Bienvenu'nün de gelmesiyle sarı-lacivertlilerin kadrosunda, eski takımlarında Fenerbahçe'ye gol atan futbolcu sayısı 6'ya çıktı.

Yıllardır konuşulan 'Fenerbahçe kendisine gol atan adamı transfer eder' tezi, bu sezon belki de ilk kez bu kadar net saha içinde kendini gösteriyor. Fenerbahçe kadrosunda sarı-lacivertlilere gol atan tam 6 oyuncu bulunuyor. İşte o oyuncular:

HENRI BIENVENU: 4 Ağustos 2010'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Young Boys arasında oynanan ve İsviçre temsilcisi lehine 1-0 biten Şampiyonlar Ligi ön eleme maçının tek golünü attı.

SEZER ÖZTÜRK: 6 Kasım 2010'da yine Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe, Eskişehir'i 4-2 yendiği maçta kırmızı-siyahlıların iki golünden birini atmıştı.

ORHAN ŞAM: 7 Mart 2011'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 4-2 biten Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında, Başkent ekibinin iki golünden biri Orhan'a ait.

CANER ERKİN: 15 Nisan 2006'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ev sahibi lehine 5-3 biten maçta Caner de Fenerbahçe filelerini havalandırmıştı.

EMRE BELÖZOĞLU: 7 Şubat 2001'de Saracoğlu'nda normal süresi 4-4 biten kupa maçında perdeyi açarken, o zaman G.Saray forması giyiyordu.

FABİO BİLİCA: 4 Mart 2009'da Şükrü Saracoğlu'nda 3-1 Fenerbahçe lehine biten Türkiye Kupası maçında Sivasspor'un tek sayısını kaydetti.

EMENİKE OYNAMADAN GİTTİ

Alex de Souza, 2003 Konfederasyon Kupası'nda Türkiye'ye attığı gol sonrasında Fenerbahçe'ye geldi. Miroslav Stoch da 2009'da Hollanda'daki maçta Twente formasıyla gol attı, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Ayrıca hiç oynamadan Spartak Moskova'ya gönderilen Emenike de 'Fenerbahçe'ye Kadıköy'de oynanan lig maçlarında son golü atan oyuncu' unvanını elinde bulunduruyor! .

GÖZLER ÜZERİNDEYDİ

Bienvenu'nün ilk idmanını FBTV'den canlı izleyen sarılacivertli taraftarlar, Kamerunlu futbolcu hakkındaki görüşlerini internet sitelerinde paylaştılar. Ortak konu ise Bienvenu'nün takıma faydalı olacağı yönündeydi. (Sabah)