Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor





    12. Dünya Atletizm Şampiyonası, yarın Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayıp, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek. Şampiyonanın ilk gününde, Elvan da koşacak.

    Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Rus sırıkçı Yelena Isinbayeva, ABD'li sprinter Tyson Gay, Etiyopyalı mesafe koşucusu Kenenisa Bekele, Hırvat yüksekçi Blanka Vlasic gibi devlerin rekabetine sahne olacağı dünya şampiyonasında, Türkiye'den 9 atlet yarışacak.

    Atletizm otoriteleri tarafından bayanlar 5 ve 10 bin metrelerde ''gözden kaçırılmaması gereken bir isim'' olarak dikkati çeken, dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse, 5 bin metrede Etiyopyalı rakipleri dünya ve olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba ve Meseret Defar ile mücadele edecek. Elvan, şampiyonanın ilk günü doğrudan final koşacağı 10 bin metrede ise rekortmen Meselech Melkamu ile adeta bir güç gösterisinde bulunacak. Bu daldaki rekabet, Dibaba ve Defar arasında da devam edecek. Bu arada, Almanya'ya gitmesine karşın sakatlığı bulunan Dibaba'nın, yarışlardan çekilmesi halinde, Elvan'ın altın madalya şansı daha da artacak.

    -UZUN ATLAMADA MADALYA UMUDU MEY-
    Türkiye'nin, Elvan'dan başka madalya umudu, uzun atlamada Karin Melis Mey olarak görülüyor. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, AA'ya yaptığı bir açıklamasında, ''Elvan ve Karin Melis Mey'den madalya bekliyoruz. Nevin Yanıt daha önce olimpiyatlarda yarı final koştu. Bu şampiyonada kendisinden final koşmasını umut ediyoruz. Aynı şekilde 3 bin metrede Aslı Çakır'dan final, Yeliz Kurt'tan da yarı final bekliyoruz'' demişti.

    Öte yandan, Avrupa Kupası'nda 10 bin metrede birinci olan ve Akdeniz Oyunları'ndan da 10 bin metre mücadelesinden bronz madalya ile dönen Selim Bayrak ile 25. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda 3 bin metre engellide bronz madalya kazanan Türkan Erişmiş, sakatlıkları nedeniyle Türkiye'yi Berlin'de temsil edemeyecek.

    Berlin'de ay-yıldızlı formayı giyecek atletler şöyle:
    Bayanlar: Almitu Bekele Degfa (5000 metre), Aslı Çakır (1500 metre-3000 metre engelli), Elvan Abeylegesse (5000 metre-10000 metre), Karin Melis Mey (Uzun atlama), Nevin Yanıt (100 metre engelli), Yeliz Kurt (800 metre).
    Erkekler: Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Eşref Apak (Çekiç atma), Fatih Avan (Cirit atma).

    Şampiyonanın ilk gününde, Elvan'ın 10 bin metredeki final koşusu TSİ 20.25'te, Aslı Çakır'ın 3000 metre engellideki seçmesi TSİ 11.50'de, çekiççi Eşref Apak'ın ise seçmesi, TSİ 14.20'de başlayacak.

    -DOPİNGLE MÜCADELE-
    Öte yandan, 12. Dünya Atletizm Şampiyonası, tarihin en büyük anti-doping çalışmasına sahne olacak. IAAF, uygulayacağı anti-doping programıyla yarışlar öncesi ve sırasında, sporculardan binin üzerinde kan ve idrar numunesi toplatacak.

    Yarışlar öncesinde, Almanya'ya gelen sporculardan 600 kan numunesi alacak yetkililer, yarışlar sırasında da 400'ün üzerinde kan ve idrar numunesi toplayarak, kontrole tabi tutacak. Toplanan numuneler, şampiyona devam ederken, Köln ve Dresden'de faaliyet gösteren Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) akrediteli laboratuvarlarda süratle analiz edilerek sonuçlandırılacak.
    Şampiyona öncesi ve sırasında toplanacak kan örnekleri, IAAF'ın 2009 yılı başından itibaren uygulamaya başladığı ''Biyolojik Pasaport'' programına da katkı sağlayacak. Bu programda, her atletin sahip olduğu pasaporta, tüm biyolojik değerleri ve test sonuçları işlenecek.

    TÜRK ATLETLER VE TEKNİK HEYET BERLİN'E GELDİ
    Almanya'nın başkenti Berlin'de 15-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacak Türk teknik heyeti ve sporcular Berlin'e geldi.

    Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, A.A'ya yaptığı açıklamada, ''Elvan'dan hem 5 bin metrede hem de 10 bin metrede madalya bekliyoruz. Bekele'den bekliyoruz. Uzun atlamada Melis Mey'in final ve madalya şansı olabilir. Ben burada en az 2 ya da 3 madalya alacağımızı ümit ediyorum. Tabii bu bir dünya şampiyonası, 219 ülke var. Orta ve uzun mesafeli koşularda Kenya Etiyopya, Cezayir gibi madalyalı ülkeler var. Çekiç atmada da Belarus gibi idol haline gelmiş bir ülke var. Yani madalya almak çok zor, ancak sporcularımızdan bunu bekliyoruz'' dedi.

    Avrupa ve dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda madalya almaya başladıklarını belirten Terzi, ''Süreyya Ayhan Avrupa birincisi ve dünya ikincisi olmuştu. 2007 yılında Elvan ile Osaka'da gümüş madalya aldık. Halil Akkaş da 3 bin metre engellide 5. olmuştu. Bazı sporcularımız da yarı final ve final koşmuşlardı. Daha önceki yıllarda değil madalya, yarı final koşacak sporcumuz bile yoktu, ancak olimpiyatlarda Elvan ile 2 gümüş madalya aldık. Yarışçılarımız final ve yarı final koştu'' diye konuştu.

    Olimpiyat yılında Türk atletlerin çok fazla koşu ve antrenman yaptıklarını ifade eden Terzi, ''Bu nedenle buraya gelişe aslında o kadar fazla önem vermedik. Çünkü sporcularımızın belirli bir geçiş dönemi yaşamaları gerekiyordu. Onun için üzerlerine fazla gitmedik, ancak yine de 9 kişiyle geldik buraya. Elvan 5 bin ve 10 bin metre koşacak. Bekele 1500 ve 5 bin metre koşacak. Aslı Çakır 3 bin metre engellide koşacak. Yarı final koşacak sporcularımız var. Nevin Yanıt daha önceki dünya şampiyonasında yarı final koşmuştu. Burada da final koşmasını ümit ediyoruz. Hatta iyi bir yarış çıkartırsa madalya alma şansı da olabilir. O performansı var'' dedi.

    Türk sporcuların başarılarını da anlatan Terzi, ''Bu yıl Akdeniz Oyunlarında 10 madalya aldık. Olimpik festivalde ilk kez bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya aldık. 23 yaş altında 2 altın madalya kazandık. Avrupa gençlerde 4 madalya aldık. Gençlerimiz iyi geliyor. Son Balkan oyunlarını yaptık Ankara'da. Orada da 8 altın, 5 gümüş, 5 bronz aldık. Hem organizasyon, hem de sportif başarı olarak altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizde 8 organizasyon yaptık. En büyüğü olarak da Dünya Salon Atletizm Şampiyonasını büyük zorluklarla aldık. Delegelerden oy alabilmek çok zor. İlk kez bir dünya şampiyonası yapacağız'' diye konuştu.

    Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Toker de, 2012 yılında düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Berlin'de 3 gün süreyle bir tanıtım standı açtıklarını ve standın Olimpiyat Stadı'nın VIP bölümü girişinde de açılması için ilgililerle temas halinde olduklarını söyledi.
    Toker, bunun Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu, bu nedenle bu konuda çaba harcadıklarını kaydetti.

    AA

  • #2
    world_sun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Ağustos.2009
    Mesajlar
    75
    @world_sun







    çok umutlu değilim ama madalya beklediğimiz iki atletin de yabancı uyruklu olması beni çok şaşırtıyor...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Temmuz.2011, 21:22
    2. Cevap: 2
      Son Mesaj : 15.Temmuz.2011, 20:53
    3. Atletizm Nedir?
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SPOR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Kasım.2009, 15:16
    4. 12 Dev Adamımızla 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Eylül.2009, 16:03
    5. Atletizm Dalları
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SPOR
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 19.Temmuz.2009, 22:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş