Sinemanın kalbi Adana'da atacak


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sinemanın kalbi Adana'da atacak

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Sinemanın kalbi Adana'da atacak







    Adana Büyükşehir Belediyesince 20-26 Eylül'de gerçekleştirilecek 17. Altın Koza Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 10 film yarışacak.
    Adana Büyükşehir Belediyesince 7-13 Haziranda yapılacağı duyurulan ancak İsrail'in yardım gemilerine saldırısı ve Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle ertelenen festivalle ilgili hazırlıklar sürdürülüyor.
    Koza AŞ Genel Müdürü ve Festival Genel Koordinatörü Ozan Aksu, Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda, ilki 1961 yılında “Altın Koza Film Şenliği” adıyla gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali'nin o tarihten bu yana kendini geliştirerek içeriğinin zenginleştirildiğini söyledi.

    Bu yıl 20-26 Eylülde festivalin 17'ncisini düzenleyeceklerini belirten Aksu, “Festival ülkemizin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Amacımız bu festivali uzun yıllar devam ettirmek” dedi.
    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi senarist-yönetmen Işıl Özgentürk ise son 1 yılda çekilmiş Türk filmlerinin katılabildiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na bu yıl 40 başvuru yapıldığını, 10'unun jüri önüne çıkmaya hak kazandığını söyledi.

    Özgentürk, yarışmada dereceye giren filmlere para ödülü verileceğini belirterek, “Film yapmak çok pahalı. Buna ne kadar katkı sağlanırsa Türk sineması daha çeşitli hale gelecektir” diye konuştu.
    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda bu yıl Semih Kaplanoğlu'nun “Bal”, Onur Ünlü'nün “Beş Şehir”, Atıl İnaç'ın “Büyük Oyun”, Nesli Çölgeçen'in “Denizden Gelen”, Hakan Algül'ün “Eyvah Eyvah”, Selim Demirdelen'in “Kavşak”, Zeki Demirkubuz'un “Kıskanmak”, Levent Semerci'nin “Nefes: Vatan Sağolsun”, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş'un “Orada” ve Ümit Ünal'ın “Ses” filmlerinin yarışacağı bildirildi.

    YARIŞMALAR VE KATILIM

    Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması Koordinatörü Hilmi Etikan da Akdeniz havzasında yer alan ülkelerin yönetmenlerinin katılabildiği Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın belgesel, deneysel, kurmaca ve canlandırma olmak üzere 4 bölümde gerçekleştirileceğini söyledi.

    Yarışmaya bu yıl çeşitli ülkelerden 368 filmle başvurulduğunu belirten Etikan, bunlardan belgesel dalında 11, deneysel dalda 8, kurmaca dalında 28, canlandırma dalında 14 filmin jüri karşısına çıkacağını kaydetti.
    Etikan, Türkiye'deki iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri, sinema ve televizyon bölümlerine devam eden lisans öğrencilerinin başvurabildiği Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ise belgesel dalında 8, deneysel dalda 7, kurmaca dalında 10, canlandırma dalında 8 filmin değerlendirme kapsamına alındığını belirtti.

    ONUR KONUĞU VE ONUR ÖDÜLLERİ

    Yunan yönetmen Theo Angelopoulos'un festivalin “Onur Konuğu” olarak Adana'ya gelecek.

    Müjde Ar ve Atilla Dorsay'a 23 Eylül'de düzenlenecek “Onur Ödülleri Balosu”nda “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilecek. Müjde Ar filmleri seçkisi izleyiciyle buluşacak.

    Festivalin gösterim bölümü bir hafta boyunca dünya sinemasının en seçkin örnekleri “Fipresci: Eleştirmenlerin Gözünden Kaçmaz” ve “Filistin-Barışa Hasret” başlıkları altında izleyiciye sunulacak.

    Sibel Can, Zuhal Olcay, Göksel ve Erol Evgin'in konser vereceği festivalde, konuklarla protokol, 24 Eylül'de “sevgi korteji”yle vatandaşları selamlayacak.

    Hürriyet


  • #2
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E



    17. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI





    17. Altın Koza Film Festivali, düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Festival, 'Piyanosu Olmayan Kadın' adlı filmin gösterimi ile start aldı.

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 41. yaşını kutlayan Altın Koza Film Festivali, tadilatta olan ve tören için düzenlenen Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende kırmızı halıda yürüyen Nuri Alço, Mine Soley, Bulut Aras ve daha birçok sanatçı, tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde salona girdi. Törende bu yıl festivalde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Büyük Jüri Başkanlığı görevini üstlenen Işıl Özgentürk, festivale katılan filmin oyuncularından Jan Budar'a plaket sundu. Ünlü müzisyen Göksel de etkinlikte mini bir konser verdi.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Fikret Deniz, Adana'nın sanatçı yetiştiren bereketli toprakları olduğunu söyledi. Deniz, "Çok değerli sanatçılarımız ve sinema emekçilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Sanat bir toplumu ileri taşıyan en önemli öğelerdendir. Sanata ve sanatçıya önem verdiğimiz oranda ilerleyeceğiz" dedi.

    Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, "Bir kentin kültür ve sanat yaşamına yatırım yapmak, sadece kente verilen hizmet değil, ülkeye verilen hizmettir. Bu hizmet, toplumun her kesimi için daha güzel, daha yaşanabilir bir kent, ülke ve dünyaya yatırım yapmaktır. Belediyemizin sanata verdiği destek artarak devam edecek" diye konuştu.

    Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ise, "Gözümüz Oscar'da" diyerek, Türk sinemasının çok önemli başarılara imza attığını, artık en kısa zamanda Oscar'ın Türkiye'ye gelmesi gerektiğini söyledi. Ülger, 2009 yılında 70 film yapıldığını hatırlatarak, bakanlık olarak destek verilen filmlerin uluslararası önemli film festivallerinde ödüller aldığını ifade etti. Ülger, "Alınan ödüllerle yetinmeyeceğiz. Gözümüzü Oscar'a diktik. Oscar'ı da ülkemize getireceğimize inanıyorum. Bizde, bizim sanatçılarımızda bu potansiyel var" dedi.

    Törenin ardından kendini ailesine adayan Madridli bir kadının, bir gecede değişen hayatını konu alan "Piyanosu Olmayan Kadın" adlı film gösterildi.
    Geceye, çok sayıda bürokrat, sivil toplum kuruluşu üyesi ve davetli katıldı. Konuklar düzenlenen kokteylde sohbet etti.


    İHA
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Anne Kalbi - Lisa Scottoline
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 08.Ağustos.2012, 12:00
    2. Kötü beslenme kalbi bozuyor
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 27.Ağustos.2011, 00:13
    3. Fayın kalbi mi oynadı?
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2011, 15:30
    4. Türkiye, batıdan doğuya bahara adım atacak
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Mart.2011, 02:28
    5. Kansızlık kalbi tetikliyor
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Şubat.2010, 00:53

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş