Bilgisayar destekli öğretimin yararları ve sınırlılıkları gibi alanlarda yapılan çok sayıda çalışma vardır. Ancak okul öncesi döneme ilişkin çalışmalar daha sınırlı sayıdadır. Literatürde anaokulu döneminde bilgisayarın kullanılması muaması yolunda bir durumla karşılaşılmamıştır.
Ancak okul öncesi dönem çocuklarının özellikleri gereği bu dönemde bilgisayarı kullanırken çok dikkatli olmamız gerektiği de açıktır.

Bu yaş dönemi çocukları deneyerek ve yaşayarak öğrenir, dikkat süresi kısadır ve dikkati çabuk dağılır. Kavramlara ilişkin bilgisi sınırlıdır. Bu yüzden bu dönemde bilgisayar program içine dahil edilirken hangi alanlarda , nasıl kullanılabilir ve kullanılacak programlar neler olmalıdır? Sorularına iyi yanıt verilmelidir. Şöyleki;
Bilgisayar, aktif ve sosyal deneyimlerin yerine geçmemelidir. Örneğin çocuk altında- üstünde gibi kavramları öğrenirken, kendisi masanın altına girerek, üstüne oturarak ya da oyuncağını koyarak daha iyi öğrenir. Ancak alfabe, sayı vb. öğretimi gibi alanlarda bilgisayar kullanmak daha eğlenceli olabilir.

Okul öncesi bilgisayar kullanırken bilgisayarda kullanılacak programlara da dikkat etmek gereklidir. Şöyleki:
1. Çoğu okul öncesi çocuğu okuma bilmediği için yazılı bilgi az olmalıdır.
2. Okul öncesi çocukta etki ve tepki kavramları yeni biçimlenmektedir. Bu yüzden programlar bu büyümeyi kolaylaştırmalı, çocuğu kırıklığa uğratmamalıdır.
3. İnce motor becerilerin iyi gelişmiş olmaması göz önünde bulundurulmalıdır.
4. Programlar basit olmalıdır.
5. Dikkatleri çabuk dağıldığından, malzeme eğlendirici, oyun biçiminde verilmelidir.

..ALINTI..