Badem: Sağlığınız İçin Badem Tüketin

İki türü bulunan bademin sağlıkta sıkça kullanılan türü acıbademdir. Tatlı badem gibi acı badem de bağırsak parazitlerine karşı mükemmel bir ilaçtır. Ancak acıbadem pürisik asit içerdiğinden güçlü bir zehir özelliği de taşır. Bu yüzden asla ağız yolu ile kullanılmamalıdır. Merhem haline getirilip kullanıldığında acıbadem aynı zamanda kuvvetli bir ağrı kesicidir. Özellikle migren, böbrek ve karaciğer ağrılarına karşı yatıştırıcı etkisi vardır. Sinir sistemi ile ilgili ağrıları dindirirken aynı zamanda meyvelerinden hazırlanan merhem cildi hassas olanlar için mükemmel bir temizleyicidir.

Tatlı bademe gelince, kabuk ve meyvelerinden farklı yerlerde faydalanılır. Yaprak ve kabukları karaciğerin faaliyetini artırır ve öksürüğü giderir. Kabuklarının ise ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliği vardır. Aynı zamanda tatlı badem, doğrudan meyve olarak yenir. Pasta, tatlı gibi yiyeceklerin içine katılarak da tüketilebilir. Çok lezzetli ve besleyici bir gıda olan badem, midesi zayıf olanlarca fazla tüketilmemelidir. Ancak mide sorunu olmayanların sıkça tüketmesinde bir sorun yoktur. Bademin vücudu güçlendirici özelliği vardır.



Tatlı bademyağı, badem şurubu ağızdan bağırsaklara kadar tahriş olan tüm dokunun iyileşmesine yardımcı olur. Evde kendiniz yapabileceğiniz gibi tatlı bademyağı, badem şurubunu eczanelerden de temin edebilirsiniz. Ayrıca badem yağı, kaşıntıların giderilmesinde, yanık tedavisinde, bronşit ve idrar yolları rahatsızlıklarında da sıkça kullanılan doğal bir ilaçtır.



.alıntıdır.