Sıkı Kalçalara Sahip Olabilirsiniz!

Kalçanızı saklamak için büyük ve uzun kıyafetler giymekten kurtulmak ister misiniz? Sıkı ve düzgün kalçalara sahip olmak zor değil. Ayrıntılar MSN Kadın’da!

Uzmanlar, sıkı kalçalara sahip olmak istiyorsanız, zıplamanızı öneriyorlar. Kısa zıplamalar ve sprintler, kalçalarınız için son derece faydalı egzersizlerdir.

Kürek çekmek de işe yarayan egzersizler arasında yerini alıyor. Bu egzersiz sırasında, “gluteus maximus” adı verilen kas kütlesi çalışıyor.

Bisiklette oturmadan, ayakta pedal çevirmek, bacak ve kalça kaslarınızı fazlasıyla çalıştıran egzersizlerden birisidir. Sonuçtan memnun kalacaksınız.

Çömelme egzersizlerini boş vermeyin! Dizlerinizin ağrımasının sebebi, kalça kaslarınızın zayıf olmasından kaynaklanıyor. Kalça kaslarınız güçlendikçe, bu egzersizi daha rahat yapacaksınız.

Kalçalarınızı çalıştıracak egzersizler:

Dizlerinizin üstüne çömelin ve kollarınızı omuz hizasında açarak, ellerinizi yere dayayın. Baldırınız yere paralele olana dek, bir bacağınızı yukarı kaldırın. Bu sırada dizinizin 90 derecelik açı yaptığına emin olun. Hareketi 12 defa tekrarlayın ve bacak değiştirin.

Hareketi kontrollü ve yavaş tekrarlayın. Kalçanızdaki yanma ve kasılmayı hissedin.

Her iki elinize birer ağırlık alın. Sağ ayağınızı bir adım öne atın. Sol bacağınızı dizden kırarak, öne doğru yaylanın. Sağ topuğunuz yere basılı olsun. Sol diziniz, sağ topuğunuza doğru hareketlensin. Sağ ayağınıza doğru yüklenerek düzelin ve hareketi her bacak için 12 defa tekrarlayın.

Çok faydalı olan bu hareketi her yerde yapabilirsiniz. Topuğunuzdan kuvvet almayı unutmayın!

Her iki elinize birer ağırlık alın. Bir basamağın yanında durun. Sol ayağınızla yüksekliğe basın ve ağırlığınızı topuğunuza vererek yükselin. 12 defa tekrar edin ve ayak değiştirin.

Bu step hareketi, kalçaları şekillendirmeye yarar. Ayağınızın üstünde yükselirken, topuğunuza verdiğiniz ağırlığa odaklanın.


.ALINTIDIR.