Yeni Program Planları İle İlgili Önemli Duyuru !


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Yeni Program Planları İle İlgili Önemli Duyuru !

Like Tree3Likes
  • 3 Post By Musa BAL

Konu: Yeni Program Planları İle İlgili Önemli Duyuru !

  • #1
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL



    Yeni Program Planları İle İlgili Önemli Duyuru !





    • SAYGIDEĞER ÖĞRETMENLERİMİZE •

    • ÇOK ÖNEMLİ DUYURU •

    Saygıdeğer öğretmenim;
    Farklı Yayıncılık planları, kabul edilen yeni program ayrıntılı olarak incelenerek titizlikle hazırlandı.

    • “SÖZ GİDER, YAZI KALIR.”

    OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, ÖNEMLİDİR.
    YAYINEVİMİZ, SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİ İÇERİSİNDE PLANLARIMIZI PROGRAMA DAYANDIRARAK HAZIRLAMIŞTIR.

    Sevgili okul öncesi öğretmenlerimiz; Farklı Çocuk Okul Öncesi Yayınları olarak, programa uygun planlar hazırladık. Aşağıdaki açıklamamızda programdan ilgili bölümleri de alıntılayarak bunu açıklıyoruz. Ancak her çevre, her sınıf, her çocuk, her öğretmen farklıdır. Bu nedenle “yaşanılan çevre, çocuklarınızın gelişim düzeyi ve ön yaşantılarına” uygun değişiklikleri yapmanızı öneririz.
    Çocuklarımız için doğru olanı da budur.

    • FARKLI YAYINCILIK PLANLARI; çocukların yaş grubuna uygun, gelişim özellikleri dikkate alınarak tüm kazanım, gösterge ve kavramları ele almıştır.
    “Programda, ‘kazanım’ ve ‘gösterge’ler temel alınmıştır. Programda çocukların gelişim özellikleri yaş gruplarına göre, kazanım ve göstergeler ise bütün olarak ele alınmıştır. Gelişim özellikleri bilimsel çalışmalar dikkate alınarak üç farklı yaş grubuna göre düzenlenmiştir, ancak öğretmenin kendi grubundaki çocuklar için programdan kazanım ve göstergeleri seçerken çocukların gelişim özelliklerini dikkate alması gerekmektedir.” (Programdan alıntıdır.)

    • FARKLI YAYINCILIK PLANLARI; sarmal ve eklektik olarak dengeli bir şekilde programın tüm ilkelerine uygun olarak hazırlanmıştır.
    Dengeli, oyun temelli, yaratıcılığı destekleyen, keşfederek öğrenmeyi destekleyen kürtürel ve evrensel değerlere önem verir. (Programdan alıntıdır. Sf 15)

    • FARKLI ÇOCUK PLANLARINDA; dengeli bir şekilde Büyük grup, küçük grup ve bireysel etkinliklere yer verilmiştir. Bütünleştirilmiş etkinlikler kullanılmıştır.

    • FARKLI ÇOCUK PLANLARINDA; Değerlendirme bölümlerinde programda yer alan alanlara göre değerlendirme sorularına yer vermekle birlikte, setlerimizin çalışma sayfaları değerlendirme bölümüne konmuştur.
    Değerlendirme bölümlerinden çalışma sayfalarının yazılı olduğu bölümleri sildiğinizde kitaptan bağımsız bir etkinlik havuzunuz ve günlük eğitim akışınız olacaktır.
    Farklı çocuk planları, siz değerli eğitimcilerimize set satışı yapmak amacıyla hazırlanmamıştır. Şu anda okul öncesi eğitimcilerinin buna ihtiyacı olduğu düşünülerek etkinlik havuzunuzu oluşturmaya destek vermek amacıyla hazırlanmıştır.
    Dolayısı ile “Farklı Çocuk ve Önce Okul Öncesi” internet sitelerinden planlarımızı ay ay indirerek uygulayabilirsiniz.

    • Günlük Eğitim Sürecinin ve Etkinliklerin Değerlendirilmesi:
    Günlük eğitim sürecinin ve etkinliklerin değerlendirilmesi, günlük eğitim akışının günü değerlendirme zamanında yapılan, öğrenilen bilgilerin pekiştirildiği, sürecin gözden geçirildiği önemli bir aşamadır. Etkinliklerin değerlendirilmesi amacıyla çocuklar etkinlikle ilgili konuşabilir, birbirlerine sunum yapabilirler; çalışma sayfaları/bellek kartları kullanılabilir, resim yapılabilir, afiş/poster hazırlanabilir, etkinlikle ilgili çekilen fotoğraflar çocuklarla incelenebilir veya sergiler düzenlenebilir. Etkinliğin değerlendirilmesi için etkinlik sürecinde/sonunda yapılan tartışmalar.
    aşağıdaki türde sorularla yönlendirilebilir. (Programdan alıntıdır. Sayfa 55)

    • FARKLI ÇOCUK PLANLARINDA: Aylık planlarda genel olarak uygulanılabilecek alan gezilerine yer verilmiştir. Yakın çevre özelliklerine uygun olarak alan gezilerini artırabilirsiniz. Okul binası dışında gezi ve gözlem amaçlı yapılan geziler alan gezisidir

    • “Alan gezileri çocukların araştırma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacını taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir. Bu geziler bir yandan çocukların yaşadıkları çevreyi tanımalarına, bir yandan da eğitim programına alınan kazanımlara ulaşmalarına ve kavramları öğrenmelerine ortam hazırlar. Örnek geziler: Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır. İçinde bulunulan yöredeki tarihî bir yer, müze, bir ressamın sanat atölyesi, matbaa, tarla, bahçe, park ve herhangi bir materyalin, araç veya gerecin üretim atölyesi gibi mekânlara alan gezileri düzenlenebilir.”
    (Programdan alıntıdır. sayfa 49)

    • FARKLI ÇOCUK PLANLARI; Düz metin hâlinde yazılmıştır. Bu format, ekleme yapmanız durumunda kutularda meydana gelen kaymalar nedeniyle düzenin bozulması gibi sıkıntıları ortadan kaldıracaktır.
    “Öğretmen etkinliklerini hazırlarken, etkinlik planı formatında (Ek 4) yer alan başlıklarda belirtilen açıklamalar doğrultusunda etkinliklerini yazar. Etkinliklerini yazarken formatta yer alan kutuları kullanabileceği gibi etkinliğini düz metin şeklinde de hazırlayabilir.” (Programdan alıntıdır. Sayfa 51)

    • FARKLI ÇOCUK PLANLARI; günlük eğitim akışında ayrıntıya girmemiş, etkinlik zamanında, etkinlikle ilgili açıklamalara yer vermiştir.
    “Günlük Eğitim Akışı”na detaylandırmadan, başlıklar hâlinde yazar (Ek10). Etkinliklerin “Etkinlik Formatı”na uygun olarak hazırlanmış çıktılarını da günlük eğitim akışı ile birlikte dosyalar. (Programdan alıntıdır sayfa 51)

    Aynı zamanda aylık planı panoya asma ve ailelere göndermeye özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra etkinlik havuzu oluşturmak ve aylık plan gibi panoya asmak için günlük eğitim akışlarının internet ortamında yayınlanan nüshalarının arkaları da boş bırakılmıştır.

    “Öğretmen, aylık planını Ek 3’teki aylık plan formatında yazmanın yanı sıra etkinlik örneklerinin de yer alacağı şekilde hazırlayarak ailelere göndermeye ve sınıf panosuna asarak paylaşmaya özen göstermelidir.” (Programdan alıntıdır. Sayfa 5)1

    Saygıdeğer öğretmenlerimiz; Farklı Yayıncılık Okul Öncesi Yayınlarının hazırladığı tüm planlar, yukarıdaki açıklamalar ışığında, deneyimli (programın taslak hâlde uygulandığı pilot okullarda görev) öğretmen arkadaşlarımız tarafından yazılmıştır.
    PLANLARIMIZI İNCELEMEDEN LÜTFEN KARAR VERMEYİNİZ...
    Eğlenceli ve çok başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle...
    Hepinize sevgi ve saygılarımızı sunarız.


    > Farklı Çocuk Okul Öncesi Yayınları <

    2013 2014 Güncelleştirilmiş Okul Öncesi Eğitim Planları | Farklı Çocuk

  • #2
    hülyamert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Haziran.2010
    Mesajlar
    20
    @hülyamert







    Merhaba Hocam, BU planları okul müdürüne onaylatmıyor muyuz artık? Müdür imzasının planlardan kalktığını duydum resmi dayanağını nerden bulurum, programda yazıyor mu bakamadım henüz. Teşekkürler.

  • #3
    Nurcan SAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2010
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    18
    @Nurcan SAZ







    Evet öğretmenim, son güncellemeden sonra müdür ve öğretmen imzası planlarda bulunmuyor.

  • #4
    müge67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Ekim.2010
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    56
    @müge67







    benimde bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim . yeni programa göre yıllık plan olmadığı için idareye nasıl ne şekilde plan veriyoruz?
    Yapma Gönül; Bu Postu Ulu Orta Serdirmezler. Çöllerde Sevda İçin İmtihan Vermeden Her Mecnunum Diyeni Leylaya Erdirmezler

  • #5
    ozlem3952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Ekim.2010
    Mesajlar
    11
    @ozlem3952







    setlerin fiyatlarını nasıl öğreneceğiz sipariş bilgi formunu 2kez doldurdum hala bana dönen yok

  • #6
    Nurcan SAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2010
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    18
    @Nurcan SAZ







    Alıntı müge67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim . yeni programa göre yıllık plan olmadığı için idareye nasıl ne şekilde plan veriyoruz?
    Müge67 hocam,Talim Terbiye Kurulu sitesinden öğretim programları bölümünden Okulöncesi programını açarak sayfa 50 aylık eğitim planı bölümünü gösterebilirsiniz. sevgilerle

  • #7
    21deniz21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Nereden
    türkiye :)
    Mesajlar
    150
    @21deniz21







    bıcır bıcır 2. dönem aylık ve günlük planları bulamıyorum.lütfen yardımcı olun.seti valdık ve kullanıyoruz.1. dönem bitti.harıl harıl 2. dönem aylık ve günlük planları arıyorum ancak bulamıyorum.kitapçım henüz yayınlanmadı diyor.yarı yolda bırakılmış gibi hissediyorum.
    HAYATI YAŞAYIN

  • #8
    21deniz21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Nereden
    türkiye :)
    Mesajlar
    150
    @21deniz21







    kitapları alırken taksit taksit almıyoruz.planlar yayınlanırken neden taksit taksit yayınlanıyor.
    HAYATI YAŞAYIN

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Alan Değiştiren Öğretmenlere Önemli DUYURU
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Kasım.2012, 23:24
    2. İstanbul MEM'den Ücretli Öğretmenlik ile İlgili Duyuru
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 01.Ağustos.2012, 16:19
    3. EK ATAMA ILE ILGILI ONEMLI RESMI DUYURU
      Konu Sahibi ayshen Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 29.Mart.2011, 14:17
    4. Öğretmen Atamalarıyla İlgili Önemli Cevaplar!!!
      Konu Sahibi dauozge Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 12.Kasım.2010, 15:44
    5. 4/C'lilerle İlgili Çok Önemli Gelişme
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 02.Ocak.2010, 14:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş