Sigarayı Bırakmanın Yolları, Sigara İçmemeyi Başarmak

Sigara içen kişiler istedikleri takdirde çok fazla sigara bırakma yolları bulunmaktadır. Sigara bırakmak için çok sayıda farklı neden bulunmaktadır. Sigara içmek ilk olarak insan sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Sigara bırakma yollarını bilmeyen Sigara içenlerde akciğer kanseri, kalp krizi, kronik akciğer hastalıkları ve solunum yolu hastalıkları gibi hastalıklara yakalanma riski çok fazladır. Ayrıca sigaranın kötü kokması, hızlı hareket etme zorluğu yaşatması, dişlerin kötü görünmesine neden olması ve ekonomik gider oluşturması insanları sigara bırakmaya iten diğer etkenlerdir.

Günümüzde çok sayıda insan sigara bırakma yollarını öğrendikten sonra sigara içmenin verdiği rahatsızlıklardan şikayetçi olarak sigarayı bırakmaya karar veriyor. Çok kısa bir süre sigara içmeyen sigara tiryakisi olan bir kişi sigarayı bıraktığını zannediyor ancak, zaman geçtikçe sigara içmemenin psikolojik ve fiziksel etkileri daha belirgin hale gelince sigara tiryakisi olan bu kişi psikolojik ve fiziksel tepkilere dayanamayarak sigara içmeye tekrar başlıyor.



Sigara İçmeyi Bırakmak İçin Ne Yapmalı?

1. Adım Psikolojik Aşama:
Sigaranın sağlığınıza ve fiziksel görünümünüze verdiği zararlardan şikayetçi olup, sigara bırakma yollarını öğrenip sigarayı bırakmak istiyorsanız ilk olarak sigarayı bırakmaya kararlı olmalısınız. Ayrıca size sigarayı hatırlatacak olan ortamlardan, kişilerden ve olaylardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Sigara bırakmak için kendinizi psikolojik açıdan %100 hazır hissediyorsanız, bu durum sizin büyük mesafe kat ettiğiniz anlamına gelmektedir. Çevrenizde sigara içmeyi bırakıp, daha sonra tekrar sigara içmeye başlayan kişilere şahit olmuşsunuzdur. Bu durumun sigara bırakmak için psikolojik açıdan yeteri kadar hazır olmamaktan kaynaklanmaktadır.

2. Adım Fiziksel Aşama:
1. adım olan sigara bırakma yolları konusunda psikolojik aşamayı geride bıraktıysanız, sizi özellikle ilk 2 hafta fiziksel açıdan zorlayacak bir dönem bekliyor. Vücudunuzun bağışıklık kazandığı nikotin maddesinin alınmamasından dolayı depresyon, sinir bozukluğu, kızgınlık, hassasiyet, uyuma güçlüğü, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, yorgunluk, iştah artışı gibi fiziksel durumlar ortaya çıkacaktır. Vücudunuzun vereceği bu tepkilere herhangi bir destek almadan tamamen iradenizle karşı koymanız mümkündür ancak bu yol sizi aşırı derecede zorlayacaktır. Bu yüzden sabırlı olmanız gerekiyor.

İnsanların gündelik yaşamda sürekli olarak sigara içtiğini görüyorum. Biliyorum çoğunluğu sigarayı bırakmak istiyor. Ancak bunun için neler yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Bende sizlere elimden geldiği kadar sigarayı bırakmanın fiziksel ve psikolojik etkilerini aktarmaya çalışacağım. Herkese bol huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum. https://www.sigarayibirakmaktr.com


.alıntıdır.