dönem sonunda meb.in istediği faaliyet raporu


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

dönem sonunda meb.in istediği faaliyet raporu

Like Tree1Likes
  • 1 Post By BURCU-BAŞKAL

Konu: dönem sonunda meb.in istediği faaliyet raporu

  • #1
    aysegulsanem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Eylül.2010
    Mesajlar
    13
    @aysegulsanem



    dönem sonunda meb.in istediği faaliyet raporu





    dönem sonunda milli eğitimin istediği faaliyet raporuna örenk genelde değiştirip yazarız ama içerik aynıdır sadece geizler falan değişiyo buna göre kendinizinkini yazarsınız ama bildiğim kadarıyla bu senekni hangi ay neler yapıldı şeklinde istiyorlar

    …….. ANAOKULU 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
    OKUL ÖNCESİ FAALİYET RAPORU


    SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ

    Serbest zaman etkinliğinde 2009 Eylül-Ekim ayı itibariyle sınıflarımızdaki köşeler ve panolarımız hazırlandı. (Evcilik, Blok, Müzik, Kitap, Fen Doğa, Kukla, Eğitici Materyal, Atatürk Köşeleri) Bu köşelerimiz amaçlar ve kazanımlara uygun olarak kullanılıyor ve öğrenciler köşelere yönlendiriliyor.


    SANAT ETKİNLİĞİ

    Amaçlar ve kazanımlara göre öğrencilerin seviyelerine uygun faaliyetler hazırlanmış ve okul panolarımızda sergilenmiştir. (Serbest Resim, Sınırlı boyama, Kağıt koparma,yırtma,yuvarlama, kesme, Yapıştırma, Katlama, Artık Materyallerle çalışmalar, Yoğurma Maddeleri ile çalışmalar, Suluboya ve parmak boyası Çalışmaları vb..)


    TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

    Hikaye öncesi şiir, Tekerleme, Bilmece, Parmak oyunu,sohbet, drama çalışmaları ,monolog vb. çalışmalar amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda günlük planlara sırayla alınmaktadır.

    Hikaye; öykü anlatma, hikaye kitapları, çubuk kuklalarla hikaye anlatma, hikaye kartları, cdler, Konulara uygun kuklalar ve oyuncaklarla hikaye anlatma , oluşturma, Sonra ne olmuş? Sence ne olmuş? Sorularıyla hikaye tamamlama etkinlikleri uygulandı.

    Hikaye Sonrası; Dramatizasyon, soru-cevap, öğrenciye anlattırma, Hikayeye farklı isim bulma Kukla ile hikayeyi anlatma , hikaye sonrası sohbet vb. etkinlikler uygulanmıştır.


    OYUN – HAREKET ETKİNLİĞİ

    Amaçlar ve kazanımlara uygun oyunlar seçilir. Hareketli oyunlardan sonra dinlendirici oyunlara geçilir. Ayrıca rontlar, ritmik hareketler, özgün dans oluşturma, müzikli oyunlar, açık hava oyunları ve yarışlı grup oyunları günlük plana sırayla alınmaktadır. Bahçemizdeki oyun parkı ve oyun salonumuzdaki kapalı oyun alanında tırmanma, zıplama, dengede durma vb. güç gerektiren büyük kas gelişimini destekleyen sportif çalışmalar yapılmaktadır.


    MÜZİK ETKİNLİĞİ

    Amaç ve kazanımlara uygun şarkılar, müzik, ritim çalışmaları, şarkı dinleme, söyleme, tekrar etme,öğrenme, rontlar, ritim araçlarını tanıma vb.. çalışmalar yapıldı.


    OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

    Amaçlar ve kazanımlar doğrultusunda kavramlar, çizgi çalışmaları, görsel algılama, matematik çalışmaları.
    Kavramlar: (Zıt kavramlar, sayı kavramları, şekil ve renk kavramları…)
    Çizgi Çalışmaları: (Nokta birleştirme, düz ve eğik kesik çizgiler ok işaretini takip etme vb..)
    Görsel algılama: ( Mekanda konum, ölçüm, büyük küçük, eşleştirme, gruplama, farklı olanı bulma vb..)
    Matematik: ( Ritmik sayma, Sırasına göre yerleştirme, Sayıları tanıma ve yazma, Sayı kadar nesne sayma vb..)

    FEN-DOĞA ÇALIŞMALARI

    Amaçlar ve kazanımlara uygun deneyler yapılmaktadır. (Ara renkleri elde etme, Tat alma, Ses nereden geliyor?, Gece-Gündüz oluşumu, Yumurta Deneyi, Tohum çimlendirme, Patates-havuç gibi kök sebze köklendirme, Hamurun mayalanması ve basit ekmek yapımı, suyun halleri, Sınıfça bahçeye ağaç dikme çalışması vb…)


    GEZİ GÖZLEM İNCELEME

    Amaç ve kazanımlara uygun gezi, gözlem ve inceleme yapılmaktadır. Kerem Fırın ve Pide Salonu’na ekmeğin oluşumu ve hamurun mayalanmasını gözlemek amacıyla gezi düzenlenmiştir.
    Okul bahçemize hava durumu ve mevsimlerdeki değişiklikleri gözlemlemek amacıyla gezi düzenlenmiştir ve okulun bölümleri okulumuzu tanımak amacıyla gezilmiştir.
    Okulumuza gelen tiyatro ve Pandomim gösterileri sanat faaliyetlerini gözlemlemek amacıyla düzenlenmiştir.
    Sene başında planlamış olduğumuz diğer il içi gezileri hava şartları ve domuz gribi salgını nedeniyle ikinci döneme ertelenmiştir..


    AİLE KATILIMI

    Programdaki Aile katılımı ve ihtiyaç belirleme formları sene başında çoğaltılarak velilere gönderildi. Bu doğrultuda ‘Çocukla İletişim ‘ semineri sınıflar bazında velilerimize düzenlenmiştir. Ayrıca ‘Olumsuz davranışları olumlu davranışa dönüştürme ‘ konulu semineri Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri tarafından velilerimize sunulmuştur. Okul velilerimize ‘Davranış Bozuklukları ‘konulu semineri Eskişehir Rehberlik Araştırma Merkezi Uzmanı tarafından sunulacaktır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Öğrencileriyle oluşturulan ‘Veli Etkinlik Odası’ düzenlenmiştir. Velilerimiz aile katılımı formları doğrultusunda sınıf içinde kendi ,istedikleri etkinlikleri düzenleyerek (Hikaye anlatma, Pasta yapma, Sanat Etkinliği vb..) eğitim-öğretimimizde aktif rol almışlardır.




    öğrtm müdür imzaları olcak altta

  • #2
    efsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Eylül.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    373
    @efsa







    Ayşegül Hocam çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederiz : ))

  • #3
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Benim geçen yılki faaliyet raporum





    2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
    YIL SONU FAALİYET RAPORU
    EYLÜL
    Anaokulu programi incelendi.Sinif Egitim-Ögretime eksiksiz olarak hazirlandi.Yillik Planlar Tamamlandi.Ögretmenler Kurulu Toplantisina katilindi.Zümre ögretmenler kurulu toplantisina katilindi.
    Okulum , sinifim , ögretmenim konulari ders içinde farkli görsel araçlarla islendi.
    EKIM
    Dünya çocuk günü( Ekim ayinin ilk Pazartesi günü ) kutlanmasi yapildi.Hayvanlari koruma günü ( 4 Ekim ) ile ilgili hikayeler anlatildi. Sinif grafikleri hazirlandi.(sayı,renk,şekil,duygularımız,Atatürk)S inifta bulunmasi gerekli araç-gereçler kontrol edildi.Vcd nin eksik bulunduğu görülüp temin edildi. Kizilay haftasi ( 29 Ekim- 4 Kasim) kutlandi ve bu konu ile ilgili farkli faaliyetler yapilarak sinif panosunda sergilendi.
    Cumhuriyet Bayrami ( 29 Ekim )için en güzel sekilde farkli faaliyetler yapilarak sinif panosunda sergilendi çocuklara Atatürk sevgisi ve bilinci asilandi.
    Ailem , kendimi taniyorum gibi konular islendi bu konu ile ilgili aile katılımı sağlanarak bir öğrenci velisi ve kardeşi sınıfa davet edildi.
    KASIM
    Dünya çocuk kitaplari haftasi (Kasim ayinin ikinci Pazartesi günü ile baslayan hafta ) kutlanarak çocuklara kitabin önemi anlatildi. Atatürk (10-16 Kasim) ‘ü anma günü ile ilgili farkli siir ve marslar ögretildi.Vücut ölçülerinin tespiti ( Boy) yapildi Sinif kitapligi düzenlendi. Hava grafi hazirlanarak çocuklarin günlük olarak hava tahmini yapmalari saglandi.Meslekler konusu işlendi Konu süresinde okulumuz kuaförlük ve yiyecek içecek atölyelerine gezi yapıldı.Yiyecek içecek öğretmeni, çocuklarla sınıfta birlikte pasta yaptı.
    Ögretmenler Günü ( 24 Kasim) kutlanarak farkli siir ve sarkilar ögretildi.Bunun yaninda okuldaki öğretmenlere yapılan faaliyetler hediye olarak verildi.Sonbahar mevsimi islendi.
    ARALIK
    Insan haklari haftasi ( 10 Aralik günü baslayan hafta) kutlandi.Bu konunun önemini kavramak açısından sanat etkinliğinde farklı ırklardan insanlar çalışması yapıldı.
    Ögrencilerin gelisim raporlarinin hazirlandi.Tespit edilen sorunlu ögrenci velileri ile görüsüldü.
    dünyamiz,güneş sistemi gibi konular islenerek bu konularla ilgili farkli deneyler yapildi
    OCAK
    Verem savas egitimi haftasi ( Yilbasini izleyen ilk hafta) kutlandi.Beslenmenin,sağlıklı olmanın önemine dikkat çekildi.Enerji tasarrufu haftasi( Ocak ayinin ikinci Pazartesi günü ile baslayan hafta ) kutlanarak farki örneklerle tasarruf etmenin önemine dikkat çekildi.Erozyon,sel gibi konular işlendi.Birinci dönem degerlendirilmesi yapildi.Ögrencilerin gelisim raporlari hazirlandi.

    SUBAT
    II. Dönem yapilacak çalismalar planlandi.Zümre ögretmenler kurulu toplantisi yapildi.Vücut ölçütleri tespiti(boy)yapıldı.
    MART
    Yesilay haftasi ( 1-7 Mart ) kutlanarak Sigaranin ve içkinin zararlari örneklerle ve yapılan sanat etkinlikleri(grup çalışmasıyla yapılan sigara ve sigara içen ve içmeyen insanların arasındaki farklılıkları gösteren sanat çalışması) ve deneylerle(sigaranın zehri,sakın yaklaşma) anlatıldı.Orman haftasi ( 21-26 Mart) kutlandi.Ormanin önemi hakkında hikayeler okundu.Sanat etkinliğinde grup çalışmasıyla orman yapıldı. Velilerle ferdi görüsmelere devam edildi. Ilkbahar mevsimi işlenerek doğada görülen degisiklikler örneklerle anlatıldı.Çocuklarla birlikte sınıf saksısına çiçekler dikildi.sınıf köşeleri(Atatürk,kukla,kitap,fen ve matematik eğitici oyuncak ) yeniden düzenlendi.
    Hayvanlar ve bitkiler konusu islendi.Bu konularla ilgili farkli dergiler kullanildi.Yine bu konularla ilgili egitim cd’leri ve projeksiyondan power point sunumlar seyrettirildi.Aile katılımı ile sınıfa evde bulunan hayvanların sınıfa getirilmesi ve çocukların incelemesi sağlandı.
    NISAN
    Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari için gösteri hazirlandi.Turizm haftasi ( 15-22 Nisan )kutlanarak Türk yabanci kavrami ögretildi. Aile katılımı ile gezip görülen yerlerin resimleri,oradan alınan eşyalar gösterildi.Sınıfa okulumuz yabancı dil öğretmeni davet edilerek çocuklarla yabancı dil konuşması sağlandı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlandi.Mutfakta , banyoda , evde vb yerlerde kullanilan araçlarla ilgili grup sohbeti yapiladi.Sohbet sonrası kullanılan bu malzemelerle sınıf içi bahar temizliği yapıldı.Öğrenci ev ziyaretleri yapıldı.
    MAYIS :
    Trafik haftasi(1-7 Mayıs) kutlandi.Çocuklarin uymasi gereken trafik kurallari ögretildi.Buna ek olarak çesitli faaliyetler yapilarak sergilendi.
    Anneler Günü ( Mayis ayinin ikinci Pazar günü) ile ilgili çesitli siir ve sarkilar ögretildi.Çocuklarin annelerine vermesi için farkli faaliyetler yaptirildi.Aile katılımı sağlanarak çeşitli yarışma şarkı şiir ve danslarla anneler günü kutlaması yapıldı.19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami kutlandi.Bu hafta içerisinde spor ve ödül kavramlarını öğrenmeleri açısından okulda bulunan plaket ve kupalar gösterildi,bahçede çeşitli yarışmalar yapılarak kazananlara sanat etkinliğinde yapılan ödüller verildi.böylece kavramın pekişmesi sağlandı.Dünya süt günü kutlandı.Aile katılımıyla sınıfta puding pişirildi.Ögrenci gelisim raporlari hazirlandi. Öğrenci ev ziyaretlerine devam edildi.Okul öncesi eğitimi şenlikleri kapsamında Anaokulu ögrencilerinin yil boyunca yaptigi farkli çalismalar okul koridorunda sergilendi.
    HAZİRAN
    Çevre koruma haftasi (1-6 Haziran ) kutlandi. Yaz mevsimi konusu islenerek doğadaki degisiklikler hakkinda egitim cd’si ve projeksiyon ile Powerpoint sunum seyrettirildi.Öğrenci gelişim raporu ve katılım belgeleri hazırlandı.
    CAH likes this.

  • #4
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    paylaşım için teşkkür ederim arkadaşlar.....

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    dosya yüklemek için bakınız;
    https://www.onceokuloncesi.com/sitem...-m-t17433.html
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #6
    erzincank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2010
    Nereden
    erzincan
    Mesajlar
    5,492
    @erzincank







    teşekürler

    "Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdırlar.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar."(Goethe)

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. II.Dönem O.Ö.E. Faaliyet Raporu
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum TOPLANTI RAPOR VE TUTANAKLARI
      Cevap: 17
      Son Mesaj : 21.Haziran.2011, 22:08
    2. 2009-2010 1. dönem faaliyet raporu
      Konu Sahibi pfmtrs Forum TOPLANTI RAPOR VE TUTANAKLARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 04.Haziran.2010, 13:47
    3. I. Dönem O.Ö.E. Faaliyet Raporu
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum TOPLANTI RAPOR VE TUTANAKLARI
      Cevap: 14
      Son Mesaj : 27.Şubat.2010, 22:29
    4. 1.dönem faaliyet raporu
      Konu Sahibi kase Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 31.Ocak.2010, 23:29
    5. 1. dönem faaliyet raporu
      Konu Sahibi sanem81 Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 16.Ocak.2010, 19:48

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş