Ödül İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Fareler ve İnsanlar” adlı oyundaki başarılı performansları nedeniyle Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın’a verildi.

Ödül töreni 24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 20:00’da Ankara Akün Sahnesi’nde.

Kanpolat ailesince karşılanan 5000 USD karşılığı Türk Lirası ve “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” belgesinden oluşan ve bu yıl dördüncüsü verilecek olan ödüle Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın uygun görüldü.

Sevda Şener, Ayşegül Yüksel, Lemi Bilgin, Ayfer Kanpolat, Yücel Kanpolat ve Akif Yeşilkaya’dan oluşan jüri üyeleri; adayların 1 Haziran 2008 – 31 Mayıs 2009 tarihleri arasında görev aldıkları oyun ve oyunlara göre yaptıkları değerlendirme sonucunda, ödülün Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın arasında paylaştırılmasına karar verdi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun 2008 – 2009 yapımı “Fareler ve İnsanlar” oyununda, bir gençlik oyunu atmosferi içindeki başarılı performansları ile ödüle değer görülen Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın; ödüllerini, 24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 20:00’de Akün Sahnesi’nde, “Fosforlu Cevriye” adlı oyunun temsili öncesi düzenlenen törenle alacaklar.

(alıntı)