fenerbahçe neden kazandı? yorumcuların görüşleri


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

fenerbahçe neden kazandı? yorumcuların görüşleri

  • #1
    fatos34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Nisan.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    299
    @fatos34



    fenerbahçe neden kazandı? yorumcuların görüşleri





    Taraftar ve Daum
    Spor yazarları Fenerbahçe'nin galibiyetinde etkili olan 2 faktörün altını böyle çizdi. Önceliği seyircinin müthiş baskısına veren gazeteciler, Alman hocanın taktik savaşını kazandığını ifade etti.

    Fenerbahçe hem oynamaya çalıştı hem de oynatmadı. Panik atak oynayan takım Galatasaray’dı. Hem de son 10 yılın özgüveni en yüksek, Kadıköy sendromu en az olan takımı. Alex maçı koparan, maça mührünü vuran ustalar ustası ayaktı. Carlos’un ‘feyk asist’ini sağ ayağıyla, kendi yarattığı penaltıyı da soluyla gole çevirdi. Leo’nun 2. ikramını geri çevirmedi.
    Hasan Ali Atasoy (Fanatik)

    Fener’in ve Daum’un yapamadığı en önemli şey skor 2-1 iken ve rakip 10 kişiyken geride beklemekti. Saracoğlu hakikaten Türkiye’nin en ciddi deplasmanı, özellikle de Galatasaray için. Tribünler müthiş bir konsantrasyon içinde, takımı sürekli ateşliyorlar. Fenerbahçe bu desteğin ve ortaya koyduğu müthiş mücadelenin karşılığında çok daha rahat bir galibiyet elde etmeliydi.
    Rıdvan Dilmen (Milliyet)

    Üzerinde durulması gereken Fener’in planıydı. Evinde 9 senelik bariz üstünlükle sahaya çıkan Fenerbahçe’nin teknik direktörü tedbiri alandı, 9 senenin mağlubu ise, 9 hafta ne oynadıysa aynısıyla sahadaydı. Türk hocalar dahil en kurt teknik adamı kazanma planını çok rahat uyguladı. Bu oyunu beğenmeme lüksümüz var, ama istediğini bu kadar iyi yapabildiği için de Daum saygıyı hakediyor.
    Mehmet Demirkol (Fanatik)

    İlginç bir derbi oldu. İlk kez ısınırken futbolcuların birbirleriyle kavga ettiğini gördüm. Gerginliğin tavan yaptığı bu derbide Alex 2 golüyle Fener’i öne geçirirken, hiç olmayacak şekilde, Volkan kornerden gelen topu Hakan’ın önüne indirerek Galatasaray’ın golüne davetiye çıkardı. Keita’nın, Carlos’a yumruk atıp kırmızı kart görmesi Fener’i kazanırken daha da rahatlattı.
    Ziya Şengül (Star)

    Futbol ciddiyet, disiplin, birliktelik ve yardımlaşma isteyen bir oyun çoktandır. Yaşa, başa bakmaz, alış-verişe bakar! Çalım fazla itibarlı değildir, tek top iş görür ama! Akıl, tecrübe, sükunet, sonunda illa ki yetenek; herkes en az 7-8 kilometre koşuyor nasılsa... ‘Kara tren’ geçer gider Kadıköy’den dün akşam olduğu gibi. Ne düdüğü çok ses getirir, ne dumanı iz bırakır uzun süre arkada! Carlos yaşlanır ve hatta ölür bir gün ama, unutulmaz. Öyle iki pas, üç orta ile de efsane olunmaz...
    Tamer Bağlan (Fanatik)

    10 yıldır Saracoğlu’nu çıkılmaz yapan, maçın da baş aktörüydü. Golleri ve ustalığıyla Alex ışıldayacaktır ama Galatasaray oyuncuları için çim zemini “bataklık” haline getiren güç tribünlere aitti. Elindekileri sahaya atmakla, kendini taraftar sananları da barındıran o müthiş güç, 10 yıllık süreci; istikrar damgasından kurtararak, artık geleneklerin arasına soktu.
    Gürcan Bilgiç (Sabah)

    Sakin olan iyi oynayan kazandı. Galatasaray 10 yıl daha geçse bu kafa ile kazanamaz. Galatasaray gerginlikten, Fenerbahçe de kazanma moraliyle, hep sahadan başı dik çıkıyor. Sonuç mu! Dersini iyi çalışan Daum, tecrübesi ve ustaca kurduğu tuzaklarla Galatasaray’ı bir kez daha yendi. kolay olur, yeneriz dedi, öyle de oldu.
    Alaattin Metin (Akşam)

    Alex’in 2 gol atmasının sırrı basit. Onun yerine Kazım, Emre, Cristian koştu. Diri kaldı, önde durdu ve tabelayı yazan adamdı. Arda, Elano, Keita gibi ‘hormonlu yıldızlar’ın olduğu bir maçta dünya yıldızı Santos, Güiza yedekken yine ‘10 numara’lık skor adamlığı rolünü kaptı. Skor aslında 3-1 değil de daha farklı (5-1) olmalıydı. Özetle; F.Bahçe derbiyi hak etti.
    Hakan Yaşar (Vatan)

    Futbolun kurallarını Fenerbahçe daha doğru uyguladı ve hakederek kazandı. Fenerbahçe Stadı’na gelen takımlar hem seyirci kapasitesinden hem de seyircinin sahaya yakın olmasından dolayı çok baskı yiyorlar. Eğer Galatasaray ve Beşiktaş takımları biran evvel buna benzer stat yapamazlarsa Fenerbahçe malı alır, götürür gider.
    Erman Toroğlu (Hürriyet)

    KAYNAK: fanatik.ekolay.net
    "BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN BÜYÜK GÖLGELERİ VARSA ORDA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR" Konfüçyüs

  • #2
    Tuba KALAYCI (tuba07-1903) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    3,912
    @Tuba KALAYCI (tuba07-1903)







    Mehmet Demirkol en doğrusunu demiş. Gs 9 haftadır ne oynadıysa aynısını oynadı...
    Ben Gs kötü oynuyor derken önemli olan galibiyet diyorlardı..Şimdi gördüler önemli olanın iyi oynamak olduğunu...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Eğitim Komisyonu, Görüşleri Dinledi
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Şubat.2012, 21:43
    2. Antalya'da Mersin İY kazandı: 2-1
      Konu Sahibi MeganeCC Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Eylül.2011, 00:34
    3. Bolt diskalifiye oldu, Blake kazandı
      Konu Sahibi MeganeCC Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Ağustos.2011, 18:30
    4. Maaş promosyonunu dava etti ödül kazandı
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Mart.2011, 19:33
    5. Türk öğrenci Stockholm su ödülünü kazandı
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Ağustos.2009, 09:53

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş