Rehberlik Araştırma Merkezi`nden Psikolojik Danışman Derya Kaplan, bilgisayarın kesinlikle çocukların odasında olmaması gerektiğini belirterek, `Çocukların sağlıklı geleceği açısından ve cihazların kontrol altında bulunması bakımından ebeveynlerin odalarında bulunmalı` dedi.

Canik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen ramazan seminerlerinden hanımlara çocuk bakımı ve gelişimi anlatıldı. 29 Mayıs Fatih Parkı`nda yapılan seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Derya Kaplan, Canikli hanımlara çocukların bakımı ve gelişimi konusunda bilgi verdi.

Çocukların 10-12 yaş döneminde kesinlikle evlere kapatılmaması gerektiğini belirten Kaplan, bu dönemde çocukların kesinlikle fiziksel yapılarına uygun spor aktivitelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Kaplan, `Birlikte yaşayan kalabalık ailelerde çocuklara yönelik kurallar konulmalı. Çocuklarında bu kurallara uyması sağlanmalı. Ailelerde yapılan kahvaltılar kesinlikle çocuklarla birlikte yapılmalı. Çocuklara sorumluluklarını öğrenmeleri için kesinlikle iş verilmeli` diye konuştu.

Okula giden çocukların günde en az 3 saat ders çalışma süresi bulunduğunu, bu çalışma süresinin 10`ar dakika aralıklarla 6 yarım saat olarak kullanılması gerektiğini kaydeden Kaplan, çocukların günde en fazla 1.5 saatlerini bilgisayar ve televizyon karşısında kalabileceklerini kaydetti. Kaplan, bilgisayar gibi eğlence araçlarının kesinlikle çocukların odasında olmaması gerektiğini ifade ederek, `Çocukların sağlıklı geleceği açısından ve cihazların kontrol altında bulunması bakımından ebeveynlerin odalarında bulunmalı` şeklinde konuştu.

(İHA)