ÖĞRENCİM YENİLGİYE DAYANAMIYOR


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

ÖĞRENCİM YENİLGİYE DAYANAMIYOR

  • #1
    şaşkın kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Ekim.2009
    Nereden
    eskişehir
    Mesajlar
    96
    @şaşkın kız



    ÖĞRENCİM YENİLGİYE DAYANAMIYOR





    2004 LÜ ASLI ADINDA ÖĞRENCİM KAYBETMEYE YENİLGİYE DAYANAMIYOR ANNE VE BABASI AYRI ANNESİ ÇALIŞTIĞI İÇİN ANAANNESİ İLGİLENİYOR ÇOCUKLA EN UFAK BİR HAREKETTE HEMEN AĞLIYO ÖR:sandalye kapmaca oyununda kaybetiği ve oyundan çıktığı zamn hemen ağlıyo çok sinirli ve çekingen tavırlar sergiliyor ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

  • #2
    kevser kafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ekim.2009
    Nereden
    bandırma
    Mesajlar
    39
    @kevser kafa







    çok güzel bi konuya değinmişsin canım.bir öğretmen ve anne olarak aynı konudan bende yardım bekliyorum.2006 doğumlu oğlum var.ben öğrencilerimde karşılaşmadım ama oğlum öğretmenini bu konuda üzüyor.yenilgiye taamülü yok.çok fazla hırslı .bu konuda yazılarınıza bende çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

  • #3
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Öğretmenim; bu çocuk kaygılı bir çocuğa benziyor. Başarısız olmaktan, beğenilmemekten kaygı duyarlar. Bazen birisi koluna çarpsa, kağıdı yanlışlıkla çizilecek bile olsa aynı şekilde mutsuz olabilir, ağlayabilirler.

    Öncelikle hemen bir aile ziyareti yaparak, ev ortamında çocuğu ve ailesinin davranışlarını, çocuğa söyledikleri sözleri gözlemeni, notlar tutmanı önereceğim. Aile mutlaka bir şeylerde yanlış yapıyordur.

    Grupta ağlayan, yenilgiye dayanamayan çocuk sayısı fazlaysa hemen bu çocukların aileleri ile bir grup toplantısı yaparak kaygılı çocuk belirtileri, giderilme yolları ile ilgili sunuyu veliler ile paylaşıp onların bilinçlendirmen olacaktır.

    Asıl önemlisi ise hırslı çocukların ailelerinde de aynı hırsın bulunması ve çocuklarına da bunu yansıtmalarıdır.

    Bir başka arayacağın özellik ise aile tutumlarından otoriter ve aşırı baskılı aile çocuğu olabilecekleridir. Bütün bunları belirleyip nedeni bulup sonra ne yapacağına karar vermen en doğrusu olacaktır.

    Bunları belirledikten sonra ona uygun program hazırlaman uygun olacaktır. Bizim yaş grubumuzda bireysel 1. liği ön plana çıkaran oyunlara değil, grupça kazanılan oyunları tercih etmeni önereceğim. Böyle bir grupta yenilme durumunda yine en iyi rahatlatmayı grup arkadaşları sağlayacaktır.

    Benim bu haftaki planlarımda farklılıklara saygı eğitimi var. Bu planlar işine yarayabilir.


    Kolay gelsin.
    Konu Emel Hoca tarafından (13.Aralık.2009 Saat 02:27 ) değiştirilmiştir.

  • #4
    buğdaytanesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Mesajlar
    534
    @buğdaytanesi







    "Kişiliğin vazgeçilmez özelliği olan bağımsızlığı oyundan daha iyi kazandıran bir araç yoktur. Oyun dünyasının lideri çocuktur, büyüklerden emir almayı sevmez, yaşıtlarından başkasının bu dünyaya girmesini istemez."

    "Grup oyunlarında çocukları izlerken her çocuğun davranış biçiminden ailesi hakkında bilgi edinmek mümkündür. Zira çocuğun davranışlarında aileden aldığı eğitimin payı büyüktür. Aşırı hoşgörü ve serbesti içinde yetişen, her isteği şartsız yerine getirilen bir çocuk oyunun kurallarına uymakta zorlanır. Böyle çocukların adı kısa zamanda ‘mızıkçı’ ve ‘oyunbozan’a çıkar. Aşırı otoriter aileden gelen, dayak ve baskı ile eğitilen bir çocuk oyunda ya saldırgan davranışlar gösterir, ya da silik ve pasif kalır."


    "Grup oyunlarında çocuk diğerlerinden geride kalmamak ve beceriksiz duruma düşmemek için, ister istemez, bir rekabete girecektir. Ancak bu rekabet hissi, herşeye rağmen kazanmak ve üstün olmak amacı taşımamalıdır. Kazanma hırsı kamçılanan çocuk yenilgiyi kabullenemez, kendisinden üstün olanlara düşmanca duygular besler. Anne baba ve eğitimciler çocuğu grup oyunlarına alıştırırken amacın kazanmak değil, oyunu kurallarına göre oynamak ve oyun arkadaşlarıyla iyi geçinmek olduğunu anlatmalıdır. Buna rağmen, oyun arkadaşları içinde anlaşacağı ve anlaşamayacağı çocuklar olacaktır. Kendi gücünde ve yeteneğinde arkadaşları olduğu gibi, kendisinden daha güçlü ve daha zayıflar da olacaktır. Bütün bu şartlarda çocuk deneyerek ve yaşayarak biriyle ilişkisini sürdürmeye veya kin ve nefret duymadan ilişkisini kesmeye kendisi karar verecektir."

    ALINTI______
    HOCAM BİRAZ ARAMA YAPTIM, KONUYLA İLGİLİ BU YAZIYI BULDUM. EMEL HOCAMIZIN DEDİĞİ GİBİ AİLEYLE İLGİLİ BİR SORUN GİBİ GÖRÜNÜYOR..

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KAYNAŞTIRMA DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİM VAR YARDIM EDİN...
      Konu Sahibi maviş22 Forum ÖĞRETMEN SORUNLARI VE ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 03.Ekim.2012, 00:12
    2. Cevap: 7
      Son Mesaj : 03.Kasım.2011, 14:51
    3. BEDENSEL ENGELLİ ÖĞRENCİM VAR
      Konu Sahibi ozgebeyazmelek Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Eylül.2011, 09:55
    4. OTİSTİK ÖĞRENCİM:((
      Konu Sahibi vuslat Forum ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SORUNLARINIZ
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 25.Eylül.2010, 16:21
    5. öğrencım yusuf...
      Konu Sahibi BAHARHALİT Forum ÇOCUKTA RUH SAĞLIĞI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 29.Nisan.2010, 23:49

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş