Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen

Like Tree16Likes

Konu: Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen

  • #1
    evcikg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2014
    Mesajlar
    5
    @evcikg



    Tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen





    Herkese merhaba,
    Bu yıl yeni bir anasınıfına geçtim. Meslekte 2. yılım. Erkek ağırlıklı bir sınıfım var. Sınıf yönetiminde ve çocuklarda davranış problemleri yaşıyorum. Sınıfta arkadaşlarına vuran, elinden oyuncağını alan, tüküren, oyuncakları fırlatan küfür eden 6 tane çocuğum var. Birisi sinirlendiği anda elinde ne varsa fırlatıyor ve kendini yere atıyor. Birisi yemek yerken dahi oturamayan, kurallara uyamayan hareketli bir çocuk. Birisi bağırarak ağlamaklı bir şekilde konuşan, arkadaş edinemeyen, hep kendi istediği olsun isteyen, sınıfta izinsiz çekmeceleri karıştıran bir çocuk. Diğer üçü de vurma, oyuncak atma, söz dinlememe, küfür etme problemleri olan çocuklar. 7. bir çocuğum da şiddet uygulamayan fakat etkinliklere katılmayan, etkinliklerden kopup sınıfta istediği herhangi bir şeyle ilgilenen bir çocuk. Diğer çocuklar da zaman zaman bu grubun davranışlarından etkilenen ve benzer davranışlara katılan çocuklar. Bu çocukların velilerinden bazıları uyumlu, bazıları da müdüre şikayet ediyorlar beni. Nereden başlayacağım, ne yapacağım bilemiyorum. Zamana ihtiyaç var biliyorum, fakat çocukların birbirini tırmalamasını engellemekle uğraşmaktan onların olumlu davranışlar geliştireceği etkinliklerimi verimli bir şekilde yapamıyorum. sınıf içinde sürekli bir seferberlik halindeyim. Bağırmadan sesimi duyurmam mümkün değil. Bu durum veliler arasında dedikoduya yol açıyor. Müdüre şikayet ediliyorum. O da beni odasına çağırıyor. Fena halde moralsizim. Veliler bu güne kadar kendilerinin eğittiği çocukların davranışlarının faturalarını bana kesiyor. Onlara zamanla düzeleceğini, sabır gerektiğini söylüyorum. Ama benim bile inancım kalmıyor. Bunca sıkıntıyla uğraşırken velilin çocuğunun yemeğini yememesi gibi şeyleri dert edinmesi sinirlerimi zayıflatıyor. Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum.
    goncafiliz likes this.

  • #2
    çegelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Mart.2009
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    462
    @çegelek







    Öğretmenim duruma nasil bir öneri getireceğime ben de net bir karar veremedim.yine de onerim öncelikle mudurunuzle duygularinizi paylaşarak velilerin bu şikayet konusunda bu kadar pervasizca davranmasinin önüne geçilmesini rica etmeniz.her ne olursa olsun mudurunuz sizin arkanuzda olmak zorunda.okul ortaminizi bilmiyorum ama varsa rehber ogretmeninizden yoksa okulumuzda meslekioolarak begendiginz bir öğretmen arkadasinuzdan yardim isteyin.acilen bir veli toplantisi yaparak durumuiiçtenlikle velilerinizle paylasin sorunlu veli ve öğrencilerinize mümkünse ev ziyareti değilse bbirebir sicak bir ortam yaratarak görüşün çocuklar konusunda da asla ve asla taviz vermezsenuz çocuğunuz zamanla uygun davranışlar sergilemeye başlayacaktır.bunların dişinda ödüller ve sürprizlere çocuklarbbayilir.sinif içindeoönemli sorumluluklar verebilirsiniz.oturma konusunda öğrenci problem yasiyorsa aliyirum sandalyesini madem oturmak istemiyosun istediğin gibi olsun diyorum ayakta kalmak hic hoşuna gitmiyorbunlar ilk akluma gelenler...
    goncafiliz likes this.

  • #3
    çegelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Mart.2009
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    462
    @çegelek







    Telden girince bazi harfler evrim geciriyo
    goncafiliz likes this.

  • #4
    evcikg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2014
    Mesajlar
    5
    @evcikg







    Teşekkür ederim öğretmenim
    goncafiliz likes this.

  • #5
    ozlemoğretmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Eylül.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    128
    @ozlemoğretmen







    Sınıf kurallarını çocuklarla birlikte belirleyip bunları resimlendirebilirsiniz sonrada sınıfta görünen bir yere asın tüm öğrencilere kartondan yıldız verin. kazanmak yok yıldız zaten sizin ama kurallara uyulmazsa yıldızınızı kaybedebilirsiniz diye açıklamada bulunun ( ben özet olarak yazdım eminim siz sınıfınızda çok daha iyi bir motivasyon sağlayacaksınız sonuçta yıldızı kaybetmek var ) belki davranışları düzeltmede size yardımcı olur. uzun süre yıldızına sahip olan çocuk madalyon kazanabilir.umarım en kısa sürede durumu toparlarsınız başarılar.
    goncafiliz likes this.
    her zaman mutlu...

  • #6
    pembe panter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Mesajlar
    737
    @pembe panter







    Benim de bu sene sorunlu beş öğrencim vardı, epey törpiledim. Okulun ilk zamanlarında çocuklara sınıf kurallarını ve bu kurallara uyulmazsa nasıl tehlikeler olabileceğini anlatıyorum, güzel davranış sergileyenleri sözlü ya da farklı şekilde ödüllendiriyorum, etkili oluyor mu? her zaman değil, olumlu pekiştirmelerin etkili olmadığı durumlarda ise çok doğru bir şey sayılmaz ama düşünme sandalyesi işi çok kez çözüyor. Sandalye ile ilgili bilgi verip, oyuncak atma, kavga etme gibi durumlarda, yanlış davranışı çocuk gösterttiği anda hemen arkadaşlarından uzağa düşünme sandalyesine oturuyor ve arkasını dönüyor, bunu ilk zamanlar yapıyorum, bir süre sonra ise bunu değiştrip akıllı durmayan çocukları sınıftaki en sevdikleri şeyden yani kurt baba, sandalye kapmaca gibi hareketli oyunlara almayarak yapıyorum. Bu ve benzeri oyunları hergün oynatıyorum. Saldırgan davranışlar sergileyen bir çocuk, kurallara uyulmaması halinde oyuna alınmayacağını bildiği halde aynı davranışı sergilediğinde o gün o çocuğa hareketli oyun oynatmıyorum, ağlıyor, yalvarıyor ama bakmıyorum bile ve ertesi gün sınıfa geldiğinde daha dikkatli oluyor. Ben böyle yapıyorum.
    Fakat en etkili silahımı daha anlatmadım. Sınıfımızda bakıcımız olmadığı için hergün bir velimiz çocukları tuvalete götürüp getirmek ve temizliğe yardımcı olmak için yardımcı anne olarak sınıfta kalıyor yani herkes bir şekilde çocuğunu ve sınıfın durumunu ister istemez gözlemlemek zorunda kalıyor, şikayet bir kenarda dursun eve giderken "Allah yardımcınız olsun hoca hanım" diyorlar. Annesi sınıfta iken sandalyeye oturtmak ya da oyundan muaf tutmak zorunda olduğum çocuklar oldu, eve gittiklerinde bu annelerimiz çocuklarını evde tembihleyip sınıfta daha akıllı durmaları için yardımcı oluyorlar. Sırf gözlemlemek için bile velilerin zaman zaman sınıfta kalmasından yanayım çünkü ancak o zaman veliler anasınıfının nasıl zor bir sınıf olduğunu farkediyorlar. Biraz uzun oldu ama ... Allah kolaylık versin hocam.
    Birşeyler yapmak lazım,
    Birşeyler yapmalıyım,
    Benim bir şeyler yapmam lazım,
    Ne olduğunu bilmiyorum ama yapmalıyım,
    Dur...galiba biliyorum,
    Evet evet, tabi yaaa...neden olmasın?

  • #7
    evcikg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2014
    Mesajlar
    5
    @evcikg







    Önerileriniz için teşekkür ederim. Benzer yöntemleri uyguluyorum. Bu hafta kendimi daha güçlü hissettim. Bazı çocuklarda düzelmeler oluyor. Hareketli oyunu artırdım. Çocuklar kuralların onların iyiliği için olduğunu, benim keyfi kararım olmadığını anladıkça daha çok uyum gösteriyorlar. Oyuna benzer davranışlar nedeniyle almadığımda üzülüyorlar ama sessizce kenarda oturmayı kabullendiler gibi. Velilere de sınıfın yöneticisinin ve eğitimcinin ben olduğuma ilişkin mesajlar veriyorum. Bakalım.
    HALE GAMZE and goncafiliz like this.

  • #8
    goncafiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2009
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    6,083
    @goncafiliz







    öğretmenim. henüz mesleğinizin başındasınız. böyle sorunlar yaşamanız çok normal. hiç moralinizi bozmayın. tecrübeleriniz sizi eğitecek. yaşadığınız problemlere bu gözle bakın. karşılaştığınız sorunları burada paylaşın. gördüğünüz gibi yardımcı olan bir çok tecrübeli arkadaşımız var. size meslek hayatınızda başarılar diliyorum.. kolay gelsin..
    evcikg likes this.
    Rabbim...

    Benliğimin gururundan uzak eyle beni...

    AMIN...

  • #9
    evcikg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2014
    Mesajlar
    5
    @evcikg







    Merhaba arkadaşlar, sizin de katkılarınızla bazı yöntemler geliştirdim ve sınıfımda ciddi değişimler oldu. Şimdi daha güzel sorunlarım var. Etkinliklere katılmak istemeyen çocuklarla ilgili neler yapıyorsunuz. Sürekli birbirini şikayet etme davranışı ile ilgili önerileriniz var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
    goncafiliz and büşradmrcn like this.

  • #10
    goncafiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Haziran.2009
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    6,083
    @goncafiliz







    bunlar gerçekten güzel sorunlar öğretmenim. diğer sorunlarınızın bitmesine çok sevindim.
    şikayet meselesi herkesin başında..ben önce dinliyorum. sonra aranızda halletmelisiniz. ben sizi sadece izleyebilirim diyorum. çığırından çıkan gereksiz şikayetlerde de şikayet edene de edilene de eksi verdiğimi söylüyorum. tabi önce artı ve eksinin öneminden bahsediyorum. bir öneri daha sunayım. sınıf listesine gereksiz şikayet edilenlere çizgi koyun. ve bir haftanın sonunda en çok çizgi alana ceza verin. velisiyle konuşup sınıfa şikayet pastası yapıp getir diyebilirsiniz. ya da daha caydırıcı birşey...
    evcikg likes this.
    Rabbim...

    Benliğimin gururundan uzak eyle beni...

    AMIN...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. haftalık 40 saat çalışan arkadaşlardan yardım istiyorum!!!!!!!
      Konu Sahibi aylaa Forum ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUNLARI
      Cevap: 16
      Son Mesaj : 10.Şubat.2015, 22:45
    2. tecrübeli öğretmen arkadaşlar fikirlerini söylesin lütfen :(
      Konu Sahibi slcnipek Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 17.Eylül.2014, 03:32
    3. tecrübeli hocalarım yardım lütfen:(
      Konu Sahibi _gulshen_ Forum SORU VE SORUNLARINIZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Aralık.2012, 01:20
    4. tecrübeli arkadaşLardan ufak bir yardım istesem? =)
      Konu Sahibi TeLvin Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 20.Mayıs.2012, 17:53
    5. tecrübeli öğretmenlerden yardım istiyorum
      Konu Sahibi gcevik Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 23.Eylül.2010, 00:16

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş