Genel Sağlığın Korunması Ağız Sağlığından Geçiyor

Sağlık, dünyada en önemli kazanç. Sağlığınızda yaşadığınız her aksaklık değerini ve önemini yokluğu ile anında hissettiriyor. Yolda kalan veya sık sık arıza yapan bir arabaya benzetecek olursak insanı, birgün elbet hiç çalışmayacak olması ve miadını erken doldurmuş olması gayet normal bir sonuç olur ne yazık ki. Önemliolan arızayı zamanında fark etmek olduğu gibi, kaliteli malzeme kullanımı ile soruna uzun vadede çözüm üretmektir.

Tıpkı insanoğlu da böyledir. Sağlıkta uzun ömür kadar sağlıklı uzun ömür asıl amaç olmalıdır. Bu nedenle bakım,temizlik, hijyen gibi kuralları olan unsurları tam olarak yerine getirmek, tedbir alıp tevekküle bırakmaya benzer. Ancak bir fark vardır bu ince noktada; ne kadar önemsiyoruz?



Soru önemsemek olunca, genel sağlığın kazanılmasında en önemli adımlardan biri olarak ağız ve diş sağlığı geldiğini de bilmek gerekiyor. Yaşamsal dayanıklığın devam ettirlmesi için sağlıklı gıdatüketimi yapabilmek yaniçiğneme fonksiyonunu doğru çalıştırabilmek de önemli. Bu aşamada dişlere düşen görev kadar diş sağlığını da yerine getirmek önemli bir adımdır.

Diş kaybının neden olduğu durumlardan biri çarpık dişlerdir, çarpık dişlerin tedavisiise ortodontiden, halk arasında diş teli olarak bilienen uygulamadan geçer


.alıntıdır.