Yer: ALTINDAĞ TİYATROSU
Adres: Babür C. Yıldırım Beyazıt C. Altındağ
Tarih: 13-22 KASIM 2009


14.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali

Başvurular Sona Erdi



TAKSAV-TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR KÜLTÜR VE SANAT İÇİN VAKIF tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali önceki yıllarda olduğu gibi 2009 Kasım ayında gerçekleştirilecektir.

Kurban Bayramının kasım ayının son haftasına denk gelmesi nedeni ile festival tarihini biraz öne almayı ve festival süresini bir kaç gün kısaltmayı düşündük. Festival tarihimiz bu sene 13-22 Kasım 2009 tarihleri arasında (10 gün) gerçekleştirilecektir.

Özel ve amatör tiyatroları desteklemek, sorunlarını kamuoyuna yansıtmak, alternatif tiyatro anlayışlarını geliştirmek, izleyiciyi tiyatro sanatıyla buluşturmak amacıyla, ulusal ve uluslararası toplulukların katılımıyla, 1996 yılından bu yana 14.’sünü gerçekleştireceğimiz 10 günlük festival etkinliğimize katılmayı düşünüyorsanız başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurmanız ve bize iletmeniz gerekmektedir.

1. Yönetmenin Özgeçmişi ve Fotoğrafı (1 adet)

2. Oyunun Afişi (15 adet)

3. Oyunun Konusu

4. Oyundan ya da kostümlü provadan çekilmiş fotoğraflar ya da slaytlar (en az 15 adet) (Fotoğrafların mail adresimize gönderilmesi gerekmektedir.)

5. Oyunun dijital görüntü kaydı (CD-DVD)

6. Varsa oyunla ilgili basında çıkmış yazı ve haberler

7. Varsa aldığı ödüller,vs..

Yukarıda istenenler grubun basına tanıtımında ve festivalle ilgili basılı ve görsel malzemelerin hazırlanmasında önemli bir yere sahiptir. Lütfen eksiksiz yerine getiriniz. Verilen belge ve fotoğraf, cd vb. iade edilmeyecektir. Oyun afişi, oyuna ait fotoğraf, cd-dvd vb. materyallar gönderilmediği takdirde başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.


Gruplar ile ilgili şartlar


1. Başvurular 17 Ağustos 2009 tarihinde sona erecektir.

2. Eksik materyallerin tamamlanması için son gün 31 Ağustos 2009’dir. Bu tarihte grupların festival akışını engelleyecek eksiklikleri bulunduğunda (örneğin festival kitabına girecek dokümanlar vb. iletilmemişse) grup festivalde yer alamayacaktır.

3. Gruplar festivale, başvuruda belirttikleri oyun ile katılacaklardır. Bu nedenle özellikle yeni oyun oynamak isteyen grupların festival tarihine kadar tamamlayabileceklerini düşündükleri bir oyunla başvurmaları gerekmektedir.

4. Gruplar daha önceki festivallerde (1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12 ve 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali) sahnelediği oyunla yeni festivale katılamaz. Festivalde oynanacak oyunların daha önce (festival dışında) oynanmış ya da oynanmamış olma zorunluluğu yoktur.

5. Festival Komitesi 12 Eylül 2009 tarihinden itibaren başvurulara faksla ve e-mail yolu ile yanıt verecektir.

6. Grup her türlü dekor, kostüm ve yardımcı malzemeleri (ütü, teyp, radyo vb.) yanında bulunduracaktır. Festival bu malzemeleri sağlamak yükümlülüğünde değildir.

7. Grupların oynadıkları oyuna ait telif haklarına girebilecek senaryo, müzik v.s gibi yasal prosedürün sorumluluğundan festival yükümlü değildir.


NOT:

Başvuru formunda

1) Grup sorumlu bilgileri,
2) Oyunun konusu,
3) Oyun hakkında yeterli bilgi (oyunun süresi, oyuncu kadrosu tam liste, oyunun kaç perdelik olduğu, dekoru hazırlama ve bozma süresi v.b),
4) Festivale katılacak kadro sayısı bunlardan her hangi biri eksik olduğu takdirde başvurunuz dikkate alınmayacaktır.Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyete şimdiden teşekkür ederiz.


Festival iletişim;

Tel-Fax : 0090 312 231 06 33

Festival Yönetmeni : Yener AKSU 0 532 494 80 90

Festival Yönetmen Asistanı&Festival Sekretaryası : Berna ÖZDEMİR 0 537 397 26 81

Mail : [email protected] e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin. [email protected] e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.


TAKSAV: Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf

Atatürk Bulvarı Selcan İşhanı No:127 Kat 10 Bakanlıklar/ANKARA

Tel: 0090 312 419 83 98 Fax: 0090 312 419 35 44

Mail : [email protected] e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin. [email protected] e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.

(alıntı)