Tokluk Hissi Veren Yiyecekler!

Sürekli acıkanlardan mısınız? Yeme sıklığınızdan şikayetçisiniz ama açlık hissine engel olamıyor musunuz? Belki yanlış besinleri tüketiyorsunuzdur! İştah kapatan yiyecekler MSN Kadın’da!


Bazı yiyecekler, vücuttaki insülin salınımını arttırır ve bu yüzden acıkmaya sebep olur. Bazı yiyeceklerin ise tüketilmesi iştahı kapatır.

Çavdar Ekmeği:

Diyet listelerinde kepek ekmeği favori olsa da, çavdar ekmeğinin çok daha fazla tok tutucu özelliği vardır.

Avokado:

Kendinizi aç hissettiğinizde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca B6 vitamininden zengindir.

Yumurta:

Yumurta, protein açısından zengin bir besindir. Çok pişmiş yumurta sizi tok tutar.

Elma:

Diyet listelerinde ara öğün olarak neden elma verildiğini düşündünüz mü? Kalorisi az olan bu meyveyi, acıktığınız zaman yiyebilirsiniz. Tokluk hissi verecektir.

Sebze çorbası:

Hem vitamin açısından çok besleyicidir, hem az kalori içerir. Acıktığınızda bir tas sebze çorbası içmek, sizi bir müddet daha yemekten uzak tutacaktır.

Çilek:

Canınız tatlı istediğinde, bir kap dolusu çilek yiyebilirsiniz. Çileğin üstüne bir tatlı kaşığı kadar pudra şekeri dökerseniz, tatlı ihtiyacınızı ciddi oranda karşılamış olursunuz. Üstelik tok tutar!

Brokoli:

Bu sebzede vücudun insülin dengesini korumaya yarayan krom bulunur. Krom şekerin düşmesini engeller. Bu sayede açlık hissetmezsiniz.

Dil Peyniri:

Gün içinde açlık hissettiğinizde, atıştırabileceğiniz gıdalar arasında dil peyniri de bulunuyor. Protein açısından zengin bir besin olduğu için, tok tutma özelliği var.


.ALINTIDIR.