Beslenme Hakkında Yanlış Bilinenler!

Beslenme şekliniz sağlığınızla birebir ilişki içindedir. Ancak halk arasında kulaktan kulağa dolaşan bazı bilgiler, sizi yanlış beslenmeye götürebilir.


Tek Öğün Yiyerek Zayıflayamazsınız!

Kendini bütün gün aç bırakıp, sadece akşamları yemek yiyenler, neden kilo aldıklarını anlayamazlar. Oysa vücudun basit bir mantığı vardır. Vücudunuzu ortalama 15 saat aç bıraktığınızda, vücut bu açlık durumunun devam edeceğini düşünür ve yediğiniz her şeyi depolamaya çalışır. Bu onun için, hayati değerleri koruma içgüdüsüdür. Tıpkı arabaya benzin koymak gibi, vücut hareket etmek ve diğer tüm işlevlerini yapabilmek için, yediklerinizi yağ olarak depolar.

Kahvaltı Edersem Daha Çok Acıkıyorum!Günde ortalama 8 saat uyuduğunuzu düşünürsek, bu süre boyunca vücudunuz besinden mahrum kalıyor. Vücudun ihtiyacı olan ilk enerjiyi alacağı yer kahvaltıdır. Gün boyunca yapacağınız tüm hareketleri sağlayacak kasların, sürekli kan glukozuna ihtiyaçları vardır. Bu yüzden kahvaltı, günün en önemli öğünüdür ve mutlaka yapılması gerekir.

Kahvaltı yaptıktan sonra acıkmanızın sebebi, kahvaltı içinde yediğiniz besinlerdir. Şekerli besinleri kahvaltıda tükettiğiniz zaman, kan şekeri ve enerjide hızlı bir artış olur. Bu hızla çıkan kan şekeri ve enerji, yaklaşık bir saat sonra aynı hızla düşecektir. Bu durum da, açlık belirtileri göstermeye sebep olur. Oysa şeker, protein ve yağ içeren dengeli bir kahvaltı, kan şekerinizi normal seviyede tutar ve enerjinizi uzun süre devam ettirir.

Ekmek Kızartılınca Kalorisi Düşmez!

Taze ekmek ile kızartılmış ekmek arasında, kalori açısından hiçbir fark yoktur. Ekmek kızarttığınızda, ekmeğin içindeki suyu kaybetmiş olursunuz. Tahmin edeceğiniz gibi suyun kalorisi yoktur, bu yüzden ekmeğin kalorisinden bir şey eksilmez.

Karpuz Sadece Su ve Kalori İçermez!

İnce bir dilim karpuzda 10 gr karbonhidrat ve 40 kalori vardır. Karpuz, iyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, böbreklerin çalışması açısından son derece faydalıdır çünkü böbreklerin vücuttan sodyumu atmasına yardımcı olur. Bu da kan basıncını dengeler. Kalp işlevi düzelir ve kalp krizi riski azalır. Karpuz aynı zamanda kansere karşı koruyucudur. İçinde bulunan Laykopen maddesi, antioksidan özelliği taşır. Bu sayede serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin, sağlıklı doku ve organlara ulaşmasını engeller.


.ALINTIDIR.