FARKLI ÇOCUK OKUL ÖNCESİ YAYINLARI

EĞİTİM PROGRAMI DOĞRULTUSUNDA PLANLARIMIZ;


• Okul öncesi programında bulunan kazanım ve gösterge listesinde yer alan tüm kazanımlara yer verilmiştir.
• Okul öncesi programında bulunan tüm kavramlara yer verilmiştir.
• Farklı çocuk yayınlarının planlarında; Eğitim akışları sayfaları sınıfta kapı, pano gibi uygun bir yere asmanız için sayfa arkası boş bırakılmıştır.
• Şablon şeklinde hazırlanan planlarda düzeltmeler yapılırken kayma olabileceği ve kullanım zorluğu çekilebileceği düşüncesi ile Etkinlik havuzu için hazırlanan etkinliklerimiz düz metin halinde verilmiştir.

“Öğretmen etkinliklerini hazırlarken, etkinlik planı formatında (Ek 4) yer alan başlıklarda belirtilen açıklamalar doğrultusunda etkinliklerini yazar. Etkinliklerini yazarken formatta yer alan kutuları kullanabileceği gibi etkinliğini düz metin şeklinde de hazırlayabilir.”
Programdan alıntıdır.(Sayfa 51.)
• Eğitime katkı sağlamak amacıyla hazırlanan planlarımızda, eğitim setlerimize değerlendirme bölümünde yer verilmiştir. Çalışma sayfası kullanmayacak öğretmenlerimiz değerlendirme bölümlerini silerek kitaptan bağımsız olarak planımızı kullanabilirler.

“Günlük Eğitim Sürecinin ve Etkinliklerin Değerlendirilmesi:
Günlük eğitim sürecinin ve etkinliklerin değerlendirilmesi, günlük eğitim akışının günü değerlendirme zamanında yapılan, öğrenilen bilgilerin pekiştirildiği, sürecin gözden geçirildiği önemli bir aşamadır. Etkinliklerin değerlendirilmesi amacıyla çocuklar etkinlikle ilgili konuşabilir, birbirlerine sunum yapabilirler; çalışma sayfaları/bellek kartları kullanılabilir, resim yapılabilir, afiş/poster hazırlanabilir….”
Programdan alıntıdır.

YENİ PROGRAMDA SİZLERE YARDIMCI OLABİLMEK DİLEĞİMİZDİR. YENİ ÖĞRETİM YILINIZDA BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLERİZ.


Programı incelemek için tıklayın.