Forma Girmenin Püf Noktaları

İstedğiniz kiloya ulaşmak için defalarca diyet yaptınız ancak başarısız mı oldunuz? Forma girmenin püf noktalarıyla istediğiniz kiloya ulaşabilir, aynaya baktığınızda istediğiniz görüntüyle karşılabilirsiniz.


Sebze ve Meyveler

Meyve ve sebzelerin kalorisi düşüktür. Vücut sağlığı için gerekli vitamin ve mineraller bulunur. Mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olan doğal şeker yani fruktoz içerir.

Günde 5 porsiyon sebze ve meyve yemek forma girmenizi sağlarken sağlığınızı da korur. Özellikle zayıflatma özelliği bulunan salatalık, kuşkonmaz, kavun, ananas gibi besinleri sofranızdan eksik etmeyin. Metabolizmayı hızlandıran sebze ve meyveler kilo vermeye yardımcı oluyor.

Protein

Vücudumuz gıdalardan aldığı proteini; kullanılabilir proteine çevirmek için enerji harcıyor. Bu işlem için gerekli enerjiyi ise depoladığı yağlardan alıyor. Yağsız ancak proteini yüksek gıdalarla beslenmek vücudun enerji harcamasını dolayısıyla kalori ve yağ yakmasını destekliyor.

Tavuk, balık ve yağ oranı düşük süt ürünleri protein açısından zengin; yağ oranı açısından düşüktür.

Yağlar

Sağlıklı beslenme ve güçlü bir vücuda sahip olmak için her besin grubundan yeterli miktarda tüketmek gerekir. Bitkisel yağlar; dozu iyi ayarladığında hem vücut sağlığını korur hem de kilo vermenize yardımcı olur.

Zeytinyağı, ay çiçek yağı, fındık yağı gibi bitkisel yağlar; kalp ve damar sağlığını korur, sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Bitki Çayları ve Su

Su ve bitki çayları mineral ve vitamin açısından zengindir. Midede tokluk hissi yaşatır ve ihtiyacınızdan daha fazlasını yemenize engel olur. Bol sıvı tükettiğinizde dolaşım sistemi sağlıklı çalışır, cildiniz güzelleşir.

Özellikle elma, portakal suyu ile domates ve havuç suyun forma girmek isteyenlerin beslenme planında mutlaka olmalıdır. Meyve suları enerjinizi yükseltir ve kalorisi düşüktür.

Spor

Forma girmek ve kilomuzu korumak için hepimizin bildiği ama alışkanlık haline getirmekte zorlandığı spor; sağlık, zindelik, görünüm açısından çok önemlidir.

Cildin sarkmasını önler. Kasları güçlendirir ve tabii ki kalori yakarak kilo vermenizi sağlar.


.ALINTIDIR.