Doğru Diş Hekimi Nasıl Seçilir?

Herkesin diş hekimine ihtiyacı vardır. Yılda en az iki defa genel ağız temizliği ve checkup’lar için diş hekimine gitmeniz tavsiye edilir. Eğer, adres değiştirmek zorunda kaldıysanız ya da yeni bir diş hekimine ihtiyacınız varsa, seçiminiz için nereden başlamanız gerektiğini bilmelisiniz. İhtiyaçlarınıza uygun, sevebileceğiniz, zamanlama yapmak ya da ulaşımın zor olmadığı bir diş hekimi bulmak zaman zaman zor olabilir.

Çoğu insan için iyi bir diş hekimi bulmanın en kolay yolu, arkadaş ya da akrabalara danışmaktır. Fısıltı gazetesi diş hekiminiz ile ilgili bilmek istediklerinizi önceden öğrenmenizi sağlayacaktır. Bir diğer seçenek de diğer uzmanlardan öneri almaktır. Örneğin, eğer yeni bir adrese taşınacaksanız, hali hazırdaki diş hekiminize, o bölgede önerebileceği bir isim olup olmadığını sorabilirsiniz. Fısıltı gazetesi iyi bir seçenek gibi görünse de yeni arayışınızda doğru hekimi bulmak adına dikkat etmeniz gereken başka noktalar da vardır.

Eğitim: Seçiminizi yapmadan önce ilk sırada aday hekiminizin deneyim ve eğitim bilgilerine bakmalısınız. Aday diş hekiminizin geçerli bir diplomaya sahip ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak donanımda olduğundan emin olmalısınız. Ek olarak, eğer özel bir çalışma yapılmasını istiyorsanız, potansiyel hekiminizin konuyla ilgili gerekli eğitimleri tamamlayıp tamamlamadığına dikkat etmelisiniz.

İhtiyaçlar: Bir diş hekimi seçeceğiniz zaman, kişisel ihtiyaçlarınızı düşünmelisiniz. Eğer fazlasıyla estetik uygulamaya ihtiyaç duyuyorsanız ya da implant yaptıracaksanız o zaman hekiminizi bu alanlarda uzmanlık sahibi kişilerden seçmelisiniz. Ek olarak, çocuğunuz için bir diş hekimi arayışındaysanız o zaman pediyatrik diş hekimine ihtiyaç duyacaksınız. Ancak bir pediyatrik hekim çocuğunuzun korkularını hafifletecek deneyime sahiptir.



Personel: Ağız ve diş sağlığı kliniklerinde personel ile yakından iletişim içinde olursunuz. Sağlığınız ile ilgili pek çok uygulama sadece diş hekiminiz tarafından yapılmayacağını hatırlatmak isterim. Konusunun uzmanı asistanlar rutin ağız bakımınızın yapılmasından sorumlu olacaklardır. Bir diş hekimi seçerken muayenehanesinde yardımcı personel olmasına dikkat etmelisiniz. Ek olarak, hijyene dikkat edin. Muayenehaneyi dikkatlice gezin. Temiz mi? Muayene odası mahremiyetinizi gözetecek şekilde mi tasarlanmış? Bekleme odasında uzun süredir sıra bekleyen başka hastalar var mı? İşte bir diş hekimi seçmeden önce ilk aşamada kendinize sormanız gereken sorular bunlar…

Saatler ve Randevular: Diş hekimi seçiminde bir başka dikkat etmeniz gereken husus, çalışma saatleri ve randevuların planlanması. Hekiminizin Sizin zamanlamanızla çatışmayacak, esnek çalışma saatlerine sahip olunduğundan emin olun. Eğer pediyatrik diş hekimi seçecekseniz o zaman okul sonrası saatlerde ya da hafta sonu müsait olup olmadığını kontrol edin.

Sigorta: Diş hekimi seçiminde son olarak dikkat etmeniz gereken husus, hekiminizin sizin sahip olduğunuz sigorta şirketi ile anlaşmalı olup olmadığı…

Sağlıklı dişlere sahip olmak size hem iş hem de özel hayatınızda olumlu bir izlenim yaratmanıza yardımcı olacaktır. Diş sağlığınızı korumak için rutin diş hekimi ziyaretlerini ihmal etmeyin.

"Hiçbir şeyden çekmedi, dişlerinden çektiği kadar. Taa ki doğru diş hekimini buluncaya dek" Deneyimlerimden hareketle doğru seçimler yapmanızı sağlamaya yönelik makaleler yazmak istedim. Umarım herbirinizin hayatlarına küçük dokunuşlarla ulaşabilirim. Sevgiler...


SUNA ŞAHİN