srail ile ilişkilerin gerilmesi nedeniyle Beşiktaş'ın 15 Eylül'deki M.Tel Aviv maçının hangi şartlarda oynanacağı merak konusu oldu

Türkiye ile İsrail arasında son dönemde yaşanan gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesi sonrası 15 Eylül'de oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı da tehlikeye girdi. UEFA Avrupa Ligi'nde İstanbul Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanması gereken mücadelenin hangi şartlarda oynanacağı merak konusu olurken, Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Dışişleri Bakanlığı'ndan bize bu konu ile ilgili bir karar gelmedi" diyen Keçeli, "Hem emniyet güçlerimiz, hem de biz gerekli güvenlik önlemlerini alacağız. Tabii ki son dönemde yaşananları biz de takip ediyoruz. Eğer önümüzdeki günlerde farklı bir gelişme olursa, Dışişleri Bakanlığı'nın bize vereceği talimatları yerine getiririz" dedi.
Keçeli 1986-1987 sezonunda da benzer bir durumun yaşandığına işaret ederek, o dönem Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apoel ile eşleştiklerini ve rakiplerinin İstanbul'a gelmediğini söyledi. Keçeli şöyle konuştu: "İlk maç yine İstanbul'da oynanacaktı, ama rakibimiz İstanbul'a gelmemişti ve biz hükmen galip ilan edilmiştik. İkinci maç için biz Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gitmiştik, ama girişimizde büyük sıkıntılar yaşamıştık."
alıntı