SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MEB'TEN 11.08.2010 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MEB'TEN 11.08.2010 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE MEB'TEN 11.08.2010 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI





    T.C
    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
    Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği




    11.08.2010
    BASIN AÇIKLAMASI

    Aşağıdaki açıklama, bazı sözleşmeli öğretmenler tarafından Bakanlığımızın önünde bugün yapılacağı duyurulan ‘eş durumundan tayin eylemi’ ile ilgili olarak basının ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yapılmıştır:

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın 69 bin 406 sözleşmeli olmak üzere, bugünkü tarih itibariyle toplam 606 bin 381 öğretmeni vardır ve öğretmenlerimiz Türkiye’nin çocukları için görev yerlerinde özveriyle çalışmaktadırlar. Bakanlığımız, ekteki bilgi notunda da detaylı bir şekilde görüleceği üzere 2010 Haziran ayı yer değiştirme döneminde il içi ve iller arası toplam 7612 sözleşmeli öğretmenin başvurusundan 4941 sözleşmeli öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirmiştir. Buna karşılık boş pozisyon yetersizliğinden dolayı sadece eyleme konu olan 2671 sözleşmeli öğretmenin yer değiştirme işlemi sonuçlandırılamamıştır.

    Bugün eylem yapan sözleşmeli öğretmenler, Türkiye’nin her neresinde olursa olsun görev almak için büyük bir istekle Bakanlığımıza başvurup, hizmet sözleşmesindeki şartları okuyarak kabul ettiklerini beyan eden kişilerdir. Bakanlığımız da kendilerinden, okuyarak imzaladıkları ve kabul ettikleri hizmet sözleşmesi hükümlerine harfiyen uymalarını beklemektedir. Örneğin, Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’ne sözleşmeli öğretmen olarak atanan bir kişi bu bölgede görev yapmayı kabul etmiş anlamına gelir. Bu statüdeki öğretmenlerimiz ancak eş durumu, sağlık ve özel hayatı etkileyen sebeplerle yer değiştirme işlemine tabii tutulabilirler. Bilindiği üzere de Milli Eğitim Bakanlığı, eş durumuna bağlı tayinleri öğretmen açığı ve norm kadroya bağlı olarak gerçekleştirilmektedir. Unutulmaması gerekir ki Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizin hakları kadar öğrencilerimizin de haklarını korumakla mükelleftir. Ülkemizde öğretmelerimizin çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim alma hakları vardır. Bu hakkı koruma sorumluluğu da Milli Eğitim Bakanlığı’ndadır. Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki dezavantajlı çocuklarımızın mevcudiyeti unutulmamalıdır. Fiziki şartlardaki her türlü iyileşmeye rağmen, bugün eğitim öğretim başarısında geride kalan bölgeleri incelediğimiz zaman karşımıza çıkan unsur öğretmen hareketliliğinin fazlalığıdır. Öğretmen hareketliliği başarıyı doğrudan etkilemektedir. Sözleşmeli öğretmen uygulamasının da bu zaruretle ortaya çıktığı kamuoyunun malumudur. Kadrolu öğretmen alımı her ne kadar genel politikamızı oluştursa da sözleşmeli alımlar öğretmen ihtiyacını daha hızlı ve etkin sağlamak için oluşturulmuş pozisyonlardır.

    Bugün Bakanlık olarak, velilerimizden en fazla aldığımız şikayet, çocuklarının aynı öğretmenle eğitime devam edemediklerine yöneliktir. Örgütlü ya da sendikalı olmadıkları için sesleri bazı kesimler tarafından duyulmasa da velilerimizin; sessiz çoğunluğun sesi bu yöndedir



    Bununla birlikte, sözleşmeli personel istihdam eden tek Bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı değildir. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere pek çok Bakanlık, kurum/kuruluş sözleşmeli personel istihdam etmektedir. Bakanlığımız, zaman içerisinde de kadrolu ve sözleşmeli personeli arasındaki maaş, eş durumundan tayin gibi çeşitli haklarda özlük farklılıklarını en aza indirmiştir.

    Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili durumda, Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmedeki her türlü taahhütünü yerine getiren taraftır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin de Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca akdedilen sözleşmenin hükümlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. İmzaladıkları sözleşme hükümlerini yerine getirmeyenler ise bundan doğacak her türlü hukuki durumu kabul etmek durumundadır. Öğretmenlerimizin genel bütününü asla temsil etmeyen küçük bir azınlık çeşitli sendikal örgütlerle işbirliği içinde ne yazık ki siyasi saiklerle hareket etmektedir. Bakanlığımız bu süreçte, eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi amacıyla hukuki haklarını kullanacak olup, izinsiz eylemlerde yer alacak kişilerle ilgili disiplin işlemleri başta olmak üzere her türlü işlemi yapacaktır.

    Bugün eylem yapacak öğretmenlerimizin, öğrencilerinin kendilerine duydukları ihtiyacı da göz önünde bulundurarak, konuya duyarlılık göstereceklerine inanıyor, ekteki bilgileri dikkatinize sunuyoruz. Aşağıdaki bilgi notunda Bakanlığımızın sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan tayinleriyle ilgili yaptığı işlemler mevcuttur.

    Saygılarımızla.



    BİLGİ NOTU

    Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde görev yapan öğretmenlerimizin özür durumuna bağlı (eş durumu, sağlık ve özel hayatı etkileyen sebepler) yer değiştirme işlemleri 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğü konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar doğrultusunda yapılmaktadır.
    Söz konusu esasların Ek 3’üncü Maddesine göre;

    a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

    b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde
    fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

    c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır” hükmü yer almaktadır.

    Bakanlığımız 2010 yılında söz konusu madde kapsamında Şubat 2010/1’inci yer değiştirme döneminde, Türkiye genelinde 1551 boş pozisyona il içi 870, iller arasında 702 olmak üzere toplam 1509 sözleşmeli öğretmenimizin yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmiştir.

    2010 Haziran ayı yer değiştirme döneminde ise il içi ve iller arası toplam 7612 başvurudan 4941 boş pozisyona yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmiş, buna karşılık boş pozisyon yetersizliğinden dolayı sadece 2671 sözleşmeli öğretmenin yer değiştirme işlemi sonuçlandırılamamıştır. Bu durum hizmet bölgeleri arasındaki boş pozisyon ve bu pozisyonlara başvuru sayılarının farklılığından kaynaklanmıştır. Üçüncü Hizmet Bölgesi; (Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) illerinde 5801 boş pozisyon olmasına karşın 671 başvuru yapılmış ve tamamının yer değiştirme işlemi yapılmıştır.




    Buna mukabil Birinci Hizmet Bölgesi; (Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Karabük, Karaman,Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sakarya. Samsun Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yalova ve Zonguldak) illerinde ise 1706 pozisyonun tamamına hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmiş, boş pozisyon yetersizliği sebebiyle 2671 öğretmenimizin yer değiştirme işlemi sonuçlandırılamamıştır.

    Bakanlık olarak kadrolu öğretmenlerimiz için 2010 yılında iki defa il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme işleme yapılmasına rağmen, sözleşmeli öğretmenlerimizin Eylül 2010’da yapacağımız il içi ve iller arası yer değiştirme işlemiyle birlikte en az üç defa yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır.

    Eylül ayının ilk iki haftasında yapılması düşünülen yer değiştirme işlemi Ağustos 2010’da 30.000 kadrolu öğretmen atamasında, sözleşmeli pozisyondan kadroluya geçiş yapan öğretmenlerden ve diğer sebeplere bağlı olarak boşalacak tüm boş pozisyonlar özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacaklara açılarak başvurular değerlendirilecektir.



    bakınız;
    https://www.meb.gov.tr/duyurular/duy...ti.asp?ID=8006
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Teşekkürler canım.


  • #3
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    bilgi için teşekkürler cnm
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #4
    yeliz81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Aralık.2009
    Nereden
    hatay
    Mesajlar
    2,440
    @yeliz81







    bilgilendirme için teşekkürler
    Hiçbir zaman hata değil;her zaman ders...

  • #5
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    rica ederim arkadaslar...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. ÖSYM BASIN AÇIKLAMASI
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Temmuz.2012, 17:21
    2. MİLLİ EĞİTİM BAKANININ 09.03.2012 TARİHLİ AÇIKLAMASI
      Konu Sahibi grace Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 09.Mart.2012, 16:41
    3. ÖSYM BAŞKANI ALİ DEMİR'DEN BASIN AÇIKLAMASI
      Konu Sahibi Sema Nur ÇOBAN KAYA Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 03.Nisan.2011, 23:58
    4. ÖNLİSANSLILAR..İSTANBUL BASIN AÇIKLAMASI SONUÇLARI...
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ÖNLİSANS (okul öncesi)
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 03.Ocak.2010, 20:48
    5. BOŞ KALAN KADROLARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
      Konu Sahibi çağla3 Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 17.Aralık.2009, 21:05

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş