Değerler Eğitimi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Değerler Eğitimi

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    Değerler Eğitimi





    Değerler Eğitimi Uluslararası Konferansı 28-29 Mayıs 2010'da Grand Cevahir Otel İstanbul'da yapıldı.

    https://www.onceokuloncesi.com/dosya...b38afc81a5.pdf

    Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu, Bakanlığınca, Grand Cevahir Otel`de düzenlenen `Değerler Eğitimi Uluslararası Konferansı`nın açılışına katıldı.



    Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu, Bakanlığınca, Grand Cevahir Otel`de düzenlenen "Değerler Eğitimi Uluslararası Konferansı"nın açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Çubukçu, konferansta eğitim sisteminde yeni bir felsefenin tartışılacağını belirterek, sürdürülebilir kalkınmanın egemen olduğu ve insanlığın geleceğine dair iyimserliğin büyük ölçüde yıprandığı bir süreçten geçildiğini söyledi.
    Bu süreçte manevi gelişimin, maddi gelişimin çok gerisinde kalmasının dünya düzeninde ciddi kaygı verici bir gelişme olarak görüldüğünü anlatan Bakan Çubukçu, bu nedenle değerler üzerine yapılan araştırmalara kamuoyunun ilgisinin giderek arttığını kaydetti.
    Bundan sonra da insanlığın geleceğinin adalet, barış, eşitlik, hukukun üstünlüğü, ahlaki değerlere bağlılık, çalışkanlık ve iyilik gibi değerlerin üzerinde yükseleceğini vurgulayan Bakan Çubukçu, insanlığın geleceğini şekillendirecek ortak değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında en etkili aracın eğitim olduğunu belirtti.


    Eğitim sistemi içinde değerleri kazandırmanın ve değer eğitiminin önemli bir yer tuttuğunu, Türkiye`de de yenilenen eğitim programında değerler konusunun, gündemin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Bakan Çubukçu, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerler kazanma süreci öncelikle ailede başlıyor. Çocukların ilk kez geniş manada sosyalleşme fırsatı buldukları ilk yer okul. Okul ve aile ortamının değer gelişiminde en önemli fırsatları birlikte sunduklarını söyleyebiliriz. Okul ve aile başta olmak üzere çocuğun etkileşim içinde olduğu bütün gruplar çevre, iletişim, bilişim araçları gibi etmenlerin de öğrenciler üzerinde etkileri azımsanmayacak ölçüde. Değerlere çok geniş bir perspektiften bakmak ve değerleri içselleştirilip bir davranışa dönüşmesini sağlayacak tüm araçlar üzerinde düşünmek zorundayız. Konferansın bütün boyutlarıyla bu işi düşünmeye fırsat oluşturacağını düşünüyorum. Eğitim sistemimizin başarısından söz etmek için sistemin, bireylere bilginin yanı sıra değer de kazandırmasıdır. Bu kapsamda ülkemizde iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirme amacına yönelik önemli çalışmalardan biri de `Vizyon 2023` çalışmasıdır. Bu çalışmanın gerçekleşebilmesi için eğitim sisteminde sadece bilgi verme anlayışı terk edilerek bunun yanı sıra beceri, tutum ve davranış özelliklerinin kazandırılması ve bunun öneminin farkında olan bir eğitim sistemini kast ediyoruz."

    Bakan Nimet Çubukçu, Bakanlığınca yürütülen program geliştirme çalışmalarına da değinerek, bu çerçevede okul öncesi eğitim programlarından başlayarak, her şeyden önce saygı, öz güven gibi değerlere ilköğretimin birçok kitabında yer verdiklerini anlattı.
    Ders kitaplarında bunların yanı sıra, adil olma, aile birliğine önem verme, bağımsızlık ve özgür düşünebilme, barış, iyimserlik, duyarlı olma, dürüstlük, estetik duyguların geliştirilmesi, hoşgörü, misafirperverlik, saygı, sevgi, sorumluluk, temizlik, vatanseverlik gibi birçok değeri bulundurduklarını ifade eden Bakan Çubukçu, bu değerlerin etkili bir şekilde uygulanabilmesinde kitaplarda yer almasının yeterli olmadığını bildiklerini söyledi.
    Öğretmenlerin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getiren Bakan Çubukçu, şöyle devam etti: "Öğretmenin söylediği başka, yaptığı başkaysa önce inandırıcılığını kaybediyor. Hepimiz çocuklarımıza rol model olmaya çalışmalıyız. Benim hayatımda özellikle ilkokul öğretmenlerimin çok rolü olmuştur. Ben, okul öncesi aile hayatımda çok sessiz, içine kapanık bir çocuktum. Rahmetli babam beni okula kaydettirirken öğretmenime `Her şeyden önce bunu açmanı istiyorum, şöyle toplum içinde konuşsun` diye tavsiyelerde bulunmuş.
    Ne zaman bir şiir okunacak, bir konu anlatılacak olsa, bana görev veriliyor. Birinci dönemin sonunda bir konuda evde babama karşı gelmiştim. Babam da gitmiş öğretmene esprili bir şekilde `Biraz fazla açmışsın, kapat` demişti. Bir öğretmenim de bir bakkaldan gazoz çalarken yakalanan öğrencisine, yarıyıl tatilinde bir saat hediye etmiş, gazozun parasını verip, konuyu kapatmıştı. Şimdi o arkadaşımız, ABD`de de çok iyi bir üniversitede profesör. Eğer o gün onun ayıbı üzerinden, onu rencide ederek, toplumsal bir suçlu haline dönüştürseydi, bugün o noktada olamayacaktı.
    Bütün yetiştirdiği sınıf itibarıyla kendisine minnetimi sunuyorum. Bazen hala görüşüyoruz. Ülkenin değişik yerlerine gittiğimde bu azim, inançla çalışan öğretmenleri görünce çok ümitvarım. Onun için hiç pes etmeyin, hangi şartlarda olursa olsun, Türkiye kendi şartları içinde en iyisini yapmaya çalışıyor. Sizler de bu şartlarda, bütün bu zorluklara rağmen ülkenin gençlerini en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorsunuz."
    Bakan Nimet Çubukçu, öğretmenlerin değer kazandırmada önemli işlevi bulunduğunu, öğrencilerine rol model olacağını ifade ederek, demokratik vatandaşlık bilincinin geliştirilmesine ve insan hakları eğitimine de çok büyük önem verdiklerini söyledi.
    Bakan Çubukçu, çocukların olumsuz davranışlarını değiştirebilecekleri tek yerin de okul olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız kendisinden bedensel olarak biraz daha farklı olan, farklı dilde konuşan, farklı etnik kökenden gelen veya farklı bir dini inanca sahip çocukla aynı bahçede hiçbir ön yargı olmadan okuyabiliyor ama biraz daha büyüdükleri, belli bir bilince geldikleri zaman yavaş yavaş başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere her türlü ayrımcı tutumları görüyoruz" dedi.
    Öğretmenlerin sınıflarında farklılıkları olan çocuklara eşit, adil, objektif davranışları geliştirmelerinin önemine işaret eden Bakan Çubukçu, ortak değerlerin yeni nesillere kazandırılmasının sadece bir dersin ya da bir öğretmenin işi olmadığını, eğitimin tüm paydaşlarının özellikle de ailenin "aile eğitimi" yoluyla desteklenmesi gerektiğini söyledi.
    Bakan Çubukçu, "Burada bir öz eleştiri yapmak gerekirse bu umut veren gelişmelerin arzu edilen sonuçlar doğurabilmesi için çocukların sınav baskısından kurtulup, değerler baskısıyla karşılaşması gerekiyor" diyerek, sistemin de bu açıdan yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    nöriş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Ocak.2010
    Mesajlar
    1
    @nöriş







    bizler ne tür etkinlikler yapabiliriz??
    bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. değerler eğitimi
      Konu Sahibi eser3944 Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Mart.2013, 22:22
    2. Değerler Eğitimi
      Konu Sahibi şeker öğretmen Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 03.Aralık.2012, 23:57
    3. 66 Aylıklar ahlak eğitimi,değerler eğitimi,karakter eğitimi Dersleri alabilecek
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Haziran.2012, 21:05
    4. Değerler Eğitimi
      Konu Sahibi ozlemoğretmen Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 03.Nisan.2011, 19:19
    5. değerler eğitimi
      Konu Sahibi sevdamelek Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Şubat.2011, 15:10

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş