Biz Beraberken Eğlenebilen Ailesiyiz


Kasete, çocuğunuzun ve kendinizin sesini kaydedin, zaman zaman dinleyin.

Ekmeklerin üzerindeki fırın kağıtIarındaki yazıları sanki çocuğunuza mesaj gelmiş gibi okuyun. “Bak bugün sana ne mesaj gelmiş:…”

İhtiyacı olduğu şeyleri çantasına koymasına yardımcı olun ve çocuğunuzun bir günlüğüne iyi tanıdığınız birinin evinde yatmasına izin verin.

Ne kadar yaratıcısınız? Kağıt tabakları kullanarak maskeler yapıp evinizde sergileyin, çocuğunuz okula gidiyorsa okula gönderin.

Çocuğunuza kendi isminizi kimin koyduğunu ve bunun hikayesini anlatın.

Paket içinde satılan çiçek tohumlarından bir kaç çeşit alın ve bunları beraberce ekin. Çiçeklerin bakım sorumluluğu çocuğunuzun olsun. Farklı tohumların farklılıklarını inceleyin.

Mutluyum çünkü …. Oldu” ifadelerini kullanmasına olanak yaratın.

Çocuğunuza bir sırrınızı verin, bu kendisinin güvenilir olduğunu düşündürecektir.

Kağıtları birbirine ekleyerek oluşturabileceğiniz en büyük kağıdı oluşturun ve üstüne resim yapıp ya da resim yapıştırarak okula bu dev resmi gönderin.

Arkadaşına kitap hediye etmesi için teşvik edin.

Anne ile beraber “Baba gibi yar olmaz” panosu hazırlayın. Bunun için çocuğunuzun babasıyla çekilmiş fotoğraflarını kullanın.
Bütün taksilerin (T) plaka olduğuna dikkati çekin.
Patatesi haşlayın sonra onu ezerek püre yapmasını izleyin. Patateslerdeki değişim hakkında konuşun.
Evinizin bir duvarına çocuğunuzun boyunu işaretleyin. Bunu belli aralıklarla tekrarlayın. Böylece büyümesine dikkat çekebilirsiniz.
Üzülme, ağlama” demek yerine üzüntüsünü paylaşın ve nedenini anlamaya çalışın.
Karikatür” nedir, gösterin ve karikatür resimlerini toplayarak onlar hakkında konuşun.
Markete gittiğinizde hazırladığınız listedeki bazı şeylerin yerini çocuğunuzun bulmasını isteyin. Tuz nerede? Yağlar nerede gibi.
Çocuğunuzun adının geçtiği bir öykü yazın ve bu öyküyü zaman zaman tekrarlayın.
Kimseye kapıyı açma hırsız gelir seni götürür, vb. korkutmalar yerine, “kim o demeden sakın kapıyı açma” demek, kişisel emniyetini sağlamayı öğrenmesi açısından doğru ve gerekli bir bilgidir.


.ALINTIDIR.