Yararlı Bilgiler!

Bilgi çağındayız, her konuda bir öneri ve doğru olduğu düşünülen bilgiler var. Bunların hangisi doğru? İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları!

Antibiyotik:

Hastalandığımızda aldığımız antibiyotiğin vücudumuzu yorduğunu düşünürüz. Oysa bizi yoran şey, hastalıktır! Aldığımız antibiyotik, vücudumuzu mikroplarla savaşmak için harekete geçirir. Bu yüzden kendimizi yorgun hissederiz.

Küçük Göğüs:

Küçük göğüslü kadınlar, bebek emzirme sürelerinde yaşadıkları panik yersizdir. Göğsünüzün büyüklüğü ile süt miktarı ve kalitesi arasında bir bağlantı yoktur. Göğüsleriniz küçük olsa bile, bebeğinizi gerektiği gibi besleyebilirsiniz.

Çocuklar:

Güneş ışınları, kemikler için gerekli olan D vitaminini içerir. Yazın, yeterli uyku ve fiziksel aktiviteler, büyüme hormonunu harekete geçirir. Bu yüzden çocuklar yazın daha hızlı büyür.

Sırt ve Bel Ağrısı:

Sırtınızda veya belinizde bir ağrı olduğunda, çevrenizdekiler size uzanmanızı önerir. Ancak bu pek de doğru bir hareket değildir. Yatağa uzanmak, ağrıların artmasına sebep olur. Hareket etmek, ağrılar için çok daha faydalıdır.

İshal:

İshal olduğunuzda, size soda içirirlerse, bilin ki pek faydası olmayacaktır. Soda, ishale iyi gelmez çünkü içinde tuz ve şeker yoktur. Çocuklar için, ishal zamanında tuzlu su; büyükler için ise, su ve elma suyu içmek ve tuzlu şeyler tüketmek daha faydalıdır.

Sakız:

Eğer sakız yutarsanız, paniğe kapılmayın. İnanıldığı gibi, sakız midenizde yapışıp kalmaz. Birkaç gün içinde dışkı yoluyla atılır.

Ağrı Kesici:

Ağrı, vücudun en sık verdiği tepkilerden biridir. Bazı ağrı tipleri dışında, mesela stres kaynaklı bir ağrı aşadığınızda, ağrı kesici içmek için beklemeyin. Beklediğiniz sürece, ağrının şiddeti artacaktır.

.ALINTIDIR.