66 ay mağduruyum . Okumalısınız .


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

66 ay mağduruyum . Okumalısınız .

  • #1
    masal_umrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2012
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    361
    @masal_umrum



    66 ay mağduruyum . Okumalısınız .








    Öncelikle sayın Başbakan'a şunu belirtmeliyim, bir ihanet veyahut gaflet, dalalet ya da hıyanet içinde değilim. 66 aylık çocukların ilkokula başlamasıyla ilgili çok net, çarpıcı, kişisel, kah gülünç, kah trajik, güldürürken düşündüren bir tecrübem var, onu aktaracağım.

    Ben, 66 ayını doldurup okula başlayan bir mağdurum. 70'li yıllarda Türkiye'de durum böyle değildi biliyorsunuz. En bilinçli, en kaloriferli ailelerin çocukları en az 72 ayı doldurduktan sonra okula başlardı. Diğerlerininki Allah'a emanet, mecbur kalındığında veya ailenin ne zaman durumu olursa.

    Ama işte o kaloriferli ailelerden birinin çocuğu olduğumdan, eş dost, komşular, tutturdu "Bu çocuk üstün zekalı, bir yıl erken okula gönderin," diye. Üstün zekalı mıydım? Hiç sanmam. Kendinden 13 yaş büyük abla ve 15 yaş büyük abiyle, ilgi alaka bolluğunda, "Hadi kızım bir de şu marifetini göster," bolluğunda yaşayan çokbilmişin tekiydim büyük ihtimalle.

    OKUYAMIYORUM, YAZAMIYORUM, ANLAMIYORUM!

    Ama annemler ikna oldu. Boşu boşuna apartman dairesinde bir yıl daha oturup bebek oynamasın, erkenden okula başlatalım dediler. Çok üstün ve eşi benzeri görülmemiş zekama çok da güvendikleri için, sağ olsunlar, bir de yaz tatilini uzatıp, okullar açıldıktan iki hafta sonra, beni birinci sınıfa kaydettiler.

    Dikkatinizi çekerim, 11 Mart doğumlu bir sabi olarak, okulların açıldığı eylül ayında tam tamına 66 ayımı doldururken, eğitim hayatıma başladım.

    Allah'ım kabusun büyüğü!
    Okuyamıyorum, yazamıyorum, anlamıyorum, berbat! Fişler diyorlar, heceler diyorlar, sanki "Doomo arigato gozaimasu" diyorlar! Sanki ortamda Japonca konuşuluyor ve benden başka bütün sınıf Tokyo doğumlu!

    Aylar geçti, ben bir "Bugün bayram," yazamadım arkadaş! Ablam iki saat uğraşıyor: "Bugnü beyrm". Abim üç saat ter döküyor: "Buguni byram"! (2012'ye geldik, hala ailede bayramları "Buguni byram" şakası yapılır!) Babam "Benim üçüncü çocuk acaba aptal mı çıktı" diye darlarda! Ezikliğim had safhada. Bazen aklıma esiyor, derste tahtaya gidip renkli tebeşirlerden resim yapıyorum, öğretmen "Hayırdır, delirdin mi, niye kalktın?" diyor. Bugün bayram'ı bırak, niye yerimde oturmam lazım onu bile anlamıyorum!

    Şubat tatili geldi. Ankara'ya, eğitimci olan amcamı ziyarete gittik. Babam dert yandı: "Böyle böyle, yapamıyor, okuyamıyor" diye. Amcam şaşırdı, dedi ki "Yapamaz tabii, niye erkenden okula verdiniz? Daha beş yaşında, hazır değil, oyun oynaması lazım!"
    Bunun üzerine, olması gereken yaşta gönderilmek üzere, okuldan alındım.

    SANKİ BİRİ, BEYNİMDEKİ BİR ŞALTERİ KALDIRDI!

    Sevgili veliler, öğrenciler, değerli okuyucular, şu minimum 72 ay kuralı var ya, onu hangi pedagoglar, hangi eğitimciler çıkarttıysa alınlarından öpmek lazım, bu işi biliyorlar. Yemin ediyorum, mart ayının sonu geldi ve abim yağmurlu ve sıkıcı bir öğle, aylarca "Bugün bayram" yazamayan bana, bir günde bana okuma yazma öğretti! Buharlanmış cama harfleri yazdı, hepsinin ses olduğunu söyledi, "Birleşince kelimeler çıkıyor," dedi ve akşam annemler alışverişten döndüklerinde, söyledikleri her şeyi yazabiliyor, yavaş da olsa gazetede yazılan her şeyi okuyabiliyordum. Çok tuhaf, ama sanki zamanı geldi ve biri beynimdeki bir şalteri kaldırdı!
    Ertesi eylülde, yani artık 78 aylıkken, altı yaşını bitirmiş halimle birinci sınıfa başladığım gün, okula çantamda kitapla gittim, sıkılmayayım diye! İlkokul süresince hep sınıf birincilerinden oldum, sonraki aşamalarda da eğitimle ilgili hiçbir problemim olmadı. Belki şimdiki çocuklar çok bi harikadır. Belki de ben azıcık gerzektim. Ama ilkokula altı yaşını doldurup gitmek, inanın hayatımda hiçbir kayba sebep olmadı.

    BİR YIL DAHA OYNASIN, HAYAL KURSUN!

    66 ay mı, bir yıl sonra mı tartışması benim için kişisel olarak denenmiş, sonuçları görülmüş bir hikayedir.

    Hayatımda kendimi başarısız, aptal ve ezik hissettiğim tek dönemdir o 66 aylıkken yaşadığım dört ay! Devam etseydim ne olurdu? Bilmem. Belki hep başarısız bir öğrenci olarak hayat boyu topal sakat yürüyecektim. Belki okulun ikinci dönemi kendime gelip açığı kapatmaya çalışacaktım.
    Ama bir yıl sonra, altı yaşında başladım okula, ne kaybettim? Bence hiç.
    Göndermeyin arkadaş! Bir sene daha oynasın, hayal kursun, resim yapsın!

    Gidip zorlanacağına, daralacağına, kendini başarısız, salak, ezik hissedeceğine, bir yıl sonra gidiversin.
    En kötü, benimki gibi bir hayatı olur işte!

  • #2
    zeysi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Ekim.2009
    Nereden
    giresun-
    Mesajlar
    749
    @zeysi







    birinci sınıflarda eğitim gülse birselin zamanındaki gibi zor ve yorucu değil daha çok oyun ağırlıklı yorum yapmayan bir o kalmıştı.

  • #3
    masal_umrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2012
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    361
    @masal_umrum







    belki öyle ama katılıyorum ben kendisine.

  • #4
    evin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2009
    Nereden
    urfa
    Mesajlar
    3,134
    @evin







    Yazısını çok beğendim...bizde oyunda var eğitimde öğretim de...ilkokula koşmaya gerek yok..yaptıkları saçmalık

  • #5
    masal_umrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2012
    Nereden
    kocaeli
    Mesajlar
    361
    @masal_umrum







    evet öğretmenim öyle herkesin görüşü kendisine tabiki

  • #6
    zeysi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Ekim.2009
    Nereden
    giresun-
    Mesajlar
    749
    @zeysi







    Alıntı evin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazısını çok beğendim...bizde oyunda var eğitimde öğretim de...ilkokula koşmaya gerek yok..yaptıkları saçmalık
    bencede ilkokula koşmaya gerek yok sadece bilgisi olsun olmasın her konuda yorum yapmaya çalışan insanlara kızıyorum eğer bir konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilsem bilgilenmeden yorum yapmam bu sadece eğitim anlamında değil her konuda ,ayrıca gülse birselide çok severim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş