Bugün, ah bugün için eylemsizlik yasasını yaşar oldum. Nedir bilmem aşk hususunda yıllar öncesinde sevgiliye aşk mektubu yazmadan sadece uzaktan sevmenin acısını unutmuş yüreğimde üzerini örtmüş unutmuş iken, meğer o alttan kendi kendine yanmaya devam etmiş durmuş.


Taki bu günlerde aşk üzerine okuduğum aşk'ı anlatan kitapları okuyunca depreşti yine tıpkı eylemsizlik kararını yaşamışım gibi geliyor bana. Newtonun eylemsizlik yasası: "Tüm cisimler ya hep durgun kalmayı ya da hep sabit hızla hareket etmeyi tercih eder, ta ki dışarıdan ona bir kuvvet etki edene kadar"tezi ile hareket ediyor gönlüm, sanki.

Yollarımızın ayrılması ile son bulan bu aşk, şimdiler de ilk günde duyduğum yüreğimi bir kelebek gibi uçuran, yâre ulaştıran köprüleri kurmadan bitmiş olmasına rağmen o aşkı değilde, aşkın heyecanını tutkunun zirvesini, hasret ile yanmaların o tertemiz heyecanını hisseder oldum. Uzaklarda da olsan yanık bir türkü ile gönlü aşk ipliği diken sevgi dolu bakışları rüyalarda hatırlatan, kaya gibi sert gönlü, düşünceleri bir heykel traş gibi yontan incelten kibarlaştıran işte o aşk yine hatırıma düştü.

Mehmet Aluç
__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...