FRINGE


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

FRINGE

Konu: FRINGE

  • #1
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz



    FRINGE





    FRINGE

    Arz'ın Yeni Favori Dizisi



    Fringe Fox kanalında yayınlanan bir bilimkurgu dizisidir Dizinin yapımcıları J J Abrams Alex Kurtzman ve Roberto Orci'dir İlk olarak ABD'de 9 Eylül 2008 tarihinde yayımlanmıştır FBI'nin dünya çapında gerçekleşen bir dizi açıklanamayan ve sıradışı olayları inceleyen Boston Massachusetts bazlı özel bir biriminin ve bu birimde görevli kişilerin başından geçenleri konu alır 9 Eylül 2008'de ABD'de Fox'ta yayımlanmaya başlayan TV dizisi için 20 bölümlük ilk sezon Fox tarafından 1 Ekim 2008 tarihinde onaylanmıştır

    TV dizisinin adı dizide işlenilen sınır-bilim yani İngilizce özgün adıyla fringe scienceden gelmektedir

    Bilimkurgu drama ve gerilimin iç içe geçtiği yapımda bir özel ajan bir bilim adamı ve oğlundan oluşan üçlümüz bir dizi inanılmaz olayla bağlantılı ölümcül bir gizemi çözmeye çalışıyorlar.

    Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu gizemli olayı araştırmak üzere FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott (Valley) ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a (Noble) götürür. Ancak Bishop 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı (Jackson) yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın (Reddick) emrindeki üçlümüz zamanla o ölümcül uçakta yaşananların çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir.

    Alıntıdır.




    --------

    J. Abrams… kendisi tüm dünyada fenomen haline gelen dizi Lost’un yapımcısı olur kendileri. Lost yayınlandığı tarihten bu yana milyonlarca (belki milyarı bile bulmuştur) hayran kitlesine sahip oldu. üzerine çeşitli teoriler, senaryolar türetildi. sırlar her geçen gün daha da merak uyandırdı. senaryo öyle iç içe ki diziyi anlamak ve diziden keyif almak için taa ilk bölümden itibaren izlemeniz lazım. şimdi bu kadar büyük bir fenomen yaratan J.J. Abrams yeni bir fenomene doğru gidiyor. Fringe.

    önce Fringe ne demek ona ufak bir açıklık getirelim. Fringe Vikipedi‘de Sınır Bilimi olarak çevirilmiş de nedir bu sınır bilimi? “Sınır-bilim (Fringe Science), yerleşmiş bir disiplinde, ana-arter (genel kabul edilen) veya geleneksel olarak kabul edilegelmiş (ortodoks) teorilerden ciddi biçimde ayrılan bilimsel araştırmalardır.” olarak açıklanmış.




    baktığımız zaman “Lost’un yaratıcısından yeni bir fenomen” diye belirtip sadece J.J. Abrams’ın adını vermiş olsam da başta dizinin arkasında o kadar boş adamlar yok. Başta J.J. Abrams olsa da Alias’ın yazarı Alex Kurtzman, Abrams’ın yönettiği Mission Imposible III ve yeni Star Trek’in senaryosunu yazan Roberto Orci Abrams’ın yanında.

    Abrams herhalde uçakları çok seviyo olcak ki bu dizide de uçakla izleyiciye merhaba diyor. Lost Sydney’den Los Angeles’a giden Oceanik 815 numaralı uçakla başlarken Fringe Almanya’dan kalkan bir uçakta kendisine insülin kalemi saplayan bir yolcunun tüm uçağa biyolojik bir madde salıp herkesi öldürmesiyle başlıyor. daha sonra bu uçak Boston’a iniyo ve FBI ajanları Olivia ve Scott devreye girerek bu olayı araştırmaya başlıyolar. buradan anlaşılacağı gibi Fringe bir bilim-kurgu, polisiye karışımı Lost ve CSI karışımı bir dizi…

    Laf oyunculara gelmişken kısaca oynayanlardan da bahsedelim… Dizinin ana karakteri olan Ajan Olivia Dunham’ı Avusturalyalı oyuncu Anna Torv canlandırıyor. Olivia’nın yanında ortağı Ajan John Scott (Mark Valley) bulunuyor. Ayrıca Frankensteinvari gizemli bilim adamı Walter Bishop rolünde John Noble ve oğlu Peter Bishop rolüyle de Joshua Jackson karşımıza çıkıyor. bir de Lost’tan tanıdığımız gizemlerin adamı (duruşu bile bi gizem içeriyo) Lance Reddick Fringe’de esrarengiz olayları araştıran ekibin başında olan adam Philip Broyles olarak izleyiciyi selamlıyo.

    Fringe’de de tıpkı Lost’da olduğu gibi dikkatleri çeken semboller kullanılmış. dizinin reklam araları ve sonlarına yerleştirilen çok çeşitli elma, kelebek, el, duman, çiçek gibi semboller karşımaza çıkıyo. bunlar Abrams’ın çeşitli göndermeler yapmak istediği konulara vurgu yapıyo.

    küçük bir ayrıntı daha.. yine Lost’da Dharma Grişimi gibi bir oluşum olan Massive Dynamic için aynı Oceanic 815 için açılan sahte internet sitesi gibi sahte bir internet sitesi de hazırlanmış.

    bütün gizemleriyle Fringe 2009′da kendinden oldukça söz ettirecek gibi. Amerika’da Fox çoktan 10. 11. bölümleri yayınlamışken ülkemizde Digitürk Dizimax’te yeni yeni gösterilmeye başlandı. ayrıca ilgilenenler için bir de türkçe FringeTR internet sitesi de yayında.

    Alıntıdır.


    Bu diziyi ilgiyle izliyorum.tavsiyemdir.
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #2
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Kimse okumamış konuyu,
    Çok şey kaçırıyorsunuz benden söylemesi
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş