Zamanlayıcı Top Oyunu
5-6 saniye zaman aralıklarıyla çalan bir müzikte adı söylenen bir öğrenci topu yakalar. Müzik bir kez daha çalana kadar yeni bir arkadaşına atar.

Söylediğimi Hatırla
Çocuklar çember olarak oturur. Öğretmen bir kelime verir. ( kelimeler belli bir katagoride seçilir örn:meyveler) Bir sonraki öğrenci kelimeyi tekrarlar ve yeni bir sözcük ekler. Çocuklar kendilerinden önceki arkadaşlarının kelimelerini söyleyerek kendi kelimelerini de eklerler. Oyun büyük yaş gruplarında ve sınıf mevcudunun az olduğu sınıflarda oynanır.
Okul öncesi öğrencileri için okulun ilk günleri çocukların arkadaşlarının isimlerini öğrenmeleri için uyarlanarak kullanılabilir. Her öğrenci kendinden önceki arkadaşlarının ismine kendi ismini ekler. Farklı kişilerden başlatılarak birkaç kez tekrarlanabilir.

Resmi Anlat
Öğretmen yazı tahtasına bir resim çizer. Öğrenciler iki gruba ayrılır. Seçilen bir öğrenci grup arkadaşlarına ipuçları vererek resmi buldurtmaya çalışır. Basit hayvan taklitleri verilerek oyun sessizde oynanabilir.

Yaptıklarını Hatırla
Öğrencilere elini çevir, gözünü kapat, kendi etrafında dön, zıpla gibi komutlar verilir. Öğrenci ilk önce öğretmenin söylemesiyle yaptıklarını söylenmeden de aynı sırayla yapmaya çalışır.

Eşini Yürüt
Çocuklar ikişerli eş olur. Eşlerden birinin gözleri bağlanır. Sağ sol kavramını bilmeyen çocuklara yönlerini anlamaları için ellerini farklı iki nesne verilebilir. Gözleri açık olan eş arkadaşını yönlendirmelerle bitiş çizgisine ulaştırır.

Yaptığımı Yap
Çocuklar çember şeklinde oturur. Ortaya bir şişe alınıp çevrilir. Şişenin ön tarafını gösteren çocuk bir hareket yapar şişenin arka tarafına denk gelen çocukta onu taklit eder.



İznim olmadan başka bir sitede ya da kitapta yayınlanamaz.