Kilo Verme, Sağlıklı Kilo Kaybı, Hızlı Kilo Vermenin 9 Yolu

Ölçekler konusunda takıntılı olmayın ve tartı bağımlısı haline gelmeyin. Kilolarınızı nasıl ki birden almadınız birden de kaybedemezsiniz. Bu yüzden sabırlı olun ve sizin için hazırladığım maddelere dikkat ederek beslenme programınızı gözden geçirin. Vücudunuz için gerekli olmayan, abur-cubur dediğimiz ya da “junk food” diye tabir edilen çöp gıdaların alımını durdurarak işe başlayın. Kaliteli ve nitelikli gıdalarla beslenmeye başlayın. Asla yemek yemeyi kesmeyin sadece yediğiniz zararlı yiyecekleri tüketmekten vazgeçin. Şimdi sizin için hazırladığım 10 adıma göz atalım ve hep birlikte gereksiz kilolara veda edelim.


2 Haftada Kilo Vermenin 9 Adımı

1. 2 haftada kilo vermek istiyorsanız çöp besinlere ve abur-cubura veda edin. Dışarıda yemek yemeyi bırakın ve diyet ürünler dahil olmak üzere şekerli içeceklerden uzak durun.

2. Daha çok taze gıdalar ve tahıllı yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Basit kural günde 2 porsiyon meyve ve 5 porsiyon sebze yemektir.
Her gün tükettiğinizden daha az asitli içecek tüketme ve yerine daha fazla meyve yemek gibi alışkanlıklar geliştirin.

3. Her gün midenizi mutlu edecek 6 öğün yemek yemeyi alışkanlık haline getirin. Buradaki anahtar, her bir öğünde tek porsiyon tüketmektir. İkinci porsiyonu kesinlikle almayın ya da porsiyon hacminizi arttırmayın. 1 tabak kuralına her zaman için uyun.

4. Pratik olmaları açısından hazır yemek kolaylık taşısa da bu besinleri tüketirken pişirme ve porsiyon hacmine dikkat etmeniz gerekiyor. Et ürünlerini tüketirken kızartma yerine ızgara tercih etmek, kırmızı et yerine tavuk ya da balık yemek, patates kızartması yerine haşlamasını tüketmek gibi küçük detaylarla lezzet aldığınız gıdalardan vazgeçmek zorunda kalmaksızın öğünlerinize dahil edebilirsiniz.

5. Ne yediğinizden çok yedikten sonra vücudunuzun hissettikleridir önemli olan. Eğer sofradan kalkarken doymadığınızı hissediyorsanız, birkaç dakika sonra açlığınızı şeker ya da çikolata ile bastırmaya çalışmak yerine bir parça meyve yiyebilirsiniz. Meyve tercihinizde şekere dönüşlerinden çok yemek sonrası tüketime uygun olanları tercih etmenizi tavsiye ederim.

6. Yemekler düşmanınız değil. Diyet yapıyor dahi olsanız yemeğe düşman muamelesi yapmayın. Yemek yemek, beyninizi ve kaslarınızı güçlendirir. Yemek yemediğinizde gücünüzü kaybedersiniz. Eğer öğle yemeğine vakit bulamadıysanız, mutlaka meyve ile vücudunuza takviyede bulunun.

7. Acil durumda hangimiz cips ya da çikolataya sığınmıyoruz. Eğer abur-cubur yemek istemiyorsanız abur-cubur satın almayı kesmelisiniz. Güçlü olun ve daha fazla çikolata tüketmeyin. Kilonuzun yanı sıra market faturanızın da düştüğünü göreceksiniz. Eğer bu gıdalar orada, yani mutfağınızda bulunmuyor olsalardı onları tüketmeyecektiniz.

8. Egzersiz yapmak kilo kaybını destekleyen en önemli şeydir. Size mutlaka spor salonuna üye olun demiyorum ama günlük yürüyüşler kilonuzun ideal olmasını sağlayacaktır. En kolay yapabileceğiniz spor her gün biraz yürümektir. Mevsimlere göre de bu aktiviteleri belirleyebilirsiniz. Örneğin yüzme… Yaz aylarında vücudunuzu forma sokmanın en kolay yolu yüzmeden geçer. Öz disiplin sorunu yaşıyor ve itici bir güce ihtiyaç duyuyorsanız o zaman bir eğitmenden destek almanız sizin için ideal olacaktır. En yakın spor salonuna yazılarak oradaki eğitmenlerden size uygun bir program hazırlamalarını isteyebilir ve egzersizi bir yaşam biçimi haline getirebilirsiniz.

9. Öğle tatilinizi akıllıca kullanın. Öğle molanızın bir bölümünü yürümeye ayırın. Gün ortası yürüyüş yapmak ya da koşmak enerjinizi yükseltir ve sizi stresten arındırır.


.alıntıdır.