Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Tanıtım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Tanıtım

  • #1
    Tuba ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    3,372
    @Tuba ÖZDEMİR



    Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Tanıtım





    Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Tanıtım
    Merhaba arkadaşlar. Bir Marmaralı olarak Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği tanıtımını yaparak tercihlerde sizlere biraz olsun yardımcı olmak istedim.
    Üniversitemizin tarihçesini sitemizde Marmara Üniversitesi Tarihçesi başlığı altında bulabilirsiniz.
    Öncelikle fakülte ve bölümün tam adını söyleyecek olursak:
    Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı.
    Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümüne bağlı olup Marmara Üniversitesinin Göztepe Kampüsünde yer almaktadır.

    İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği İle İlgili Genel Bilgiler

    Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı, İstanbul Eğitim Yüksekokulu bünyesinde iki yıllık önlisans programı olarak 24 öğrenci ile eğitime başlamıştır. 1991–92 yılında dört yıllık lisans seviyesine çıkarılmış ve adı bölümden giden teklif üzerine Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü haline dönüştürülmüştür. 1998–99 eğitim-öğretim yılında eğitim fakültelerindeki yeniden yapılanma uyarınca Sınıf Öğretmenliği ve yeni kurulan Fen, Sosyal, Matematik Öğretmenliği Ana Bilim Dalları ile birlikte İlköğretim Bölümü’nün bünyesinde bir anabilim dalı haline gelmiştir
    Akademik kadro hepsi alanında uzman,basılı yayını olan,kalifiye öğretim elemanlarından oluşmakta.
    ULAŞIM
    Avrupa Yakasından ulaşım34 Avcılar –Zincirlikuyu,34 A Edirnekapı-Söğütlüçeşme,34 Z Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hatlarıyla gerçekleşebilmektedir.İkamet ettiğiniz semtten ilgili otobüse binerek belirtilen metrobüs duraklarına ulaşabilirsiniz.Söğütlüçeşme durağı metrobüsün son durağıdır.Söğütlüçeşme durağında indiğinizde okula 20 dakika yürüme mesafesi vardır.Ancak metrobüs durağına yakın olan Belediye durağından üniversiteye giden çok fazla otobüs geçmektedir.Bu otobüslere binerek 5 dakikada üniversitede olmanız mümkün.Söğütlüçeşme üniversite arası Ziverbey-Kuyubaşı-Fakülteler olmak üzere toplamda 3 durak vardır.
    112 Taksim –Bostancı otobüsüne Taksimden binip 30 dakikada okulun kapısında olabilirsiniz ancak bu otobüsün saatleri çok seyrek olması sebebiyle pek tercih sebebi olmuyor.
    Yine okulun önünden geçen Taksim dolmuşları tercih edilebilir.
    Eminönünden vapur ile Kadıköy’e geçip oradan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsüne gelen herhangi bir otobüs ya da minibüse binebilirsiniz.Kadıköy’den en sık kalkan otobüs 17 numaralı Kadıköy-Pendik hatlı otobüstür.
    Anadolu Yakasından ulaşım Kadıköy’den kalkan ve Göztepe Kampüsünden geçen bazı otobüs numaraları : 15 ÇK,17,17 L ,8E,19S,19M,2,10 E,20 K .

    BARINMA

    Barınma için Göztepe Kampüsü içinde bulunan Özmen Aktar Kız Öğrenci Yurdu ve Handan Ertuğrul Çağdaş Yaşam Kız Öğrenci Yurdu yurtlarından birini tercih edebilirsiniz.Bu yurtlarla ilgili ayrıntılı bilgiyi üniversiteyi arayarak öğrenebilirsiniz.Ayrıca okula yakın birkaç yurt ve öğrencilerin kalabileceği nitelikte evler mevcut.

    YİYECEK/İÇECEK


    Kampüs yemekhanesinden yararlanabilirsiniz.Ücret oldukça makul.4 kap yemeğin 1 ya da 1,5 tl gibi bir fiyatı var.Yemekhanenin kampus içindeki konumunun bölüm binamıza yakın olması ayrıca avantaj.Aynı zamanda kampus içindeki kantinlerden de yararlanabilirsiniz.
    Kampüs içinde kişisel bakımınıza yardımcı olabilecek bayan ve erkek olmak üzere kuaför bulunmaktadır.

    KÜTÜPHANE

    Üniversitemizde merkez kütüphane binası olmakla beraber Atatürk Eğitim Fakültesi binasında yer alan alternatif kütüphanemizde mevcuttur.

    ÇİFT ANADAL

    Bölüm öğrencileri yeterli ortalamaya ulaştıkları taktirde kendi bölümleriyle örtüşen başka bir programla çift anadal yapma imkanı elde ederler.

    OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜFREDAT

    https://www.onceokuloncesi.com/dosya...b3022b4b8d.pdf

    BURSLAR VE DİĞER İMKANLAR
    Yemek Bursu: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından talep üzerine öğrencilere sağlanmış öğle ve akşam yemeklerini kapsayan karşılıksız burstur.
    Konaklama Bursu: Kampüs içinde 563 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurtları bulunmaktadır. Finansal koşulları yetersiz 110 kız öğrenciye ücretsiz konaklama imkânı sağlanır.
    Ayrıca;Öğrencileri mali açıdan desteklemek ve onları iş hayatına hazırlamak için ‘Yarı Zamanlı Öğrenci Çalışma Programı’ vardır. Bu program kapsamında, öğrenciler derslerinden arta kalan zamanlarında çalışma süresi maksimum 60 saat olarak, idari ve akademik birimlerde çalışabilirler. 115 öğrenciye bu kapsamda burs da verilmektedir. Yılda 1400 öğrenci bu programdan yararlanmaktadır.

    KAMPÜS İÇİNDE NE NEREDEDİR?

    Merkez Kütüphane: Göztepe Kampüsü Prof. Dr. Orhan Oğuz binasında bulunan merkez kütüphanede kitap, süreli yayınlar, internet vb. hizmetinden yararlanabilirsiniz.

    Atatürk Eğitim Fakültesi Kütüphanesi: Ana bina giriş katı üzerinde bulunan kütüphanemizde, üye olmak koşuluyla çeşitli dergi ve kitaplardan faydalanabilirsiniz.

    Mediko-Sosyal Merkezi: Öğrenci yemekhanesinin karşısında bulunan bu birim sağlık sorunlarınıza yardımcı olur.

    Öğrenci Bilişim Merkezi: Öğrencilerin bilgisayar ve internet kullanmaları amacıyla açılmış, mediko-sosyal binası yanında bulunan merkezdir.

    Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı: Öğrencilerin barınma, yemek, burs gibi ihtiyaçlarınıza çözüm bulan bu birim Mediko-Sosyal Merkezi’nin yanındadır. Sportif, kültürel ve sosyal ihtiyaçları karşılayacak faaliyetler de bu birim tarafından düzenlenir.

    Öğrenci İşleri Bürosu: Ana bina giriş katı sol kısımda yer almaktadır. Tüm öğrenci işlemleri buradaki danışma biriminden yürütülmektedir.

    Spor Salonu: Öğrencilerin kapalı mekanda spor yapmaları amacıyla kurulmuş olan merkezde, fitness merkezi, masa tenisi, blardo, tırmanma duvarı gibi imkanlar bulunmaktadır.

    Öğrenci Yemekhanesi: Yerleşkenin orta alanında, Mediko-Sosyal Merkezi’nin karşısındadır.

    KAMPÜS HARİTASI:



    PEKİ ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE HANGİ MEKANLAR MEVCUT?
    Öncelikle arkadaşımla en çok gittiğimiz yeri söyleyeyim sizlere .Okula biraz uzak ancak Kameriye diye bir mekan var, harika.Yeşillikler içinde,fiyatlar gayet uygun.Arkadaşlarla muhabbet,kafa dağıtmak,ders çalışmak için tam öğrenciye göre.
    Bunun dışında Time diye bir mekan var ancak buranın fiyatları öğrenciye biraz fazla gelebilir.Onun dışında kampus dışında çok fazla sayıda mekan mevcut.

    Marmara Üniversitesi üniversite okumak isteyen her öğrencinin hayallerinin süsleyen bir üniversite.Ancak tercih yaparken tercih edeceğiniz üniversitenin koşullarını bilmek gerekir diye düşünüyorum.Bu bilgiler umarım sizlere yardımcı olur.
    Sevgiler..
    Konu Tuba ÖZDEMİR tarafından (18.Temmuz.2012 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 4 YAŞINDA!</marquee><br><a

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. marmara bölgesi tanıtım etkinliği
      Konu Sahibi ılgınalp Forum AİLE KATILIM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Şubat.2013, 17:57
    2. marmara 2004 okul öncesi öğretmenliği mezunları buraya
      Konu Sahibi leptap Forum ÜNİVERSİTELİ VE MEZUN PAYLAŞIMLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 08.Aralık.2011, 16:49
    3. Adnan Menderes Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği
      Konu Sahibi mehmetalievran Forum ÜNİVERSİTELİ VE MEZUN PAYLAŞIMLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Mayıs.2011, 16:01
    4. Trakya Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği (Edirne)
      Konu Sahibi inka22 Forum ÜNİVERSİTELİ VE MEZUN PAYLAŞIMLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Nisan.2010, 02:01
    5. 4.Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi-Gazi Üniversitesi-Ankara
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Mart.2009, 12:01

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş