Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Milli Takım'dan sadece üç sporcumuz seçmeleri geçerek finalde yarışmaya hak kazandı



Güney Kore'nin Daegu kentinde yapılan 13. Dünya Atletizm Şampiyonasında, Türk Milli Takımı başarılı bir performans ortaya koyamazken, sadece 3 atletimiz seçmeleri geçerek, 2 sporcumuz da doğrudan finallerde yarıştı. Bayanlar 3000 metrede Binnaz Uslu ve bayanlar uzun atlamada Karin Melis Mey finalde yarışan isimler oldular. Binnaz Uslu 7., Karin Melis Mey ise 8. sırada yer buldu. Doğrudan finallerde mücadele eden sporculardan, bayanlar maratonda Bahar Doğan, erkekler 20 kilometre yürüyüşte Recep Çelik ve bayanlar 20 kilometre yürüyüşte Semiha Mutlu, başarılı olamadı. Bahar Doğan yarışı 35. sırada tamamlarken, Semiha Mutlu ise havanın çok sıcak olması nedeniyle 5. kilometrede yarışı terk etmek zorunda kaldı. Recep Çelik ise yarışı ancak 28. sırada tamamlayabildi.
Türk Milli Takımı'ndan 8 sporcu ise seçmelerde kötü bir performans çizdi ve bir üst tura yükselemedi.
Erkekler çekiç atmada Eşref Apak ve Fatih Eryıldırım, erkekler disk atmada Ercüment Olgundeniz, bayanlar 400 metrede Pınar Saka, bayanlar 5000 metrede Almitu Bekele Degfa, bayanlar 3000 metrede Gülcan Mıngır, bayanlar 400 metre engellide Nagihan Karadere ve Birsen Engin seçmeleri geçemeyerek, şampiyonaya veda etti.

Tuğba ile gurur duyduk
Bayanlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin ve Tuğba Karakaya seçmeleri geçerek, yarı finale yükselen iki Türk atleti oldular. Yarı finalde ise Tuğba Karakaya başarılı performansıyla finale yükselirken, Aslı Çakır Alptekin ise elendi.

Yanıt'tan madalya bekliyoruz
Türk Milli Takımı şu ana kadar bayanlar 4x400 bayrak yarışı, erkekler cirit atma, erkekler maraton, bayanlar 800 metre, bayanlar 100 metre engellide piste çıkmadı. Bu kategorilerde ise henüz bayanlar 4x400 bayrak yarışında isimler belirlenmedi. Sema Apak, Meliz Redif, Birsen Engin, Nagihan Karadere, Merve Aydın ve Pınar Saka'dan 4'ü bu kategoride Türkiye'yi temsil edecek. Erkekler ciritte Fatih Avan, erkekler maratonda Bekir Karayel, bayanlar 800 metrede Merve Aydın ve bayanlar 100 metre engellide Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt piste çıkmak için gün sayıyorlar.
alıntı