derecede müracaat yerleri yazılırken Ek-1, 2 ve 3’deki örneklerden kendi kurumlarına ait olanlar dikkate alınacaktır.


6. Bakanlığımız merkez, taĢra ve yurt dıĢı teĢkilatı birimleri ile her seviye ve türdeki örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarınca, görev alanına giren “Hizmet Standartları” tablolarından, kendi iĢ takvimi ve çalıĢma programına göre gündemde olanlar, 1 ġubat 2010 tarihinden itibaren “Vatandaşın” kolayca görebileceği alanlara asılacaktır.


7. Kamu hizmet sunumunun yürütülmesi ve izlenmesinden;

- Merkez teĢkilatı birimlerinde, birim amirleri,

- TaĢra teĢkilatı birimlerinde, il ve ilçe millî eğitim müdürleri,

- Her seviye ve türdeki örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, il/ilçe millî eğitim müdürleri yanında okul ve kurum müdürleri


sorumludur. 8.Eğitimle ilgili kamu hizmet sunumunun yurt dıĢı teĢkilatlarında yerine getirilme durumu, DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü ve Yurt DıĢı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğünce takip edilecektir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Nimet ÇUBUKÇU

Millî Eğitim Bakanı


genelgenin pdf formatı;
https://www.onceokuloncesi.com/dosya...f25235ccb0.pdf


ekler;
https://www.onceokuloncesi.com/dosya...79b30a4b91.rar