thu çevre eğitimi soğan ekme


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

thu çevre eğitimi soğan ekme

  • #1
    hemze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Aralık.2011
    Nereden
    batman
    Mesajlar
    18
    @hemze



    thu çevre eğitimi soğan ekme





    arkadaşlar çevre eğitiminde soğan ekmeyi aldım elinde araştırma uygulama raporu olan varsa paylaşabilir mi

  • #2
    tataş01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2012
    Mesajlar
    3
    @tataş01







    benımde fide dikme örnek olan varsa lütfen yardımcı olsun arkadaşlar

  • #3
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    Hocam ben siteye yükledim bulabilirsiniz örnek raporları....
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #4
    tataş01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2012
    Mesajlar
    3
    @tataş01







    hocam nereye yüklediniz göremedim tekrar yükleyebilirmisiniz şimdiden teşekkürker

  • #5
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ
    FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ ARAŞTIRMA-İNCELEME RAPORU
    Adı-Soyadı: Dilek KARA
    Rehber Öğretmen: Güler ERBUĞA
    Etkinlik Adı: Uygulamalı Fidan Dikme
    Etkinlik Tarihi:24.05.2010
    Etkinlik Türü: Grup Etkinliği
    Grup Üyeleri: Dilek KARA
    Zehra DENİZ
    Özlem KÖSE
    FİDAN NEDİR?
    Meyveli, meyvesiz, iki ya da daha çok yıl ömürlü, ağaç ve ağaçları üretmek üzere kullanılan, tohumdan sürmüş ya da odunlaşmış, dalları köklendirilmiş genç bitkilere fidan denir. Yetiştirildiği yere fidanlık, yetiştirme sanatına ise fidancılık denir.
    Meyve veren ağaçların fidanları kar ve zevk amacı ile yapılan meyve bahçeleri ile bağların kurulmasında kullanılır. Meyvesiz ağaç ve ağaççıklar ise süs bahçeleri, küçük korular ve parkların kurulmasında işe yararlar.
    Toprağa düşen tohumdan ilk önce fide meydana gelir. Fide bir yıl sonra fidan halini alır. Hücrelerinin çoğalmasıyla dal ve yapraklar, gövde ve kök olarak üç parçadan ibaret bir ağacın küçük bir modeli olurlar. Her yıl ağacın dallarında ve köklerinde yeni sürgünler çıkarken, gövdede de bir tane yıllık halka meydana gelir. Bu halkalar ağacın enine büyüyerek yaptığı odun tabakasıdır. Yağışı bol yıllarda geniş bir halka, kurak geçen yıllarda ise ince ve küçük bir halka meydana gelir. Bu halkalardan ağacın yaşı kolayca anlaşılabilir.
    Fidanı uygun bir teknikle dikerek, yaşamını sağlıklı bir şekilde uzun yıllar sürdürmesi sağlanmalıdır. Bunun için öncelikle dikilecek bahçe yerine uygun tür ve çeşit seçilmelidir. Dikim sırasında kullanılacak gübrenin cins ve miktarı belirlenmelidir.
    Bir meyve fidanının dikiminden önce uygun dikim aralıkları ile uygun çukur derinliği ve genişliğe karar verilir. Bu ölçüler türlere, yer, iklim, toprak yapısı, dikim amaçları gibi çok çeşitli faktörlere göre değişmektedir. Genel olarak dikim Aralıkları 2–3 m ile 7–8 m dolayındadır. Dikim çukurları da 30–70 cm derinlik ve genişlikte olmalıdır.
    Fidan dikim zamanı kışın yaprağını döken meyve türlerinde yaprak dökümünden itibaren başlar ve erken ilkbahara kadar sürer. Kış ayları çok sert geçmeyen yerlerde sonbahar dikimi daha yararlıdır. Kışın yaprağını dökmeyen, her daim yeşil meyve türleri de kışları ılık geçen yerlerde sonbaharda dikilmelidir. Dikim günü mümkün olduğu kadar rüzgârsız ve bulutlu olmalıdır. Bu durum dikim sırasında fidan köklerindeki su kaybını en aza indirir.

    AĞAÇ NEDİR?
    Ağaç; meyve verebilen, beslenmeyi ana ve yan köklerden alan, gövdesi bulunan, uzun yıllar yaşayabilen, boyu en az 5 m,çapı da 10cm’den az olmayan, her yıl çap artımı yaparak kalınlaşan, sürgün vererek boylanan, hücrelerinin büyük bir bölümü odunlaşmış olan odunsu bir bitkidir.
    Bir ağaç temel olarak kök, gövde, dallar ve yapraklar olmak üzere dört ana organdan oluşur. Bu organların biçim, boyut, yoğunluk, hacim, ağırlık, boy, çap, yıllık artım gibi özellikleri ağacı biçimlendiren temel özelliklerdir.
    Bir ağacın yaşayıp gelişebilmesi için ışık, sıcaklık,CO2,O2,su ve mineral madde gereklidir.
    Bir ağaç kendi besinini doğrudan doğruya toprak ve havadan güneş ışığı vasıtasıyla üretir. Bu hiçbir canlı hayvan vücudunun yapamadığı son derece karmaşık bir hadisedir. Yapraklardaki klorofil denilen yeşil madde sayesinde havanın karbondioksitinden, güneş ışığı altında fotosentez denilen olay sonucunda kendisi ve diğer canlılara faydalı besinleri meydana getirir. Her yaprak kendini dışarıya karşı koruyacak çok etkili bir tabaka ile sıkı sıkıya örtülüdür. Hava yaprakların altındaki çok küçük deliklerden girebilir. Suyun buharlaşması da bu deliklerden sağlanır. Yaprak ihtiyaca göre bu delikleri açar veya kapatır.
    Gövdesinden enine kesilen bir ağaç incelenecek olursa en dışta kabuk sonra yıllık halkaları meydana getiren hücre tabakaları ve en içte de öz kısmı görülür. Bir ağacın gerçekten canlı olan biricik kısmı kabuğun altında, odunun yüzeyindeki ince bir hücre tabakasıdır. Buna katman doku tabakası denir. Bu tabaka ağacı geliştiren ve büyümesini sağlayan tabakasıdır.
    Ağaçlar günlük hayatın her kısmında son derece çeşitli ve o derece yaygın olarak kullanılır. Kâğıt yapımından, mobilya yapımına, meyvelerinin besin olarak kullanımından, süs ağaçlarına kadar sayısız denilebilecek yeri vardır. Büyük ağaç toplulukları olan ormanlar ise memleketin iklimini hatta ekonomisini etkileyecek kadar önemlidir.
    Ağaçların gelişmesi için en elverişli şart bol yağmur olup bu da tropik iklimlerde görülür.
    Ağaçların topraktan su ve mineral maddelerini, havadan ise karbondioksiti almak, güneş enerjisini kullanarak organik madde üretmek, havaya oksijen vermek, canlılara besin ve barınak sağlamak gibi çok önemli işlevleri vardır. Ağaçlar bu işlevleri yerine getirirken çevrelerindeki canlı cansız varlıklarla karşılıklı olarak birebir ilişki ve etkileşim halindedirler. Bu yüzden ağaçlar içinde bulundukları ekosistemler için vazgeçilmez elemanlardır. Ağaçların yok olması, yaşama ortamının bozulması ve iklimin olumsuz yönde etkilenmesi devamında yaşam zincirinin kopması en sonunda da tüm yaşamın yok olması anlamına gelir.
    Fırtınalar, seller, yıldırım, yangın gibi afetler, usülsuz kesimler gibi insanların yaptığı tahripler, bitki hastalıkları ağaçların en büyük düşmanlarıdır. Dünyamız için ağaçların çok büyük önemi vardır. Ağaçlar toprağın verimliliğini sağladığı gibi, toprak kaymaları, erozyonlar, kuraklık ve çölleşmenin düşmanı olarak gösterilebilir.
    AĞAÇLARIN ÖZELLİKLERİ
    Ağaçlar yaşamları boyunca büyümeyi sürdüren odunsu bitkilerdir. Ağaçların biçimleri, büyüklükleri ve yaşam süreleri türden türe değişkenlik gösterir.
    Bilinen en yaşlı ağaç Kaliforniya’da bulunan 4700 yaşındaki bir çam ağacıdır. Bilinen en uzun boylu ağaçsa Avustralya’da bulunan yaklaşık 150m boyundaki bir okaliptüs ağacıdır. Ağaç türlerinin en çeşitli olduğu yerler tropikal yağmur ormanlarıdır.
    Ülkemizde de çok sayıda ağaç türü bulunur. Ağaçların biçimleri ve büyüklükleri birbirinden ne kadar farklı olursa olsun iki bitki grubundan birine aittir. Açık tohumlular ya da kapalı tohumlular. Kapalı tohumlu bitkiler tohumu koruyucu bir tabakayla kaplı, çiçekli bitkilerdir. Bilinen bitki türlerinin %90 ‘ı kapalı tohumludur. Açık tohumlu bitkilerse koruyucu bir tabaka ile kaplanmamış, tohumlar üreten ağaçlar ve çalılardır. Bunlar çiçek açmazlar. En bilinenleri servi, çam, ladin gibi ağaçlardır.
    AĞAÇ ÇEŞİTLERİ
    Ağaçlar meyveli ve meyvesiz olmak üzere ikiye ayrılır.
    1-MEYVELİ AĞAÇLAR
    Yurdumuzda en çok yetişen meyveli ağaçlar şunlardır. Erik, vişne, kiraz, elma, armut, kayısı, dut, ceviz, fındık, şeftali, ayva, incir, üzüm, portakal
    2-MEYVESİZ AĞAÇLAR
    Bu cins ağaçlar ikiye ayrılır.
    A-İbreli Ağaçlar: Yurdumuzda en çok yetişen ibreli ağaçlar Çam, Köknar, Ladin, Sedir, Katran, Ardıçdır.
    B-Yapraklı Ağaçlar: Meşe, kayın, Gürgen, Kestane, Kavak, Ihlamur
    AĞAÇLARIN KULLANILDIKLARI YERLER
    Karaçam, Sarıçam ve Kızılçam ağacı; İnşaat işleri, marangozluk, çeşitli ev eşyaları, ambalaj sandıkları, köprü, gemi tekneleri, telefon, telgraf, maden ve gemi direkleri, çit kazıkları, yakacak işlerinin her çeşidinde kullanılır.
    Ladin ve Köknar ağaçları; inşaat işleri, marangozluk, kâğıt yapımı, kibrit çöpü, yağ kalıpları, elek kasnakları, çalgı aletleri, kurşun kalem, muhtelif oyuncaklar, sandıklar ve yakacak odun olarak kullanılır.
    Sedir Ağacı; her türlü inşaat işinde, çeşitli ev eşyaları, elbise ve çamaşır sandıkları
    Ardıç ağacı; her çeşit inşaat işleri, çeşitli ev eşyaları, baston, su kapları, kurşun kalem ve tornacılık işlerinde kullanılır.
    Meşe ağacı; her çeşit inşaat işleri, çeşitli ev eşyaları, kaplamacılık, fırçalar, köprü, su değirmenleri, maden ve telefon direkleri, yakacak odun
    Kayın ağacı; her türlü inşaat işleri, marangozluk aletleri, bükme mobilya, kundura kalıpları, tüfek parçaları, çocuk oyuncakları, mutfak eşyaları, bayrak direği ve yakacak odun
    Gürgen ağacı; her türlü inşaat işleri, marongozluk aletleri, ev eşyaları, bükme mobilya, ambalaj sandıkları, sandal kürekleri, takunya
    FİDAN DİKMEK NEDEN ÖNEMLİDİR?
    Dünyamız global ısınma nedeniyle iklim değişikliği ve çölleşme gibi çevresel tehditlere karşı hassas duruma gelmiş bu tehditlerin etkisi ülkemizde daha fazla hissedilmeye başlamıştır. Global ısınmaya ve çölleşmeye karşı en basit ve etkin mücadele yöntemi dünyamızı daha yeşil hale getirmek, fidan dikmektir.

    ETKİNLİĞİNİN TOPLUMSAL FAYDALARI
    • Milletimize neredeyse yok olmaya yüz tutmuş fidan dikme alışkanlığını yeniden kazandırmak için bu etkinliği uygulayacağız.
    • Çocuklarımıza, ailelerimize, çevremize ağaç ve orman sevgisini aşılamak, bu sevgiyi artırmak için bu etkinliği yapacağız.
    • Ağaçların, ormanların yararları hakkında çocukları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için bu etkinliği uygulayacağız.
    • Ormanları, çevremizdeki ağaç ve bitkileri korumak için yapmamız gerekenleri çocuklara öğretebilmek için bu etkinliği uygulayacağız.
    • Bu konularda bilinçli çocuklar, bilinçli bir gençlik, bilinçli bir toplum oluşturmak, yetiştirmek için bu etkinliği uygulayacağız.


    YARARLANILAN KAYNAKLAR
    1-www.mailce.com

    2-www.kureselfelaket.com

    3-www.webhattı.com

    4-www.mavirize.com

    5-www.nedirkimdir.org

    6-www.1forum.us

    7-Günaydın Muş Gazetesi
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #6
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ
    ETKİNLİK PLANI

    Adı Soyadı: Dilek KARA
    Rehber Öğretmen: Güler ERBUĞA
    Etkinlik Adı: Uygulamalı Fidan Dikme
    Etkinlik Tarihi:07.06.2010
    Etkinlik Türü: Grup Etkinliği
    Grup Üyeleri: Dilek KARA
    Zehra DENİZ
    Özlem KÖSE
    UYGULAMALI FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNİN AMACI
    • Bu etkinlik ile hem çevremizi güzelleştirmiş hem de düzenlemiş olacağız.
    • Bu etkinlik ile çocukların çevreye ve doğaya olan sevgilerini artırmayı ve pekiştirmeyi amaçladık.
    • Doğal çevreyi oluşturan ağaçları, bitkileri özellikleri ve ihtiyaçlarıyla öğretmeyi amaçlıyoruz.
    • Doğal çevrenin zarar görmemesi için bu yaşlardaki çocukların kazanmaları gereken davranışları öğretmeyi amaçlıyoruz(ağaçların dallarını kırmamak, çiçekleri koparmadan dalında sevmek, koklamak gibi)
    • Doğal çevreyi yeniden kazanmak ve geliştirmek için katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bunun için fidan ve fasulye dikimi gibi konulardan yararlanacağız. Bunun dışında ağaç ve çiçek dikimi ve bakımı gibi etkinliklerde yapılabilir.
    • Doğal çevreyi korumak, yeniden kazanmak her yaşta insanın eğitilmesi ile yakından ilgilidir ve tüm dünyada bu gerçek benimsenmiştir. Böylesi bir eğitimin okulöncesi dönemden başlanarak verilmesi bu yöndeki olumlu tutum, davranış ve alışkanlıkların mümkün olduğunca erken kazanılması açısından önemlidir. İşte çocuklarda erken yaşta doğa sevgisi, çevreyi korumak ve güzelleştirmek için sorumluluk üstlenme gibi bu güzel davranışları öğretmek için bu etkinliği uygulayacağız.

    ETKİNLİĞİ UYGULAMA SÜRECİNDE İZLENECEK YOL
    Öğretmen o gün okula çiçeğin büyüme aşamalarını gösteren ve koli kutusu, yapay çiçekler vb. malzemelerle hazırladığı etkinliği getirerek fen-matematik köşesinde sergiler. Çocukların dikkatlerini bu köşeye çeker ve birlikte incelenir. Bu sırada Elif bitkilerin büyümesini öğreniyor isimli video gösterisini de başlatır. Çocuklardan bu video gösterisini dikkatle izlemeleri istenir. Çiçekler ve bitkilerin nasıl büyüdükleri, neye ihtiyaçları olduğu gibi konularda sorular sorularak konu çocuklara açıklanır. Çiçeklere, bitkilere özenle bakılıp suyunu, havasını, güneşini eksik etmeden sevgimizi de katarak büyüteceğimiz belirtilir. Ağaç, meyve resimleri, fidan dikme ile ilgili resimler, konu ile ilgili kartlar, kitaplar vb çocuklara verilerek incelenir. Çeşitli sorular sorularak çocukların fikir ve düşünceleri alınır. Ağaçların insanlara ve hayvanlara olan yararları kartlar yardımıyla açıklanır.
    Daha sonra önceden ıslatılan fasulyeler incelemeleri için çocuklara dağıtılır. İncelemeler ve verilen bilgilerden sonra çocuklarla birlikte bahçeye inilir ve fidan ve fasulyelerin dikileceği yere karar verilir. Belirlenen yerler önce kürekle kazılır ve çukur açılır. Fasulye ve fidanlar dikilerek sulanır. Bu dikimler sırasında çocuklara bitkilerin büyümesi ile ilgili bilgiler verilir ve uygulamalı olarak gösterilmiş olur.

    ETKİNLİĞE KATILACAK GRUBUN ÖZELLİKLERİ

    • 48–60 aylık çocuklar

    ETKİNLİĞİN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ KURUM/MEKÂN
    • Behiye Barut Anaokulu/Sınıf

    ETKİNLİK KAPSAMINDAYARARLANILACAK ARAÇLAR/MATERYALLER
    • Elif bitkilerin büyümesini öğreniyor videosu
    • Fidan dikme ile ilgili resimler
    • Ağaç ve meyve resimleri
    • Fidanların, ağaçların faydaları konulu kartlar
    • Ağaçlar ve meyve kitapları
    • Çiçeklerin büyüme aşaması çalışması için: Koli kutusu, yapay çiçekler, zeytin çekirdeği, jelâtin ve karton
    • Fasulyeler
    • Fidan
    • Kürek
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #7
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ
    ETKİNLİK UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME RAPORU

    Adı Soyadı: Dilek KARA
    Rehber Öğretmen: Güler ERBUĞA
    Etkinlik Adı: Uygulamalı Fidan Dikme
    Etkinlik Tarihi:07.06.2010
    Etkinlik Türü: Grup Etkinliği
    Grup Üyeleri: Dilek KARA
    Zehra DENİZ
    Özlem KÖSE

    UYGULAMA SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ VE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER
    Sınıfa gelinerek gerekli malzemeleri arkadaşlarımızla hazırladık. Bitkilerin büyüme aşamasını gösteren materyali fen-matematik köşesinde sergileyerek çocukların dikkatini çektik. Masalara konu hakkında hazırladığımız kartları ve resimleri yerleştirdik. Bitkilerin büyümesi ve yararları hakkındaki kitapları da masaya incelemeleri için bıraktık.
    Hava durumundan dolayı(yağmur yağacaktı) öncelikle fidan dikimi ve fasulye dikimiyle etkinliğimize başlamaya rehber öğretmenimizin de onayıyla karar verdik. Öncelikle fidan dikimi hakkında çocuklara görsel materyallerden, kartlardan bilgiler verip açıklamalarda bulunduk. Daha sonra hazırlığımızı yaparak bahçeye indik.
    Önce fidan ve fasulye dikimi için uygun olan bir yere çocuklarla birlikte karar verdik. Daha sonra fidanı nasıl dikeceğimizi hem görsel materyallerle hem de uygulamalı olarak gösterdik ve fidan dikimine geçtik.
    Önce bir çapa yardımıyla bir çukur açtık ve çukurun fidanımızın kök seviyesine gelecek derinlik ve genişlikte olmasına özen gösterdik. Açtığımız çukurun üst topraklarını ayrı bir tarafa koyarak fidanımızı elimize alıp çocuklara göstererek çukurun içine gömdük. Toprağı yavaş yavaş çukura doldurduk. Toprak tamamen dolunca ayaklarımızla fidan çevresine basarak sıkıştırdık. Daha sonra bir bidonla su getirerek bir öğrencimize döktürdük. Bu verdiğimiz suyun can suyu olduğunu açıkladık. Bu işlemlerin bitmesinden sonra fidanımızı diktik ama büyümesi için nelere ihtiyacı var çocuklar diyerek sorduk? Çocuklar güneş, su, toprak gibi cevaplar verdiler. Bu cevapların dışında bitkilerin bir şeye daha ihtiyacı olduğunu söyledik. Evet, çocuklar bitkilerinde sevgiye ihtiyaçları vardır. Hadi diktiğimiz fidana sevgimizi gönderelim diyerek kalbimizden sevgi gönderdik.
    Fidan dikimini bitirdikten sonra fasulyelerimizi alarak bahçenin ön tarafındaki kısma geçtik. Fasulyeler içinde bir çukur açtık ve çocukların fasulyeleri çukurun içine atmasını sağlayıp üstünü tekrar kapatıp suladık. Fidan dikme ve fasulye ekimi sonrası sınıfımıza döndük.
    Sınıfımıza döndüğümüzde bahçede yapılan işlemleri sorup cevaplarını ve düşüncelerini aldık.
    Daha sonra önceden masaya hazırladığımız kartları, resimleri, kitapları incelemelerini istedik. İncelemeleri bittiği zaman önce bitkilerin büyüme aşamaları gösteren yapay çiçekler, koli kutusu vb lerle hazırlanan materyalden yararlanılarak konu anlatıldı. Daha sonra diğer arkadaşım fidanın büyürken geçirdiği aşamaları anlatan resimlerle konuyu anlatarak çocukların konuyu pekiştirmesini sağladı. Diğer arkadaşım ise bitkilerin kök, gövde ve yapraklardan oluştuğunu, bunların ne işe yaradığını çocukların anlayacağı bir dille ve seviyelerine uygun bir biçimde anlattı.
    Bitkilerin, ağaçların, ormanların nasıl yetiştiği, oluştuğu ve insanlara, hayvanlara ne gibi faydaları olduğunu anlatan kitaplardan yararlanarak ve çocukların kitapları incelemelerine fırsat vererek konuyu anlattık.
    Kitaplardaki anlatımlarda bitince Şıklat,şıklat,şıklat
    Döndür, döndür, döndür
    Fermuarı çek, kolları bağla
    Uslu çocuk ol, videoyu izle diyerek çocukları yarım ay şeklinde ortaya sandalyelerine aldık. Elif bitkilerin büyümesini öğreniyor videosunu bilgisayardan izlettik.
    Video bitiminde yine konu ile ilgili Bubi arkadaş arıyor hikâyesini hikâye kartlarıyla anlattım ve etkinliğimizi sonlandırdık.

    UYGULAMA SÜRECİNE YÖNELİK İZLENİM VE DEĞERLENDİRMELER
    • Etkinlik bol görsel materyalli olduğu için çocukların ilgisini çekti.
    • Etkinliği sunarken çocukları da her yaptığımız, her anlattığımız durumun içine katmamız ve olayı bire bir yaşamalarını sağlamamız çocukların hem daha iyi öğrenmelerini hem de yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağladı.
    • Etkinlik hem uygulamalı olarak hem de görsel materyaller, kartlar ve kitaplar ile desteklenince ortaya eğlenceli ve öğretici bir etkinlik çıktı.
    • Hazırlan Elif bitkilerin büyümesini öğreniyor video gösterisi fidan dikme etkinliğini destekler nitelikteydi ve çocukların çok ilgisini çekti.

    AMAÇLARIN GERÇEKLEŞTİRİLME DURUMU VE ETKİNLİKTEN SAĞLANAN TOPLUMSAL FAYDALAR
    • Etkinliğimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık ve gerçekleştirdik.
    • Etkinliği uygularken çocuklarla bol bol sohbet ettik, sorular sorduk ve düşüncelerini ifade etmeleri için fırsatlar sunduk.
    • Bu etkinlik sayesinde çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler. Öğrendiklerinin kalıcı olduğunu düşünüyorum çünkü görsel materyallerle desteklenen her öğretim süreci kalıcı ve etkili oluyor.
    • Bu etkinlik için aldığım tüm amaçlarıma ulaştım. Çocukların etkinliğe gösterdikleri ilgi güzeldi. Yaptığımız etkinlikler ilgi çekiciydi.
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #8
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara







    Alıntı tataş01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam nereye yüklediniz göremedim tekrar yükleyebilirmisiniz şimdiden teşekkürker


    hocam buyrun fidan dikme etkinliği raporum... Kolay gelsin...
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #9
    ceren serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2013
    Mesajlar
    2
    @ceren serap







    evet

  • #10
    ceren serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2013
    Mesajlar
    2
    @ceren serap







    bu yazıları nasıl alabılırım

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 66 Aylıklar ahlak eğitimi,değerler eğitimi,karakter eğitimi Dersleri alabilecek
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Haziran.2012, 21:05
    2. çocuklarda çevre eğitimi
      Konu Sahibi [email protected] Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Mart.2012, 13:13
    3. Patates İle Soğan
      Konu Sahibi Serdar Yıldırım Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 04.Şubat.2012, 16:48
    4. ŞAKACI SOĞAN
      Konu Sahibi Meryem YILDIZ Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 24.Aralık.2010, 22:01
    5. Soğan Yahnisi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum YEMEKLER ve TARİFLERİ
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 06.Ekim.2010, 08:06

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş