Ametist Taşının Fiziksel, Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

Ametist, yarı değerli taş ailesinin en göze çarpan üyesidir. Ametist taşı bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir. Ametist taşının fiziksel, metafiziksel ve psikolojik etkilerini bu makalemde bulacaksınız…

Ametist Taşı Nasıl Bir Taştır?
Mor renkli bir kuvars çeşidi olan Ametist, yarı değerli taş ailesinin en göze çarpan üyesidir. İçeriğinde SiO2 bulunur. Sertliği 7 ile 7,2 arasında değişmektedir.

Ametist Taşının Fiziksel Etkileri:
Ametist taşı cilt hastalıklarına karşı etkilidir.
Göz hastalıklarına ve alerjiye iyi etkisi bilinen ametist taşı ayrıca migren ve diğer baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Ametist taşı negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.



Ametist Taşının Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri:
Ametist taşı bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.
Ametist taşı depresyona karşı faydalıdır.
Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Ametist taşı sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Ametist taşının enerjisi huzur vericidir. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Fazla çalışmaktan ve stresten kaynaklanan zihinsel yorgunluğu giderir. Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.
Ametist taşı kişiye iç huzuru vererek karar verme yeteneğini güçlendirir.
Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli, özellikle de berrak olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.
Ametist taşının pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirdiği ve kalbi koruduğu söylenir.
Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz. Uyku sorunlarına iyi geldiği gibi kâbus görmeyi de engeller.

Taşınızı toplayacağı negatif enerjilerden arındırmak için; ilk iki hafta kullanımda her gün suyun altında tutarak temizleyin. Daha sonra standart temizleme yöntemiyle kullanmaya devam edebilirsiniz (Yaklaşık 2-3 haftada bir suyun altında tutulur)

OTANTİK TAŞ : DOĞAL TAŞLAR | DEĞERLİ TAŞ TAKI ONLİNE SATIŞ MAĞZASI


.alıntıdır.