Galatasaray - Fenerbahçe MAÇI


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Galatasaray - Fenerbahçe MAÇI

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Galatasaray - Fenerbahçe MAÇI







    GALATASARAY - FENERBAHÇE

    Stat: Ali Sami Yen
    Saat: 19:00
    Yayın: Lig TV
    Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu, Süleyman Abay

    Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Servet, Neill, Hakan Balta, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Giovani Dos Santos, Elano, Keita, Jo
    Teknik Direktör: Frank Rijkaard

    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Andre Santos, Vederson, Selçuk, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Alex, Güiza
    Teknik Direktör: Cristoph Daum


    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

    Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbi öncesi, stat çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. Derbide 2 bin 650'si polis, 1000'i özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 650 güvenlik görevlisi görev yapıyor. Maçta ayrıca 22'si polis, toplam 110 kamerayla tespit yapılıyor.

    Taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı girişinde polis tarafından oluşturulan 2 aşamalı kontrol noktasından geçtikten sonra tribünlere alınıyor.

    285 GAZETECİ

    Derbi maçta 285 medya mensubu görev yapacak. Galatasaray-Fenerbahçe maçı için 15 yabancı medya mensubunun da akredite olduğu, ayrıca KKTC'den 10 gazetecinin maça geldiği bildirildi.

    VAN HOOİJDONK'A ALİ SAMİ YEN STADI'NDA İLGİ

    Karşılaşma için yayıncı kuruluşta yorum yapmak için stada gelen Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Hollandalı Pierre Van Hooijdonk'a Galatasaraylı taraftarlar ilgi gösterdi. Hooijdonk, Ali Sami Yen Stadı'na gelirken, sarı-kırmızılı taraftarların Hollandalı futbolcuya sevgi gösterisinde bulunup, fotoğraf çektirdikleri görüldü.

    MAÇ ÖNCESİ KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATLAR YAPILDI

    Derbi maç öncesi taraftar gruplarının ''Küfürlü tezahürat yapılmaması'' yönündeki çağrılarına, iki takım taraftarları daha maç başlamadan uymadı.

    Galatasaraylı taraftar grubu 'ultrAslan' ve Fenerbahçeli taraftar grubu 'Genç Fenerbahçeliler', maç öncesi internet sitelerinde yayınladıkları duyurularda, küfürlü tezahürat yapılmaması yönünde taraftarlara çağrı yapmıştı.

    Ancak maçtan önce iki takım taraftarları küfürlü tezahüratlar yaparken, stat hoparlörlerinden hemen müzik yayınına geçildi. Müzik yayınında Galatasaray şarkılarına sarı-kırmızılı taraftarlar hep birlikte eşlik etti.

    Bu arada, karşılaşma öncesi başlayan sağanak yağış, yeni açık tribündeki taraftarları zor durumda bıraktı. Ancak taraftarlar, yağmurluklarını giyerek, tezahürat yapmayı sürdürdü.

    EZELİ REKABETTEN NOTLAR

    17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu 'Papazın Çayırı' olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 101 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

    Sarı-lacivertliler, geride kalan 363 maçtan 137'sini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. 'Sarı Kanaryalar'ın attığı toplam 510 gole, 'Cim Bom' 463 golle karşılık verdi.

    LİGDE 104. RANDEVU

    Galatasaray ile Fenerbahçe, 52. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 103 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 42-29 üstünlük kurdu.

    Ligdeki 32 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 135 gole, sarı-kırmızılılar 102 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.

    CİM BOM ALİ SAMİ YEN'DE ÜSTÜN

    Derbi maçın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmalarda, ev sahibi sarı-kırmızılıların ezeli rakibine karşı galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.

    Ezeli rakipler Mecidiyeköy'de şimdiye dek 45 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlardan 19'unu ev sahibi Galatasaray, 10'unu ise konuk Fenerbahçe kazandı. Taraflar Ali Sami Yen Stadı'nda 16 kez de eşitliği bozamadı. Mecidiyeköy'de 'Cim Bom'un toplam 58 golüne, 'Sarı Kanaryalar' 45 golle yanıt verdi.

    Ezeli rakipler, Ali Sami Yen Stadı'nda ilk kez 28 Ağustos 1966'da, Spor Toto Kupası maçında karşı karşıya geldi. Mecidiyeköy'deki ilk randevu 1-1 eşitlikle sona erdi.

    LİG MAÇLARINDA DA GALATASARAY ÖNDE

    Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadı'nda şimdiye dek ligde 31 maç yapıldı. Mecidiyeköy'deki lig maçlarında ev sahibi Galatasaray 12, Fenerbahçe 9 galibiyet alırken, 10 maç da berabere sonuçlandı. İki takım arasında geçen sezon Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig maçı 0-0 sonuçlandı.

    FENERBAHÇE DERBİLERİ SEVİYOR

    Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig derbilerinde galibiyet açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.

    Fenerbahçe, bugünkü rakibi Galatasaray ile oynadığı son 10 lig maçından 8'ini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, sadece 1'ini yitirdi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 9 maçtan ise 6'sını kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, sadece son randevuyu kaybetti.

    Ezeli rakipleri ile yaptığı son 19 lig maçında sadece 2 kez yenilen, 14'ünü kazanan, 3'ünde de berabere kalan 'Sarı Kanaryalar', bu maçlarda rakip fileleri toplam 32 kez havalandırıp, kalesinde 15 gol gördü.

    ALEX'E GÜVENİYORLAR

    Fenerbahçeli taraftarların derbi maçta gol yollarında en güvendiği isimlerin başında takım kaptanı Alex de Souza geliyor. Fenerbahçe'de 6. sezonunu geçiren ve sarı-lacivertli futbol takımının tarihine altın harflerle geçen 33 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, golleri ve asistleriyle takımına adeta hayat veriyor.

    Alex, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe'nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı toplam 28 derbide forma giyerken, 13 kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu 16 kez forma giydiği Beşiktaş'a 8, 12 kez oynadığı Galatasaray'a ise 5 gol attı.

    Bu sezon ligde 19 maçta forma giyen ve toplam 1601 dakika sahada kalan Alex, 9 golle Daniel Gonzalez Güiza ile birlikte takımının en skorer futbolcusu.

    3 DERBİDEN 2'SİNE DAMGA VURDU

    Alex de Souza, Fenerbahçe'nin bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 3 derbi maçtan ilk 2'sine golleriyle damga vurdu.

    Sezon başında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile yapılan ve Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı TFF Süper Kupa maçında attığı 2 golle kupayı sarı-lacivertlilerin müzesine getiren deneyimli futbolcu, Kadıköy'deki lig maçında ise Galatasaray'a aynı tarifeyi uyguladı. Fenerbahçe, Alex'in 2 gol atığı derbide ezeli rakibi Galatasaray'ı 3-1 yendi. Alex, bu maçlarda birer golünü penaltılardan attı.

    Derbi maçın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'nda henüz golü bulunmayan Brezilyalı futbolcu, bu sezonki derbilerde sadece BJK İnönü Stadı'nda takımının 3-0 yenildiği ligdeki Beşiktaş maçında gol yollarında suskun kaldı.

    BURSASPOR YENİLDİ, GÖZLER DERBİYE ÇEVRİLDİ

    Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilmesinin ardından, derbi maç ezeli rakipler için daha da anlamlı hale geldi. Her iki takım da derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma gelmeyi amaçlıyor. Ligde Bursaspor'un 58, Galatasaray'ın 53, Fenerbahçe'nin ise 52 puanı bulunuyor.

    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    marakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Kasım.2009
    Nereden
    Bursa-İstanbul-ARTIK BURSA
    Mesajlar
    942
    @marakas



    FENERBAHÇEEE





    FENERBAHÇE

  • #3
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Çok sıkıcı bir maçtı... Maçı izlerken adeta uyuyacaktım..Hele ilk yarı...İki takımda futbol adına hiçbirşey yapmadı... Haybeden golü atan kazandı...

    Eskişehir -Beşiktaş maçı nefesleri kesmişti. İzleyip futbol dersi alsalardı her iki takımda...

    Maçın sonuna doğru Fb kalecisi Volkan'ın yaptığı terbiyesizce hareket bir kez daha seviyesini ortaya koymuş oldu.

    Maçtaki tek güzel şey Özhan Canaydın pankartıydı.

  • #4
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    hehe gene bişi değişmedii.. fenerbahçe gene gs yi yendiii
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #5
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    Alıntı zerrin85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hehe gene bişi değişmedii.. fenerbahçe gene gs yi yendiii
    zerrin hocama katılıyorum artık fb-gs derbisini izlemekten hiç keyif almıyorum artık bir fb li olmama ragmen hep yeniyoruz maçta hiç atraksyon yok

  • #6
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    Alıntı burcudeu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zerrin hocama katılıyorum artık fb-gs derbisini izlemekten hiç keyif almıyorum artık bir fb li olmama ragmen hep yeniyoruz maçta hiç atraksyon yok
    bak sen bak sen
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #7
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    Alıntı Gülşah ALTAY (Derinmavi) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak sen bak sen
    GÜLŞAH HOCAM YALAN MI AMA

  • #8
    the_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.Mart.2010
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    455
    @the_one







    macı izledim. gs nin iki penaltısını vermedi hakem.hatda yorumlardada gördük ne oldunu yani.hadi penaltının birini saymayalım kaldı bir penaltı yani beraberligi yedi hakem. haksızlıkla her zaman yener fener gs yi

  • #9
    fatos34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Nisan.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    299
    @fatos34







    the one alıştınız penaltılarla maç kazanmaya galiba.. fener 3 sezondur doğru dürüst penaltı kullanmıyor.. guizanın ofsayt diye verilmeyen golünü de söylesene..Servet Guizayı şamaroğlanına çevirdi kararlar devamdı yani.. hakem tartışcaksak bizde izledik, bizim de aleyhimize birsürü kararlar verildi ama biz buna rağmen ALİSAMİYEN de galip gelmesini bildik..
    "BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN BÜYÜK GÖLGELERİ VARSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR" Konfüçyüs

  • #10
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Ben futbolda birşey daha öğrendim. Hakem kötüyse, taraflıysa hakemi de yeneceksin..
    Bir gol atıyosan saymıyosa 2.sini atacaksın.Bir penaltını vermediyse direneceksin, gol atacaksın...
    Mücadele edeceksin...
    Örnek; geçen haftaki Beşiktaş-Eskişehir maçı. Hkame adeta maçı Es-es e verdi.2 yedik 3 attık.Kaç yiyorsan fazlasını atacaksın...

    Hakemi de yeneceksin, rakibi de... Tabi büyük takımsan ve şampiyon olmak istiyorsan...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. fenerbahçe,galatasaray maçı ve hakemi
      Konu Sahibi halegül Forum Diğer-Karışık Artık Materyal Etk.
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 08.Aralık.2015, 09:21
    2. Galatasaray 0-1 Fenerbahçe maçı (dostluk maçı)
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum SPOR
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 27.Temmuz.2010, 03:28
    3. FENERBAHÇE-TRABZONSPOR MAÇI(ŞAMPİYONLUK MAÇI)
      Konu Sahibi Sevim ERGENE Forum SPOR
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 18.Mayıs.2010, 03:57
    4. FENERBAHÇE VE GALATASARAY'A ABD'DEN DAVET
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum SPOR
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 10.Ekim.2009, 00:49
    5. UEFA AVRUPA LİG MAÇI;Panathinaikos-Galatasaray
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum SPOR
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 18.Eylül.2009, 00:31

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş