okulöncesi hikayeleri
çocuk hikayeleri
türkçe dil etkinlikleri
hayvanlarla ile ilgili hikayeler
masallar
komşu kunduzlar


Komşu Kunduzlar

Bir varmış bir yokmuş. Ağaçların arasında ışıl ışıl akan güzel bir dere varmış. Bu derede bir de kunduz ailesi yaşarmış. Hani şu marangoz olan kunduzlardan bahsediyorum. Ağaç dallarını ustaca üst üste koyup baraj kurarlar ya, işte onlardan!
Bir gün anne kunduz, yavrularını da alıp karşı derede yaşayan annesini ziyarete gitmiş. Nine kunduz da torunları da bu işe çok sevinmişler. Ee, sevinçli olunca da zaman su gibi akarmış. Bu sefer de öyle olmuş. Saatler kanat açmış, günler de uçup gitmiş bir kuş gibi.
Bir hafta sonra kunduzlar yuvalarına dönünce çok şaşırmışlar. Yabancı bir kunduz gelip onların iki kavak ötesine yerleşmiş. Anne kunduz bu duruma çok içerlemiş. Gitmiş komşu kunduzun yanına. Hoş geldin bile demeden, vermiş veriştirmiş.
- Sen ne hakla gelip bizim yakınımıza yuva yapıyorsun, diye çıkışmış.
Komşu kunduz, onun bu sözleri karşısında şaşırıp kalmış.
- Niye kızıyorsun komşu? Allah’ın koca deresi sana da yeter, bana da, demiş.
Anne kunduzun kızgınlığı daha da artmış. Açmış ağzını yummuş gözünü.
- Hayır! Komşu falan dinlemem ben! Su, senin artıklarını alıp benim yuvama getirecek. Onlarla uğraşacak hâlim yok! Ya bugün yıkarsın yuvanı ya da ben yapacağımı bilirim!
Akşam olmuş, çekip giden yok! Gece yarısı olmuş, yuvayı yıkan yok! Herkes uykuya dalınca anne kunduz, sessizce yeni komşunun yuvasına gitmiş. Yuvadaki ağaçların bağını çözmüş. Ne olduysa o zaman olmuş. Koca koca odun parçaları yürümüş üzerine. Bir de barajda biriken sular hücum etmesin mi! Anne kunduz, canını zor kurtarmış. Fakat yuvası ve çocukları onun kadar şanslı değilmiş. Yuvası darmadağın olmuş, yavruları da sele kapılıp gitmiş. Yavrular hem lıkır lıkır su yutuyor hem de bağırıyorlarmış.
- Anne, ne olur kurtar bizi!
Anne kunduz bir yandan çocuklarını kurtarmaya çalışıyor, bir yandan da bağırıyormuş.
- Lütfen yardım edin! Yavrularımı sel götürüyor!
Komşu kunduz kendisini kısa sürede toparlayıp yardıma koşmuş. Anne kunduzla birlikte beş yavruyu da kurtarmışlar. Tabi anne kunduz ne diyeceğini bilememiş. Bu olayı duyan Kral Kuskunduz, bütün kunduzları toplamış ve onlara şöyle demiş:
- Küçük bir haksızlığa uğradığınız zaman, onu gidermek için daha büyük bir haksızlık yapmayın!
O günden sonra kunduzlar, birbirleriyle çok iyi geçinmişler. Aralarındaki sorunları hep iyilikle çözmüşler.


Alıntıdır..