Doğu Anadolu tiyatroya doyacak



Devlet tiyatrolarının oyunları sahnede.

Erzurum Devlet Tiyatrosu, ''Cumhuriyetin İlk Sadası'' adlı oyun ile ''İki Bavul Dolusu'' ve ''Kağıt Şenliği'' adlı çocuk oyunlarını sahneleyecek.

Asiye Demet Çizmeli ve Barış Pınar Çelebioğlu'nun yazdığı, Mehmet Yıldız'ın yönettiği ''Cumhuriyetin İlk Sadası'' adlı oyunda Erzurum Kongresi canlandırılıyor. İrfan Kılınç, Cem Şener, Ferdi Dalkılıç, Sezai Yılmaz, İrfan Buzcu ve Emre Yılmaz'ın rol aldığı oyun, 10-11-12 Aralık saat 19.30'da izlenebilecek.

Nedim Buğral'ın yazdığı, Hakan Yavaş'ın yönettiği ''İki Bavul Dolusu'' adlı çocuk oyunu ise 13 Aralık çarşamba günü saat 14.00'da izleyiciyle buluşacak. Oyunda İrfan Kılınç, Yavuz Topçuoğlu ve Sezai Yılmaz rol alıyor.

16 Aralık tarihinde de, Ayla Çınaroğlu'nun yazdığı, Mehmet Yıldız'ın yönettiği ''Kağıt Şenliği'' adlı çocuk oyunu izleyiciyle ilk kez buluşacak.

Bahar Başar, Sezai Yılmaz, Ferdi Dalkılıç, Kübra Tığtepe, Tamer Köse, Yavuz Topçuoğlu, Eda Demirsoy, Cem Şener, Aykut İspir ve Gürkan Erarslan rol aldığı oyunun konusu, küçük bir çocuğun bulaşıcı hastalık dolayısıyla dışarıya çıkarılmaması ve kendi hayal dünyasında oluşturduğu arkadaşlarıyla oyun oynama duygusu işleniyor.

-ELAZIĞ-

Elazığ'da Ankara Devlet Tiyatrosunca ''Anam Bacım Avradım''adlı oyun sahnelenecek. İnanç Yılan'ın yazdığı, Cem Emüler'in yönettiği oyunun dekorlarını Hakan Dündar, kostümlerini Esra Selah, ışıkları ise Zeynel Işık tasarladı. Kadına karşı ayrımcılık ve aile içi şiddet konusunun müzikal kabare üslubuyla işlendiği 2 perdelik oyunda Alev Buharalı, Adnan Erbaş, Şirin Ergüven ile birlikte kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

Müzik düzenini Cem İdiz'in yaptığı oyunun orkestrasında ise Osman Kurtulus, Fethi Günçer, Şener Dirik, Fuat Turan, Umut Osman Gündüz görev alıyor. Oyun, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Binası'nda 16-17 Aralık saat 20.00'de sahnelenecek.

-VAN-

Van Devlet Tiyatrosu (VDT), ''Kaynanam Nasıl Kudurdu'' adlı oyunu sahneliyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Serap Sağlar'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Melih Karakurt'a, kostüm tasarımı ise Funda Karasaç'a ait. VDT oyuncuları Özlem Gür, Mustafa Şen, Özgür Öztürk, İpek Gezener, Sedat Şenoğlu, Eda Aydınlı, Deniz Keyf, Caner Kadir Gezener, Mustafa Çolak, Murat Altan ve Edip Kamacı'nın rol aldığı oyun, 10,11 ve 12 Aralık tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

.ALINTIDIR.