Vajinal Hastalıkların Koruyucusu: Yoğurt!

Yemeklerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden olan yoğurdun, sizi vajinal hastalıklardan da koruduğunu biliyor muydunuz?


Yoğurt, sofralarımızın ve vücudumuzun vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Üstelik sadece içten belemiyor, pek çok güzellik ürününde de kullanılıyor. Ancak önemli özelliklerinden biri de, kadınların sıkça rastladığı vajinal hastalıklardan koruyor olması!

Yoğurt, vücudumuzda bir çeşit panzehir görevi görüyor. Özellikle mantar başta olmak üzere, genital organımızı pek çok mikrop ve bakteriden koruyor.

Doğadaki bazı bakterilerin vücudumuza faydası vardır. Bunların başını ise, laktobasiller çekiyor. Laktobasiller, vücudumuzun her bölgesinde doğal olarak var. Kadınlarda, vajinanın eko sistemini koruyor. Yoğurtta ise bol miktarda probiyotik laktobasiller bulunuyor.

Vajinada asit ortamı mevcuttur. Bazı laktobasiller, diğer mikropların üremesini önleyen maddeler üretir. Ortamdaki diğer besin maddelerini tüketerek, diğer organizmaların üremesini engellerler.

Mikroplar, hücre zarına tutunur ve hücrenin içine sızarak enfeksiyona sebep olur. Laktobasiller, hücre zarındaki bu tutunma bölgelerini kaplayarak, öbür bakterilerin yer almasını önler. Bu sayede genital hastalıklardan korumuş olur.

Pek çok yoğurt tipi arasında tüketilmesi gereken, probiyotik tip yoğurttur. Ayrıca evde kendinizin mayaladığı yoğurt da aynı etkiyi yapar.

Yoğurdun suyunu içmeye özen gösterin çünkü suyunda bol miktarda laktobasilus bulunur.

Yoğurt, kemikleriniz için çok yararlıdır. Kalsiyum açısından zengin olduğundan, küçük yaşlardan itibaren yoğurt yeme alışkanlığı sağlanmalıdır.

Menopozdan sonra kemik yoğunluğu azalır. Bu yüzden yoğurt yemek daha önem kazanır.

Ailesinde osteoporoz hastalığı olan kişilerin, diğerlerine oranla daha çok yoğurt tüketmesi gerekir.


.ALINTIDIR.