'Bal'ın Berlin'deki galası yapıldı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

'Bal'ın Berlin'deki galası yapıldı

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    'Bal'ın Berlin'deki galası yapıldı





    'Bal'ın Berlin'deki galası yapıldı
    Altın Ayı için yarışan film eleştirmenler tarafından beğenildi


    Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 60. Berlin Film Festivali Berlinale çerçevesinde "Altın Ayı" ödülü için yarışan "Bal" adlı filmin galası yapıldı. Film eleştirmenlerin beğenisini kazandı.

    Berlinale Palast adlı binada yapılan galaya, filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu, oyuncular Tülün Özen, Erdal Beşikçioğlu, Bora Altaş, Berlinale Müdürü Dieter Kosslick ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile çok sayıda Türk ve Alman sinemasever katıldı.

    Kosslick, Kaplanoğlu'nu ve filmin oyuncularını kapıda karşılayarak filmin küçük oyuncusu Bora Altaş ile şakalaştı.

    Kaplanoğlu, galadan önce yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ve galaya filmin ekibiyle birlikte geldiğini belirterek, "Tüm ekibimiz burada. Yapımcı, yönetmen ve senarist olarak ekibimle beraber 4 yılda 3 film yaptım. Bunun sonucunu görmek, 3 filmi bitirmiş olmak iyi duygular veriyor. Berlin'de olmak çok güzel" dedi.

    Ödülle ilgili soruya karşılık da Kaplanoğlu, "Önemli olan filmin iyi çıkması ve iyi değerlendirilmesi. Ödül konusunda herkesin eşit şansı var" diye konuştu.

    Oyuncu Tülin Özen de çok sevinçli olduğunu belirterek, "Burada olmak çok güzel. Yarışıyor olmak çok heyecan verici. Çok keyifliyiz" dedi.

    Filmi burada ilk kez seyredeceğini ve bundan dolayı da çok heyecanlı olduğunu ifade eden Özen, izleyenlerin filmi çok sevdiklerini ve çok olumlu şeyler düşündüklerini bildiğini kaydetti.

    Ödül konusundaki soruya karşılık da Özen, "Burada olmak çok güzel. Umarım çok güzel şeyler olur" yanıtını verdi. Berlinale'de "Altın Ayı" ödülleri 20 Şubatta verilecek.

    AJANSLAR

    .ALINTIDIR.

  • #2
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    'Bal' filmi, Altın Ayı ödülünü kazandı





    Berlin Film Festivali'nde Türk Yönetmen Semih Kaplanoğlu, 'Bal' adlı filmi ile 'Altın Ayı' ödülünü kazandı.

    Berlinale'nin Müdürü Dieter Kosslick ve Jüri Yöneticisi Werner Herzog, 60. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin en önemli ödülü 'Altın Ayı'yı kazanan filmi takdim etti. 'Altın Ayı' ödülünü Türk Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 'Bal' adlı filmi kazandı.

    Festivalde Babak Najafi, 'Sebbe' filmi ile 'en iyi ilk filmi' ödülüne layık görüldü. Bu film 'Generation' bölümünde gösterildi.

    Festivalin 'Alfred-Bauer Ödülü' ise, Rumen yapımcı Florin Serban'a verildi. Serban, ayrıca, festivalin 'Grand Prex' ödülünü kazandı. Serban, bu ödülü jüri üyesi Renee Zellweger'in elinden aldı.

    Çinli Jüri üyesi Yu Nan ise, 'en iyi senaryo' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü Çinli yönetmen Wang Quanan'a verdi. 'Tuan Yuan' filmi ile Berlinale'yi açan Quanan, bu ödülü 'Aparth Together' filmi ile kazandı.

    Jüri yönetmeni Werner Herzog ise, 'en iyi aksiyon oyuncusu' dalında 'Gümüş Ayı'yı Rus Pavel Kostamarov'a 'Bu Yazı Nasıl Geçirdim' filminde oynadığı rol için verdi.

    'En iyi erkek oyuncu' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise, Grigoriy Dobrıgin ve Sergey Puskapalis kazandı. Dobrıgin ve Puskapalis, 'Bu Yazı Nasıl Geçirdim' adlı filmin başrolünde oynamışlardı. Puskapalis, ilk rolünde bu ödüle layık görüldüğü için filmin yönetmeni Kostamarov'a teşekkür etti.

    'En iyi kadın oyuncu' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise jüri üyesi Nureddin Farah takdim etti. Bu ödülü Japon 'Caterpillar' filminin başrolündeki Shinobu Terajima kazandı. Ödülü ise Terajima'nın yerine filmin yapımcısı Koji Wakamatsu aldı.

    'En iyi yönetmen' dalında 'Gümüş Ayı' ödülünü ise jüri üyesi Jose Maria Morales, Roman Polanski'ye verdi. Berlinale'ye 'ev hapis cezasından' dolayı katılamayan Polanski, bu filmi 'The Ghost Writer' filmi ile kazandı. (CİHAN)

  • #3
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    "Bal" İsveç'te gösterime giriyor





    Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun, Berlin Film Festivali’nde "Altın Ayı" ödülünü alan "Bal" filmi İsveç’te 10 sinemada birden gösterime giriyor.

    Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, "Bal" filminin gösterime girecek olması dolayısıyla İsveç’e gelen yönetmen Semih Kaplanoğlu onuruna bu akşam resepsiyon verdi.

    Resepsiyona, büyükelçilik görevlileri ile İsveç’te yaşayan Türkler ve İsveçli davetliler katıldı.

    Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Semih Kaplanoğlu, filminin gösterime girecek olması nedeniyle İsveç’te bulunduğunu belirterek, daha sonra Norveç’e geçeceğini, "Bal" filminin gelecek günlerde de Norveç’te vizyona gireceğini söyledi.

    Filmin 1 Ekimden itibaren İsveç’te değişik kentlerdeki 10 sinemada gösterileceğini bildiren Kaplanoğlu, Berlin Film Festivali’nden sonra "Bal" filminin dünyanın 38 ülkesine satıldığını ve gösterilmeye başlandığını anlattı. Kaplanoğlu, "Bal filmi, Japonya, Brezilya, Suriye, İran, ABD’nin de aralarında olduğu birçok ülkede de vizyona girecek" dedi.

    Festivallerde alınan ödüllerin filmlerin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Kaplanoğlu, "Uluslararası alanda son 10 senedir zaten bizim sinemamız çok önemli adımlar atıyor. Berlin’den gelen ödül de filme katkı sağladı. Şimdi daha çok ülkede tanınıyor, daha çok ülkede merak ediliyor ve izleniyor" diye konuştu.

    Türkiye’de de kendi filmi açısından durumun fena olmadığını ifade eden Kaplanoğlu, "Türkiye’de seyircinin kendine özgü bir yapısı var. Ticari filmler çok satış yapıyor ama bizim filmlerimiz de gösterimde olsun, DVD’si olsun, seyirci sayısı biraz daha fazla olsa sevineceğiz ama çok da kötü değil" dedi.

    Semih Kaplanoğlu ve diğer davetliler, büyükelçilikteki resepsiyonun ardından filmin gösterileceği salona giderek, "Bal"ı izledi.

    (Milliyet sanat)


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Berlin Kaplanı
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Şubat.2012, 03:05
    2. 61. Uluslararası Berlin film festivali ödülleri
      Konu Sahibi Sevim ERGENE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 20.Şubat.2011, 16:19
    3. MSN' deki nickiniz ne :))
      Konu Sahibi TURKUAZ-E Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 92
      Son Mesaj : 26.Ekim.2010, 18:36
    4. Sherlock Holmes'un dünya galası yapıldı
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 09.Ocak.2010, 00:36
    5. Polanski'nin film galası Berlin'de
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Aralık.2009, 23:31

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş