''Tiyatro... Tiyatro...'' dergisinin, bu yıl yedincisini düzenlediği ''Tiyatro Ödülleri'' için 11 dalda 53 aday yarışacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, ödüller, 22 Aralık Salı günü Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerine verilecek.

Eser Rüzgar, Hayati Asılyazıcı, Ragıp Ertuğrul, Rengin Uz, Robert Schild, Üstün Akmen ve Yaşam Kaya'nın yer aldığı Seçici Kurul, ''Yılın yapımı'', ''Yönetmeni'', ''Kadın oyuncusu'', ''Erkek oyuncusu'', ''Yazarı'', ''Çevirmeni'', ''Sahne tasarımcısı'', ''Giysi tasarımcısı'', ''Işık tasarımcısı'', ''Oyun müziği'' ve ''Koreografi'' dallarında ödüle değer görülen sanatçıları belirleyecek.

''Yılın yapımı'' dalında, Tiyatro Pera ''Rahat Yaşamaya Övgü! (Brecht Kabare)'', İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ''Maskeliler'' ve ''Leonce ile Lena'', Dostlar Tiyatrosu ''Marx'ın Dönüşü'', İstanbul Devlet Tiyatroları ''Sokrates'in Son Gecesi'' ve Oyuncular Tiyatro Grubu ''Atuan Mezarları'' adlı oyunlarıyla aday gösterildi.

''Yılın Yönetmeni'' dalında ise ''Deri Ceket'' adlı oyunla Arif Akkaya, ''Leonce ile Lena'' ile Yiğit Sertdemir, ''Kırmızı Pazartesi'' ile Macit Koper, ''Sokrates'in Son Gecesi'' ile Metin Belgin, ''Atuan Mezarları'' ile Selma Köksal ve ''Rahat Yaşamaya Övgü!(Brecht Kabare)'' ile Nesrin Kazankaya aday oldu.

Defne Halman'ın ''Victoria'', Tilbe Saran'ın ''Cesaret Ana ve Çocukları'', Roza Erdem'in ''Histanbul'' ve Gülsüm Soydan'ın ''Atuan Mezarları'' adlı oyunlardaki performanslarıyla ''Yılın kadın oyuncusu'' dalında yarışacağı ödüllerde, ''Yılın erkek oyuncusu'' adayları arasında ise ''Marx'ın Dönüşü'' ile Genco Erkal, ''Kabare'' ile Mert Turak, ''Maskeliler'' ile Levent Üzümcü, ''Sokrates'in Son Gecesi'' ile Mehmet Ali Kaptanlar ve ''2019'' ile Ferhan Şensoy yer aldı.

DİĞER DALLAR

Ödüllerin diğer dallardaki adayları ise şöyle:

''Yılın Yazarı'' dalı: ''İstanbul'da Bir Dava'' ile Kerem Kurdoğlu, ''Noter'' ile Yeşim Özsoy Gülan, ''Histanbul'' ile Kemal Gökhan Gürses, ''Araf'' ile Cihan Şan ve ''2019'' ile Ferhan Şensoy.

''Yılın çevirmeni'' dalı: ''Sokrates'in Son Gecesi'' ile İsmail Bekir Ağlagül, ''Nehrin Solgun Yüzü'' ile Ahmet Levendoğlu, ''Marx'ın Dönüşü'' ile Özüm Özülgen, ''Testosteron'' ile Neşe Taluy Yüce ve ''Rahat Yaşamaya Övgü!(Brecht Kabare)'' ile Yücel Erten ve Nesrin Kazankaya.

''Yılın sahne tasarımcısı'' dalı: ''Sokrates'in Son Gecesi'' ile Ali Cem Köroğlu, ''Maskeliler'' ile Duygu Sağıroğlu, ''Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor'' ile Pınar Şen ve ''Kabare'' ile Osman Şengezer.

''Yılın giysi tasarımcısı'' dalı: ''Leonce ile Lena'' ile Nihal Kaplangı, ''Ne Dersin Azizim?'' ile Mihriban Oran, ''Rahat Yaşamaya Övgü!(Brecht Kabare)'' ile Nilüfer Moayeri ve ''Dinmeyen Alkışlar'' ile Ayşen Aktengiz.

''Yılın ışık tasarımcısı'' dalı: ''Victoria'' ve ''Van Gogh'' ile Cem Yılmazer, ''Kabare'' ile Kemal Yiğitcan, ''Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye'' ile Özcan Çelik ve ''Avenue Q'' ile Yüksel Aymaz.

''Yılın Oyun Müziği'' dalı: ''Testosteron'' oyununun müziğiyle Tolga Çebi, ''Leonce ile Lena'' oyununun müziğiyle Selim Can Yalçın, ''İstanbul'da bir dava'' oyununun müziğiyle İmre Hadi ve ''Basit Bir Ev Kazası'' oyununun müziğiyle Çiğdem Erken.

''Yılın Koreografi'' dalı: ''Kabare'' ile Selçuk Borak, ''6 Haftada 6 Dans Dersi'' ile Mikel N. Vidhi, ''İstanbul Efendisi'' ile Senem Oluz, ''Avenue Q'' ile Candan Baş ve ''Atuan Mezarları'' ile İpek Değer.

AA