Emina'nın Eurovision heyecanı

Emina Sandal, ülkesindeki elemeyi geçerse Eurovision'da Manga'ya rakip olacak.

EMİNA Sandal Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Mustafa Sandal’ın eşi, Fenerbahçeli milli basketbolcu Mirsad Türkcan’ın da kardeşi.Mirsad’ın sahadaki performansı göğsümüzü kabartırken, kardeşi Emina ise Türkiye’ye rakip olacak. Çünkü abisi gibi Türk vatandaşlığına geçmedi. Eşi Türk olmasına rağmen, kendisi Sırp vatandaşı olarak kaldı. Pop ve tekno türünde
müzik yapan Emina,Sırbistan’da önemli başarılaraimza attı, ödüller kazandı. Daha önce hiç Türkçe şarkı söylemeyen Emina, Türkçe’sinin ilerlediğini ve Türkiye’de hazırlayacağımaxi- single ile dinleyicinin karşısına çıkacağını söylüyor.

MİMARLIĞA ALINMADI

Mimar olmak isteyen Emina Sandal, çizimleri beğenilmeyince mimarlık fakültesine kabul edilmedi. Bunun üzerine yapımcılık öğrenimi gördü. 18 yaşındayken yeteneğinin şarkı söylemek olduğunu keşfeden Sandal, yönünü
şarkıcılığa çevirdi. İlk albümünü 2002’de hazırladı ve bugüne kadar 5 albüm çalışmasına imza attı. Dört yıllık bir beraberliğin ardından 2008’de Mustafa Sandal ile evlenen Emina Sandal, aynı yıl oğlu Yaman’ı dünyaya getirdi. Evlilikleri için “Bizim evde patron Mustafa’dır. Zaten patronluk yapmayan erkeği çekici bulmam. Erkeğin benden daha büyük düşünmesi gerek. Ben bir kadınım ve kadınlığımı sonuna kadar yaşamak istiyorum”
şeklindeki sözleri feministleri kızdırdı.

5 albümü var

DOĞUM TARİHİ: 15 Ocak 1982

DOĞUM YERİ: Novi Pazar-Sırbistan

ETNİK KÖKENİ: Boşnak

MİLLİYETİ: Sırbıstan

EŞİ: Mustafa Sandal ÇOCUĞU: Yaman

ALBÜMLERİ: -Taka (2002) - Radije
‘Ranije’ (2005) - Coolena (2007)
- Exhale (2008) - Pile Moje(2009)

Besteler Goran Bregoviç’in

GORAN Bregoviç, Norveç’in Başkenti Oslo’daki Eurovision Şarkı Yarışması için ülkesi Sırbistan adına 3 beste yaptı. Aralarında Emina Sandal’ın da bulunduğu 3 ayrı sanatçının seslendireceği bu besteler yarışmaya tabi tutulacak. Hangi yarışmacı birinci olursa Sırbıstan’ı o sanatçı temsil edecek.

GAZETE HABERTÜRK