Elmalı Milföy Tatlısı


tatlı
milföy hamuru
hamur işleri
okul öncesi mutfak
elma


Bugün televizyonda 'Yemekteyiz' programında elmalı milföy hamuru pişirdiler. Tek tek servise sunacak biçimde değil, turta tepsisinde pişirince İnternette bir araştırma yaptım. Hiç böyle bir pişirme görmedim. Rüzgar gülü şekli verilerek pişirilmiş şekli de mantıklı. Benim de canım çekti. Aşağıdaki şekli ile pişirdim. Herzaman olduğu gibi püf noktalı.

MALZEMELER
2 büyük elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kasigi tarçin
100 gr ceviz
100 gr pudra sekeri

NOT:internet tarifi malzemeleri arasında tereyağı da var. Ben kullanmadım. Çünkü tariflerde nereye kullanıldığı yazmıyordu.

YAPILIŞI
Elmayı yıkayıp soyunuz. Elde soğan doğrama biçiminde elmayı iri parçalar halinde çentiniz. Üzerine iki kaşık şeker ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp elmanın suyunu salıp çekene kadar pişiriniz. (yaklaşık 5 dakika) Ateşten alıp ceviz ve tarçın ile karıştırınız.

Not: Elmaların üzerine birkaç damla limon sıkarsanız hava ile temasında kararmazlar.

Milföy hamurlarını iç harcı hazırlamaya başlamadan buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında çözülmesi için bekletiniz. Yağlı kağıdın üzerine biraz galeta unu serpiniz. Galeta unu üzerine bir milföy hamurunu koyup tekrar galeta unu serpip uzun çubuklar şeklinde 6 parçaya kesiniz. Galeta unlu hamurun üzerine bir kaşık soğumuş malzemeyi uzunlamasına yerlestiriniz.

Yağlı kağıt yardimiyla hamuru içindeki malzeme ile dolma yapar gibi sarınız.
180 derecelik firinda kabarıp pembeleşinceye kadar pisiriniz.

Fırından çıkarıp üzerine sadece pudra şekeri ya da tarçinli pudra sekeri
serpip sicak sıcak servise yapınız.

Afiyet olsun.