Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda zorlu Trabzonspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe , deplasmandan kritik üç puanla döndü.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe daha ilk dakikalarda oyunu rakip alana yıktı. Aradığı gole ise daha 3'üncü dakikada ulaştı. Cezasahası içerisinde oluşan karambolde, Cristian'ın pasında Emre Belözoğlu kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Emre'nin vuruşunda top ayrı, kaleci Tolga ayrı köşelere gitti ve Fenerbahçe deplasmanda 1-0 öne geçti.

6'ıncı dakikada ise Colman'ın Emre'ye faulünde maçın gergin geçeceğinin ilk işaretleri geldi.

Evsahibi ekibin ilk tehlikeli atağı 8'inci dakikada geldi. Celutska'nın sağ kanattan cezasahası içerisine ortasında Olcan'ın çaprazdan vuruşunda kaleci Volkan topa sahip oldu.

9'uncu dakikada Fenerbahçe yine tehlikeli geldi. Bienvenue'nün ortasında Cristian penaltı noktası üzerinde sert vurdu, son anda yatarak müdahele eden Giray topun kaleye gitmesine engel oldu.

15'inci dakikada Stoch cezasahası dışında demarke durumda kaldı. Uzaktan çok sert vurdu, kaleci Tolga'nın güçlükle çeldiği topu defans kornere gönderdi. Pozisyonun ardından Stoch köşe vuruşunu kullanmak istedi, ancak
tribünlerden gelen yabancı maddeler oyunun bir süre durmasına neden oldu. Bir cisim ise Stoch'un kafasına çarptı. Slovak oyuncu bir süre yerde kalırken, oyuncunun kafasına buz tedavisi uygulandı.

Taraftarı sakinleştirmek için önce oyuncular ardından Şenol Güneş çaba gösterdi. Güneş taraftara ikazlarda bulunarak sakin olmaları çağrısında bulundu.

28'inci dakikada Emre Belözoğlu korner atışı için köşe bayrağının dibine geldi. Tribünlerden atılan yabancı cisimlerden biri Fenerbahçeli oyuncunun kafasına geldi. Emre bir süre yerde kalırken,
taraftarları sakinleştirmek yine teknik direktör Şenol Güneş'e düştü.

31'inci dakikada Stoch, ani gelişen atakta topla bir anda defansın arkasına sarktı. Kaleci Tolga'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleye doğru gönderdi. Serkan Balcı topu kale çizgisi üzerinden çıkardı.
Cezasahası sol dış çizgisi yakınında topu kontrol eden Bienvenu Giray'ı güzel bir çalımla geçip çaprazdan şutunu çekti. Top, Tolga'nın ayaklarının dibinden ikinci kez Trabzonspor ağlarına gitti ve Fenerbahçe 2-0 öne geçti.

34'üncü dakikada ise Trabzonspor taraftarları protesto gösterileri yaptı. Beyaz fanilalar sahaya atıldı. Oyun bir süre daha durdu.

Dakikalar 49'u gösterirken, sahneye Burak Yılmaz çıktı. Sol kanattan Olcan'ın cezasahası içerisine ortasında arka direkte bomboş durumdaki Burak Yılmaz, topu önce düzeltti ardından sert vurdu, top
ağlarla buluştu ve Trabzonspor farkı bire indirdi. Fenerbahçe santra yaparken, Zokora'nın Emre'ye sert hareketi ortamı gerdi. Maç bitiminde ise, iki takım arasında kısa süreli kavga çıktı. Teknik direktörler de araya girerek kavgayı sakinleştirdi.

İkinci yarı da gergin başladı. 48'inci dakikada Emre köşe vuruşu kullanmak isterken, taraftarların attığı yabancı maddeler Fenerbahçeli oyuncunun kafasına isabet etti. Emre bir süre yerde kaldı, daha sonra
maça devam etti.

İlk yarıda etkisiz olan Trabzonspor, ikinci yarıda hareketlendi. Oyuna denge gelmesine karşın ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe gerçekleştirdi. 58'inci dakikada Dia bir anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı.
Senegalli oyuncunun vuruşunda Tolga, topu son anda kornere gönderdi.

70'inci dakikada ise gole yaklaşan taraf Trabzonspor oldu. Cezasahısı dışından kazanılan serbest vuruşu Burak Yılmaz kullandı. Burak'ın çok sert vuruşunda, kaleci Volkan son anda topu çıkardı.

Kalan dakikalarda Trabzonspor bastırırken, golü bulan taraf konuk ekip oldu. Ani gelişen Fenerbahçe atağında Cristian bir anda defansın arkasına sarktı. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda
aşırtma bir vuruşla topu Tolga'nın üzerinden ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 3-1 öne geçirdi.

86'ıncı dakikada Adrian'ın sağ kanattan ortasında Burak kafayı vurdu, top üst direkte patladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, zorlu maçta Trabzonspor'u 3-1 yenerek şampiyonluk yolunda zorlu bir virajı kayıpsız tamamladı. Puanını 46'ya çıkaran Sarı-lacivertliler, şampiyonluk ümitlerini son haftaya bıraktı. Fenerbahçe, Beşiktaş ile Türk Telekom Arena'da 2-2 berabere kalarak puanını 47'ye çıkaran Galatasaray'ı yenerse 2011-2012 sezonunu şampiyonlukla tamamlayacak.

STAT: Avni Aker
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Olcan, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir İrtegün, Ziegler, Selçuk, Emre Belözoğlu, Cristian, Dia, Stoch, Bienvenu
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman