AZERBAYCAN O Y U N UŞAQ TEATRI TURKİYE SEFERİNDE

AZERBAYCAN MASAL (nağıl) KAHRAMANLARI – 2

Azerbaycan YUĞ Devlet Teatrosunun terkibindeki Uşak Teatr Studiyasının müellimi, pedaqoq, Rasim AŞIN ve telebesi, uşaq teatrının oyuncusu ER-Toğrul Kamalov Türkiyeye Turnıye getdiler. Bu Dr. Rasim AŞINın Türkiyeye 2-ci türne seferidir. Bu il de öten ilki kimi AZERBAYCAN-TÜRKİYE qardaşlıq ve dostluğunun öne çekilmesi, bu fikirleri uşaklarımıza masal (nağıl) formasında çatdırmaq ön plandadı. Rasim bey ve telebesi ilk olaraq Türkiyenin Uşak vilayetinin EŞME Qezasında oldular. Orada keçirilen 16-cı EŞME KİLİM Festivalına resmi devet alan ekib festivalda iştirak etdi, en gözel Performans aksiya ile yadda qalan ekibi oraya resmi olaraq EŞME belediyye başkanıdevet etmişdi.

Ekib Türkiye-Azerbaycan , BİR MİLLET-İKİ DEVLET şüarıyla tam olaraq 45 deqiqelik bir oyun oynadılar uşaqlar üçün. Rasim bey hem de Türkiye –Azerbaycan ortaq mahnıları, yemekleri,sözleri ve en esas nağıllarıyla teşkil etdiyi bu oyunla sabahın sağlam düşünceli bir adamını yetişdirmiş olur. Bu oyunlarda ekibimize ne sehne melzemeleri, ne de herhansı bır teatr qurğuları lazım olmur. Onlar sadece çay baxçaları, mehleler ve sair uşaqların rahat olacağı yelerde, açıq havada teşkil etdikleri oyunu 35-45 deqiqe cıvarında 5-11 yaşlı uşaqlara oynayırlar. Oyunlar 5-7 yaş qrupuna ayrı, 8-11 yaş qrupuna ayrı mekanda ve zamanda oynanılır. Bu da hemin yaş qrup uşaqların psixologiyasına uyğun qurulur.

Bundan sonra ekibimizi resmi olaraq Manisa, Adala, Kula ve Saruhanlı, Bartın, Karadeniz şeherleri kimi birçok şehere de devet etmişler. Ama tek bu deyil, ekib meneceri ve OYUN uşak teatrının Türkiye temsilçisi,eyni zamanda DURU ajans-Salihli ESNAF qezetinin müdürü Ferhat COŞDURun verdiyi melumata göre menecerle birge 3-lük teşkil eden ekib avqust ayının ortalarında Avropaya – Hollandiya, Belçika,Fransa ve Almaniyaya gedecekler. Sentyabr ayının 15-ne qeder Azerbaycanlı hemvetenlerimiz vetene dönmeyi planlaşdırırlar.